رئیس شورای عالی استانهای کشور و عضو شورای اسلامی شهر تهران خاطرات نظافت خانه قدیمیشان توسط پدرش را روایت کرد.
به نوشته آرمان، مهدی چمران گفت: ما قبلا نه تنها داخل خانه خود، بلکه جلوی خانه خود را درخت میکاشتیم. حتی من یادم هست که پدرم داخل و بیرون هشتی خانه قدیمی مان و کوچه را تا چند متر این طرف و آن طرف جارو میکرد و آب میپاشید. مغازهدارها هر روز صبح میگفتند که جلوی مغازه خود را باید آب و جارو کنند و این اصطلاح آنها برای نظافت معبر عمومی بود.
این عضو شورای شهر تهران تاکید کرد: این نظافت خودجوش بسیار خوب است و نباید انتظار داشته باشیم که مرتب رفتگر شهرداری کوچه و محله را نظافت کند، چون او تنها شبها میآید. اما مردم از قدیم خودشان جلوی خانه و مغازه خود درخت میکاشتند، به آنها آب میدادند، باغچه ها، کوچهها و نمای خانهها را تمیز میکردند و این کارها از سنتهای دیرینه ماست و چه خوب است که باز هم با شوق و ذوق آنها را احیا کنیم.
رئیس شورای عالی استانهای ایران تاثیر اجرای طرح «پلاک بهاری» در جلب مشارکت مردم به نظافت نمای ساختمانها را چنین توصیف کرد: مشوقهای سازمان زیباسازی مردم را تشویق به مشارکت در این کار میکند. البته گاهی اوقات ما به ساختمانهایی که میبینیم نماهای فرسوده و زشت دارند، تذکر میدهیم که دیوار بکشند یا رنگآمیزی و سفیدکاری کنند و خلاصه فکری به حال نمای ساختمان خود بکنند. البته نه این رنگهای پیستولهای که میپاشند و بدتر نما را زشت میکند. بنابراین ما به شیوههای گوناگون این مسائل را به مردم یادآوری میکنیم تا دنبال کنند و طرح پلاک بهاری نیز در راستای همین تشویقها و راهنماییهاست. این تشویقها و بعضا راهنمایی و کمک باید وجود داشته باشد تا نمای بیرونی شهر هم زیبا شود.