هر چند اخبار ورود چهار مرزبان ربوده شده به دست گروهک تروریستی جیشالعدل، از منطقه مرزی افغانستان و پاکستان به کشور تا نزدیک ظهر امروزمبهم بود ولی سرانجام این خبر از سوی وزارت کشور تائید شد. مولوی عبدالحمید از علمای اهل سنت سیستان و بلوچستان که در آزادی مرزبانان ایرانی نقش داشته، خبر شهادت جمشید داناییفر را تأیید کرده است.
به گزارش «تابناک»، یک منبع آگاه با اشاره به پیگیری و تلاش همه دستگاههای مسئول و ذیربط جمهوری اسلامی ایران و همچنین معتمدین و ریش سفیدان منطقه در مقابله و تحت فشار گذاردن این گروهک تروریستی خاطرنشان کرد: اجماع و همراهی بزرگان منطقه در مقابله با این گروههای تروریستی کمک چشمگیری برای به نتیجه رسیدن تلاشها بود.
پنج مرزبان ایرانی در اواسط بهمن سال گذشته توسط گروهک تروریستی جیشالعدل ربوده شدند و در اوایل امسال، گروهک جیشالعدل مدعی شد یکی از این مرزبانان به نام جمشید داناییفر را به شهادت رسانده است.
در این باره، مولوی عبدالحمید از روحانیون تأثیرگذار اهلسنت در سیستان و بلوچستان که گفته میشود، با فرستادن یک قرآن و یک نامه نقش بسزایی در آزادی مرزبانان ایرانی داشته، در گفتوگویی ضمن تأیید به شهادت رسیدن یکی از پنج مرزبان ربوده شده (جمشید داناییفر) گفته است: «مطمئن نیستم جسد این مرزبان به نیروهای ما تحویل داده شده باشد، اما قرار بوده نیروهای گروهک جیشالعدل آن را هم به نیروهای مردمی تحویل دهند».
در همین حال روزنامه
جمهوری اسلامی مدعی شده است که مولوی عبدالحمید امام جمعه اهل سنت زاهدان چندی قبل
با ارسال نامهای همراه با یک جلد قرآن کریم، از ربایندگان خواست مرزبانان را آزاد
کنند و از دولت جمهوری اسلامی امان نامه دریافت نمایند. این اقدام، مورد استقبال عبدالرئوف
رئیس گروهک «جیش العدل» قرار گرفت ولی بعضی از اعضا این گروهک برای جلوگیری از آزادی
مرزبانان، یکی از آنها را به شهادت رساندند. سرانجام، جناح عبدالرئوف ظاهراً با غلبه
بر جناح مقابل، دیروز اعلام کرد ۴ مرزبان دیگر را آزاد کرده است.
احمد شوهانی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز درباره جریان آزادسازی این مرزبانان گفته است: «تروریستها مدعی هستند که رایزنی علمای اهل سنت ساکن استان سیستان و بلوچستان در این زمینه مؤثر بوده است. این حرف کاملا درست است. چرا که گروههای مختلفی وارد عمل شده و برخیها نیز وساطت کردند. مسئولان ما با دولت پاکستان رایزنی کرده و به موازات آن نیروهای اطلاعاتی و امنیتی و انتظامی وارد عمل شدند. در همین زمان، گروههایی نیز رایزنی و میانجیگری میکردند. خب اگر تروریستها داخل ایران بودند و ما آنها را میشناختیم که برخورد میکردیم؛ بنابراین، لازم بود که از راههای مختلف وارد شده که یکی از این راهها رایزنیهایی از این دست بود. البته باید این را هم بگوییم که بالاخره تروریستها یکسری درخواستهایی هم داشتند و ظاهرا درخواستهای آنها هم تأمین شده است؛ یعنی همین جور مفت و مجانی مرزبانان ما آزاد نشدند. بالاخره بخشی از این درخواستهایی که داشتند مورد موافقت قرار گرفته و به نوعی معاملهای صورت گرفت و برخی درخواستهای جیشالعدل تأمین شد. خب اگر دولت ما و نظام ایران وارد نشده و کاری نکرده، چه کسی با تروریستها مذاکره کرد و درخواستهای آنها را جواب داده است؟ اینکه ایران کاری نکرده، دروغ محض است؛ اما این مطلب را که گروههایی واسطه شدند من قبول دارم و ما باید از طریق افرادی که اینها را میشناختند، وارد میشدیم. نهایتا این پرونده اقتدار کامل ایران را بار دیگر اثبات کرد. پیامهای تندی هم به تروریستها در هفتههای اخیر داده شد و مردم مطمئن باشند که اگر ظاهرا در این پرونده تروریستها به بخشی از خواستههای خود رسیدند به این معنی نیست که در آینده نزدیک شاهد سرکوبی تروریستها نباشیم».