تعدادی از مطبوعات غربی پیشنهاد کردهاند جایزه صلح نوبل به آیتالله سیستانی به دلیل نقش وی در ایجاد ثبات در عراق اعطا شود، نه به رئیسجمهور آمریکا یا اتحادیه اروپا.
به گزارش فارس، کالین فریمن خبرنگار روزنامه تلگراف ۴ مارس در گزارشی نوشت که «اوباما و اتحادیه اروپا را فراموش کنید. مردی که باید واقعا جایزه صلح نوبل را بگیرد روحانی گمنامی در عراق است.»
فریمن در گزارشش چندین دلیل را ارائه میکند که و مینویسد که آیتالله علی سیستانی باید جایزه صلح نوبل را دریافت کند. وی همچنین درخواستی را مطرح میکند مبنی بر اینکه کمپینی جهانی خواستار نامزدی آیتالله سیاستانی برای این جایزه راهاندازی شود.
البته این اولین باری نیست که چنین ایدهای مطرح میشود. در سال ۲۰۰۵ هم چندین متخصص امور عراق و برخی از اقلیتها در عراق این ایده را مطرح کردند. در همان سال «توماس فریدمن»، ستون نویس روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز با طرح این ایده نوشت: اگر نوعی از دموکراسی (در عراق) ریشه میدواند، این امر عمدتا مرهون دستورات و فتواهای رهبر جمعیت شیعه عراق آیتالله سیستانی است.
المانیتور در گزارش خود در این خصوص می نویسد: این که نام (آیتالله) سیستانی برای جایزه نوبل مطرح میشود چیزی عجیب نیست، چونکه وی نقش بسزایی در جلوگیری از افراطگرایی مذهبی، ترویج صلح و دوستی و عملکرد هوشمندانه در زمان اشغال این کشور و مباحث فرقهای داشته است. رفتار او، وی را به عنوان دریچه امنیت تبدیل کرده و عدم حضورش در زمان بحران به فاجعههای انسانی بدتر منجر شده است.
این نشریه در ادامه مینویسد: با توجه به نقش منحصر به فرد (آیت الله) سیستانی در عراق، وی یک کاندیدای قدرتمند برای جایزه صلح نوبل است. با بی ثباتی موجود در منطقه به خصوص در عراق و سوریه، یک حمایت بین المللی از (آیت الله) سیستانی به عنوان نامزد جایزه صلح نوبل، به عنوان حمایت از قاطع و وسیع از تلاشهای وی تلقی شده و به نیروهای ثباتبخش حمایت لازم را اعطا خواهد کرد.