مشاور وزیر راه و شهرسازی در امور مدیریت و تامین مالی با بیان اینکه اعتقاد ما این است که برای پرداخت وام مسکن به یک واحد مسکونی حداقل باید 50 درصد قیمت پوشش داده شود گفت: بانک مرکزی مجوز راه اندازی صندوق پس انداز مسکن را باید به گونه ای بدهد که بانک ها با کمبود منابع مواجه نشوند.
به گزارش فارس، حسین عبده تبریزی در خصوص آخرین وضعیت راهاندازی صندوق پسانداز مسکن گفت: بانک مرکزی در خصوص راهاندازی صندوق پسانداز مسکن معتقد است که بانک ها کم میآورند و به پول پرقدرت فشار میآورند، ولی ما میگوییم که باید طراحی به گونهای باشد و مجوز به صندوق گونهای بدهید که از نظر منابع کم نیاورند.
وی ادامه داد:ولی به هر حال گرفتاری این است که مردم نمیتوانند با سود بالا و 30 درصد وام بگیرند، پس دولت باید مابهالتفاوت را پرداخت کند بنابراین گیری که وجود دارد روی همین مابهالتفاوت است.
عبده تبریزی گفت:لذا من فکر میکنم رکود بازار مسکن آنقدر عمیق است که اگر ما بازار رهن و وام بلندمدت مسکن ندهیم این بازار مسکن بیدار بشو نیست.
وی ادامه داد: این صندوقها کمک به خانهدار شدن افراد است و اگر افراد میتوانستند 80 درصد وام بگیرند و خانه بخرند نیازی به این صندوقها نبود پس این صندوق ها برای کمک به نظام بانکی است که اول یک پساندازی صورت بگیرد، بعد مردم بروند وام بگیرند.
مشاور وزیر راه و شهرسازی در امور مدیریت و تامین مالی افزود:ما دو پیشنهاد داشتیم اینکه همه بانکها بتوانند وام مسکن بدهند و دوم اینکه تفاوت سود را بدهیم این درخواست ما از بانک مرکزی بود.
عبده تبریزی ادامه داد: اینکه بعد از مدتها یک بازار رهن ثانویه مسکن نداشته باشیم خوب نیست چرا که هیچ فردی نمیتواند تنها با پسانداز گذشته خود صاحب مسکن شود، پس دولتها هم باید سیاستها را به گونهای طراحی کنند که مردم با پسانداز و اخذ وام با بازپرداخت قابل تحمل صاحب مسکن شوند.
وی گفت: اعتقاد ما این است که حداقل 50 درصد یک واحد مسکونی باید وام پرداخت شود.