هرچند طی یکی دو هفته اخیر و با اوج گیری بحران سیاسی در اوکراین، بخش عمده توجه محافل سیاسی و همچنین رسانه ای به این نقطه از جهان معطوف شد، اما موضوع درگیری های سوریه و ابعاد و نتایج آن نیز همچنان از جمله مهمترین مسائل بین المللی به شمار می رود. در این راستا، برخی منابع خبری بخش هایی از برآورد جدید نهادهای اطلاعاتی آمریکا درباره سوریه را منتشر کرده اند که به شدت با برآوردهای پیشین آن ها متفاوت است.
به گزارش «تابناک»، خبرگزاری فرانسه جدیدترین برآورد نهادهای اطلاعاتی آمریکا درباره بحران سوریه را منتشر کرده و می نویسد در شرایطی که از یک سو گروه های افراطی وارد عرصه نبرد در این کشور شده و در مقابل، ایران و روسیه همچنان به حمایت خود از دولت دمشق ادامه می دهند، نمی توان مانند گذشته با قاطعیت از نزدیک بودن سقوط دولت اسد سخن گفت. در عوض، درگیری ها در این کشور ممکن است 10 سال دیگر به طول بینجامد.
افزون بر این، بر اساس این برآوردها، بشار اسد با اتخاذ یک استراتژی هوشمندانه، دو گروه عمده شورشیان مخالف دولت – گروه های اپوزیسیون وابسته به غرب از یک سو و گروه های افراط گرا از سوی دیگر – را در مقابل هم قرار داده و سبب شده نیروی اپوزیسیون وابسته به غرب به سبب جنگیدن در دو جبهه تحلیل رفته و بخت آن برای پیروزی کاهش پیدا کند.
دیوید گارتنشتاین راس، از تحلیلگران آمریکایی مرتبط با موضوع سوریه می گوید: «اکنون آشکار شده که سقوط اسد، آن گونه که بسیاری از تحلیلگران یک سال پیش باور داشتند، اجتناب ناپذیر نیست... محتمل ترین سناریو، همانی است جامعه اطلاعاتی ایالات متحده اکنون پیش بینی می کند و آن، ادامه جنگ به مدت یک دهه دیگر و یا حتی بیشتر است».
راس با اشاره به قدرت گیری گروه های افراط گرا در سوریه، از نقش آن ها در تغییر عرصه نبرد در این کشور می گوید و اشاره می کند: «نقش عمده ای که اکنون گروه های افراط گرا بازی می کنند، سبب شده کشورهای غربی و دیگران از حمایت جدی از اپوزیسیون خودداری کنند».
وی همچنین سیاست آمریکا در قبال سوریه را سیاستی سردرگم و فاقد هدف نهایی توصیف کرده و می گوید حتی در صورتی که ایالات متحده تصمیم بگیرد به شکل عمیق تری در اوضاع سوریه مداخله کند، باز هم روند اوضاع تغییری نخواهد کرد.