شبکه خبری سی ان ان در گزارش تحلیلی نوشت: به نظر میآید وضعیت حقوق بشر در ایران و ظرفیتهای هستهای این کشور هیچ ارتباطی با یکدیگر ندارند اما نگاه عمیقتر نشان میدهد که در حقیقت این دو مساله در عرصه سیاسی با یکدیگر ارتباط دارند.
به گزارش ایسنا، شبکه سی ان ان در گزارش خود نوشت: در هفته جاری دو اتفاق به ظاهر غیرمرتبط در مورد ایران اتفاق میافتد اول این که گزارشگر ویژه سازمان ملل درباره حقوق بشر ایران قرار است آخرین گزارش خود را در بیست و پنجمین نشست شورای حقوق بشر در ژنو ارائه دهد و دوم قرار است ایران و گروه 1+5 در وین گردهم آیند تا در خصوص دستیابی به توافق جامع نهایی در مورد برنامههای هستهای ایران مذاکره کنند.
در ماه ژانویه آمریکا و اتحادیه اروپا پس از این که توافق اولیه ایران با گروه 1+5 به نتیجه رسید برخی از تحریمهای خود علیه ایران کاهش دادند و در ازای آن ایران نیز بخشی از فعالیتهای هستهای خود را به مدت شش ماه متوقف کرد. امروز حامیان توافق جامع نهایی با ایران موافق لغو کامل تحریمها علیه این کشور هستند.
آنها در واقع از این منطق پیروی میکنند که اگر از تحریم علیه ایران حمایت شود به این معنی است که از جنگ حمایت خواهد شد و در غیر اینصورت شما از راه حل دیپلماتیک پیروی میکنید. مفهوم این منطق است که اگر آمریکا میخواهد از دیپلماسی موثر پیروی کند باید برای جلوگیری از تحریم ایران تلاش کند.
شبکه سی ان ان در ادامه گزارشش نوشت: اما پیش فرض این تفکر که صلح و تحریم ناسازگار هستند ناقص است. این پیش فرض این گونه تصور میکند که درخواست برای دستیابی به توافق از سوی طیف وسیعی از اقدامات آسیب میبیند و تحریمها میتواند بر تمام مردم ایران تاثیرگذار باشد.
در ادامه این گزارش ادعا شده است: حتی اگر این پیش فرض درست هم باشد یک واقعیت را نادیده میگیرد؛ در اینجا تحریمهای دیگری هستند که بر مردم ایران به عنوان یک کل تاثیر نمیگذارند اما در ازاء بر برخی از مقامات منتخب ایرانی که خود مانعی برای صلح هستند موثر است و فرصت را برای میانهروهایی مثل حسن روحانی ایجاد میکند تا دیپلماسی را دنبال کنند و اگر خوب اجرا شود این تحریمها میتواند برای توافق نهایی موجب پیشرفت شود.
بر اساس گزارش سی ان ان برای این که بتوانیم بفهیم چه تحریمهایی میتواند موثر باشد باید سخنان سوزان رایس، مشاور امنیت ملی آمریکا را در ماه دسامبر بررسی کنیم: " زمانی که ما پتانسیلهای یک راه حل دیپلماتیک درباره برنامههای هستهیی ایران را بررسی میکنیم یک نکته کلیدی دیگر مطرح میشود وآن پیشرفت حقوق بشر است. تحریمهای ما علیه عاملان نقض حقوق بشر در ایران ادامه مییابد."
سخنان سوزان رایس این حقیقت را آشکار میکند که تحریمهای هدفمند ایدههای آزمایش نشده نیستند.
اما این شبکه در پایان گزارش خود نوشت: تحریمهای حقوق بشر مانعی برای دستیابی به توافق جامع نهایی با ایران نیستند و در واقع مشخص میکنند که موانع اصلی این توافق چه کسانی هستند. همچنین این تحریمها نشان میدهند که اجزای اصلی برای حل صلحآمیز و دیپلماتیک مساله هستهیی ایران چیست؟
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.