تعیین دستور کار چهارده‌هزار لابی‌گر مخالف ایران در آمریکا

اوج کار سالانه آیپک، آخرین روز کنفرانس سالانه سیاست‌گذاری این لابی طرفدار اسرائیل است که ‌هزاران فعال عضو آن به سوی کنگره ایالات متحده سرازیر می‌شوند تا برای مصوب شدن اولویت‌های مورد نظر آن لابی‌گری کنند. تا سه هفته دیگر، دستور کار چهارده‌هزار فعال لابی‌های مخالف ایران تعیین خواهد شد.
کد خبر: ۳۷۸۰۸۴
|
۲۳ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۴:۲۵ 12 February 2014
|
8287 بازدید
تعیین دستور کار چهارده‌هزار لابی‌گر مخالف ایران

اوج کار سالانه آیپک، آخرین روز کنفرانس سالانه سیاست‌گذاری این لابی طرفدار اسرائیل است که ‌هزاران فعال عضو آن به سوی کنگره ایالات متحده سرازیر می‌شوند تا برای مصوب شدن اولویت‌های مورد نظر آن لابی‌گری کنند.

به گزارش «تابناک»، آژانس خبری یهود با آوردن این مقدمه‌ به بررسی دستور کار کنفرانسی پرداخته‌ که قرار است دستور کار لابی آیپک برای سال آینده را تعیین کند.

پیش‌بینی می‌شود، آیپک اکنون با این مسأله بغرنج روبه‌رو باشد که پس از باخت‌ دردناک مبارزه بر سر تصویب قانون جدید تحریم‌ها علیه ایران و نیز موضوع سازش در خاورمیانه به دولت اوباما، چگونه دستور کار سال آینده خود را تعیین کند.

یکی از مقامات آیپک اظهار داشته ‌که این لابی هنوز به دنبال تعیین دستور کاری در فاصله دوم تا چهارم مارس است تا در یک سال آینده چهارده هزار فعال این لابی از آن حمایت کنند.

در حالی که هنوز اطلاعات دقیقی از طرح و برنامه‌های مطلوب این لابی در رسانه‌ها منتشر نشده، نکته غیرمعمول این است که افراد نزدیک به این لابی و گروه همکار آن در کنگره آمریکا نیز نمی‌دانند که آیپک ‌پشت پرده به دنبال چه خواهد بود.

در این باره باید گفت که معمولا فعالان این لابی، ‌طرح‌ها و لوایح مرتبط با برنامه هسته‌ای ایران و امنیت اسرائیل را در کنگره پیگیری می‌کنند و شاید خواسته‌های آن‌ها ‌به شکل طرح، قطعنامه غیر‌الزام‌آور و یا نامه‌های نمایندگان مطرح شود.

سال گذشته، فعالان آیپک به دنبال این بودند که میزان کسر شده از کمک‌های نظامی به رژیم اسرائیل را بر‌گردانند؛ افزون بر اینکه به دنبال دو طرح در مجلس نمایندگان و دو طرح دیگر در سنای آمریکا بودند تا به اسرائیل موقعیت «متحد استراتژیک اصلی» ایالات متحده داده شده و تحریم‌های ایران تشدید شود.

در نتیجه تلاش‌های آیپک، میزان کمک کاهش یافته نظامی به اسرائیل جبران شد، برنامه اعطای موقعیت «متحد استراتژیک اصلی» ایالات متحده به اسرائیل در حال پیشرفت است و مجلس نمایندگان طرح تحریم جدید علیه ایران را تصویب کرد؛ هرچند در سنای آمریکا متوقف شد.

تابستان گذشته، مجلس نمایندگان،‌ پیش از آنکه اعلام شود ایران و غرب گفت‌وگوهای خود را از سر می‌گیرند، طرح تحریم‌ها علیه ایران را تصویب کرد، ولی نسخه بعدی همین تحریم‌ها در سنای آمریکا‌ با مخالفت شدید دولت اوباما‌ روبه‌رو ‌و متوقف شد. آیپک پس از تلاش جدی اولیه برای تصویب این تحریم‌ها، هفته گذشته به تعویق تصویب تحریم‌های جدید تن داد.

یک منبع نزدیک به آیپک و چهار تن از کارکنان کنگره تأیید کرده ‌که آیپک اکنون به دنبال ‌قطعنامه‌ای غیرالزام‌آور در‌باره گفت‌وگوهای جاری هسته‌ای با ایران است.

اکنون مبهم بودن شرایط در مورد ایران در کنگره آشکار شده است. یک منبع جمهوری‌خواه در مجلس نمایندگان آمریکا به آژانس مطبوعاتی یهود گفته ‌که اریک کانتور، رهبر اکثریت جمهوری‌خواه و استنی هویر از اعضای ارشد دموکرات‌ها بر سر متن قطعنامه غیر‌الزام‎آوری توافق کرده‌اند که توصیه می‌کند، کنگره بر اجرای توافق موقت با ایران و نیز تعیین چهارچوب قابل قبول توافق نهایی با ایران نظارت کند. البته یکی از مقامات دفتر هویر، چنین ادعایی را تکذیب کرده است.

اعضای اصلی آیپک روز سه‌شنبه با قانون‌گذاران آمریکایی دیدار کرده‌اند تا در مورد برنامه‌های آتی خود مذاکره کنند. در همین حال گفته می‌شود که تصمیم جان کری در محرمانه نگاه داشتن محتوای مذاکرات بر سر سازش اسرائیلی ـ فلسطینی از جمله مسائلی است که مانع تصمیم‌گیری شفاف آیپک شده است.

در حالی که آیپک و منندز از بانیان اصلی طرح جدید تحریم‌ها علیه ایران، در روزهای اخیر از درخواست تصویب تحریم‌ها فاصله گرفته‌اند، این سخن منندز که ابراز امیدواری کرده است شرایط به سمتی نرود که سنا مجبور شود پیش از موعد مناسب درباره ‌یک مسأله مرتبط با امنیت ملی تصمیم‌گیری کند، به نامه ۴۲ سناتور جمهوری‌خواه مرتبط دانسته شده ‌که در آن از سناتور هری رید، خواستار رأی‌گیری در مورد طرح تحریم‌های جدید علیه ایران شده‌اند.

بنا به ادعای این رسانه یهودیان، در حالی که سخنان مایکل کاسن، رئیس آیپک در مورد عقب‌نشینی از تصویب تحریم‌ها علیه ایران بعدا با این توضیح همراه شد که آیپک همچنان به طور جدی متعهد به تصویب تحریم‌های جدید علیه ایران است، ‌گویا جمهوری‌خواهان خواستار اقدام فوری در این باره هستند و از عقب‌نشینی آیپک ناراحت شده‌اند.

تصویب قطعنامه غیرالزام‌آور در مورد برنامه هسته‌ای ایران با مخالفت بخش‌های دیگری از طرفداران اسرائیل در آمریکا روبه‌رو شده‌ که این کار را به معنای بی‌عملی و باز گذاشتن دست دولت در موضوع هسته‌ای ایران می‌دانند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟