ماهی گرفتن از آب گلآلود و همراه شدن با فضاسازیهای بینالمللی علیه ایران، کاری است که همواره رسانههای کشورهای عرب منطقه در آن استاد بودهاند. در همین راستا و در شرایطی که از روز گذشته، برخی ادعاها درباره ارتباط یک ایرانی با هواپیمای ناپدید شده مالزیایی مطرح شده، شبکه «الجزیره» قطر، ادعای جدیدی ـ این بار درباره یک ماجرای قدیمی ـ مطرح کرده است.
به گزارش «تابناک»، شبکه خبری «الجزیره»، ساعاتی پیش با انتشار مطلبی مدعی شده حادثه بمبگذاری 25 سال پیش در هواپیمای شرکت «پان آمریکن»، به نام حادثه «لاکربی» به دستور ایران و به دست گروههای سوری انجام گرفته است.
این شبکه خبری که گزارش خود را به نقل از فردی به نام «ابوالقاسم مصباحی» ـ که گفته میشود یک افسر اطلاعاتی سابق ایرانی ـ بوده منتشر کرده، مینویسد: این کار در راستای انتقامگیری از آمریکا بر سر حمله به یک هواپیمای مسافربری ایرانی در خلیج فارس انجام شده است.
این ادعا در شرایطی مطرح میشود که «عبدالباسط المقراحی» لیبایی از همان زمان در حکم متهم بمبگذاری در پرواز شماره 103 خطوط هوایی پان آمریکن به مقصد اسکاتلند ـ که به کشته شدن 270 تن انجامید ـ شناسایی و دستگیر شده بود؛ مقراحی دو سال پیش و پس از پیشرفت بیماری سرطان از سوی دولت اسکاتلند از زندان آزاد شد و در سال 2012 مرد.
اما او در گفتوگو با شبکه الجزیره مدعی شده که این بمبگذاری به دستور ایران و توسط فرماندهی کل «جبهه خلق برای آزادی فلسطین»، مستقر در سوریه انجام گرفته و دلیل آن نیز حمله شش ماه پیش نیروی دریایی آمریکا به یک هواپیمای مسافربری ایرانی بوده است!
مصباحی در ادعاهای خود گفته: «ایران تصمیم گرفت در سریعترین زمان ممکن انتقامگیری کند. هدف تصمیمگیران ایرانی این بود که آنچه بر سر هواپیمای ایرباس ایران آمد، دقیقاً کپی کنند. همه چیز تقریباً مشابه بود و دستکم 290 تن کشته شدند. این هدف تصمیمگیران ایرانی بود».
اما ادعاهای این فرد در حالی از سوی شبکه دولتی «الجزیره» قطر پخش میشود که از روز گذشته تاکنون، برخی شایعات درباره ارتباط یک ایرانی با هواپیمای خطوط هوایی مالزی که چند روز پیش ناپدید شده بود، مطرح شده است. البته پلیس مالزی امروز هر گونه ارتباط فرد ایرانی مذکور با گروههای تروریستی را رد کرد.
با این حال، آنچه مشخص است، این رسانه قطری تلاش دارد با تاکتیک همیشگی رسانههای عرب همتای خود در منطقه، به جو سوءظن پدید آمده علیه ایران دامن زده و به عبارت دیگر، از آب گلآلود به نفع منافع منطقهای پادشاهی قطر ماهی بگیرد.
جالب اینجاست که این شبکه قطری، با انتشار گزارش مذکور، عملاً تلاش کرده با یک تیر دو نشان بزند؛ یعنی از آنجا که واقعه لاکربی را به فرمان ایران و اجرای سوریه دانسته، تلاش کرده تا ضمن ایجاد جنگ روانی علیه ایران به عنوان رقیب منطقهای قدرتمند قطر، به مداخلات دوحه در امور داخلی سوریه و حمایت این کشور از گروههای شورشی نیز جنبه ای موجه ببخشد.
البته تفسیر دیگری نیز در این زمینه هست که به اختلافات پدید آمده اخیر میان قطر از یک سو و عربستان و امارات از سوی دیگر بازمیگردد که به باور برخی تحلیلگران، سبب ایجاد شکاف در شورای همکاری خلیج فارس شده است؛ بنابراین، این احتمال هست که مقامات قطری ضمن احساس فشار از تقابل با عربستان، تلاش کرده باشند با انتشار این گونه گزارشها، به نوعی دل مقامات سعودی را نیز به دست آورده و بر خط یکسان دوحه و ریاض در تقابل با جمهوری اسلامی ایران تأکید کنند.