رضا کیانیان در گفت‌و‌گو با «تابناک»:

شادی از جامعه ایرانی رخت بربسته است + ویدئو

باید فضایتان شاد باشد، فضا مفرح باشد، کشور شاد باشد، کشور بخندد، امید داشته باشیم که فردا خبری هست و فکر نکنیم هرچه هست همین امروز است و تمام می‌شود. متاسفانه امروز دیگر کار و آینده اهمیت ندارد. مثلاً جوان‌ها صبح کیف سامسونت‌شان را بر می‌دارند و باید تا شب پولدار شوند و اگر نشوند فردا از صفر شروع می‌کنند. اینکه نشد زندگی، اینکه نشد آینده، اینکه نشد تربیت نسل جوان. در سینما نیز همین طور است...
کد خبر: ۳۹۵۹۴۹
|
۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۳:۵۹ 26 April 2014
|
28636 بازدید
|
رضا کیانیان با ارائه یک ویدئو آرت در قالب یک نمایشگاه به همراهی امیر اثباتی، زمینه توجه بخش وسیعی از مخاطبان عمومی حوزه هنر را به یکی از حوزه‌های خاص هنری چون «ویدئو آرت» و «چیدمان» جلب کرده است؛ اثری مفهومی که مضمونش ‌شاد نبودن جامعه ایرانی و چرایی این وضعیت با رفتن به سراغ یکی از بازیگران پیش از انقلاب و قرار دادن چهره بازیگر پس از انقلاب در قالب نقابی روی چهره این بازیگر با تدوینی متفاوت است.

به گزارش «تابناک»، روز جمعه پنجم اردیبهشت ماه، ویدئوآرت و چیدمان رضا کیانیان و امیر اثباتی به همراه سمیرا علیخان‌زاده، حسام نورایی، حامد صفایی، آبتین مظفری و گلزار حسن‌زاده‌ در گالری آریانا در قالب یک نمایشگاه گروهی افتتاح شد؛ نمایشگاهی که با استقبال گسترده هنرمندان عرصه‌های سینما و تئا‌تر و برخی از چهره‌های سر‌شناس حوزه ادبیات همراه شده بود.

این نمایش که با نام «چی تو کله‌ات می‌گذره» با برنامه‌ریزی و مدیریت گلزار حسن‌زاده برقرار شده بود، به اعتقاد حسن‌زاده تمام آثار حاضر در آن از یک موضوع واحد پیروی می‌کنند و بر پایه عبارت انتخاب شده برای این نمایشگاه طراحی شده‌ و هفت هنرمند حاضر در نمایشگاه نیز برداشت‌های خود را از این عبارت روی کار‌هایشان پیاده کرده‌اند؛ هرچند شاید بازدیدکنندگان از این برنامه چندان با مدیر نمایشگاه همراه نباشند.


حسن‌زاده درباره این نمایشگاه گفته است: من در تورنتو کانادا در رشته سینما تحصیل کرده‌ام و پس از بازگشت به ایران از سال ۹۱ تصمیم گرفتم به ویدئوآرت به اضافه چیدمان نگاه تازه‌ای داشته باشم. می‌خواستم با برگزاری نمایشگاه‌های متعدد در این زمینه، حق موضوع ادا شود و آنچه ‌به ویدئوآرت مرتبط است، درست به نمایش دربیاید. در ویدئوآرت باید بتوان به خوبی از فضا، محیط و نور گالری استفاده ‌و آن را از سردرگمی‌های معمول‌‌ رها کرد. برای محقق شدن این موضوع، معمولا به سراغ هنرمندانی رفتم که از ویدئوآرت آشنایی داشته ‌و در این زمینه کار کرده باشند.

طراحی فضای گالری برای این ویدئو چیدمان نیز بر عهده امیر اثباتی از طراحان حرفه‌ای سینماست که خود یکی از آثار متفاوت این گالری را نیز ارائه کرده است؛ اثری با نام «شهر فرنگ» که ابتدا شهرفرنگ و تصاویری که در آن دوران پخش می‌شده را به نمایش می‌گذارد و سپس سراغ تصاویری از جنایات بشریت در قبال خودش همچون حوادثی که طالبان در افغانستان رقم زدند، ماجرای یازده سپتامبر، کشتارهای مردم آفریقا و... می‌رود و در پایان می‌توانید با آیینه‌ای روبه‌رو شوید.

امیر اثباتی درباره این اثر با بیان اینکه اصل ایده استفاده از «شهرفرنگ» ایده جدیدی نیست و بسیاری از هنرمندان با این ایده کار کرده‌اند، به «تابناک» گفت: شهر فرنگ به لحاظ مفهومی و رسانه‌ای ظرفیتی دارد که در همکاری با این نمایشگاه به نظرم رسید می‌توانم از ظرفیت رسانه‌اش به عنوان یک مدیوم قدیمی مربوط به دوران کودکی ما، در زندگی معاصر استفاده‌ای بکنم و یا خوانش مجددی از آن داشته باشم.

این طراح صحنه و لباس مطرح سینمای ایران با یادآوری اینکه به هر دلیلی عضو شبکه‌های اجتماعی نیستم، تصریح نمود: می‌دانم که دنیای اینترنت دستاورد بزرگی برای بشریت داشته است. اطلاعات گسترش پیدا می‌کند و اینها تاثیرات مثبت استفاده از این رسانه است اما در کنارش اتفاق دیگری نیز می‌افتد. من همیشه نگران کودکان و نسل جوانی بودم که این تصاویر را می‌بینند و با دوران کودکی خودم مقایسه می‌کردم که در شهر فرنگ چه می‌دیدیم ولی در دستگاه شهر فرنگ امروز تصاویری منتشر می‌شود که باعث شرمندگی بشریت است. نمی‌گویم این اتفاقات قبلاً نمی‌افتاد اما با نشان دادن بی‌واسطه، عریان و صریح اینها زشتی ها اینها از بین می‌رود و زشتی خشونت از بین می‌رود و نسل ما دارد عادت می‌کند.

شادی از جامعه ایرانی رخت بربسته است + ویدئو

اثباتی خاطرنشان کرد: این دغدغه من بود و واقعاً فکر می‌کنم اگر موقعیتی پیش بیاید که در این نمایشگاه پیش آمد، بتوانم این [مفهوم] را بیان کنم. خودم هم اذیت می‌شوم و وقتی این کار را آماده می‌کردیم، به شدت از دیدن این تصاویر اذیت شدیم و سعی کردم خیلی اینها را نرمشان کنم و تا حدودی که قابل دیدن باشد کنار هم بچینم ولی می‌دانم که به هر حال تماشاگر اذیت می‌شود و این شوک به او وارد می‌شود، چون او را وادار می‌کنم که تصاویر زمان کودکی ما را ببیند که چقدر همه چیز رنگین، صاف و ساده، صمیمی، خیال پردازانه و افسون کننده بود و بعد یک دفعه با شوک این تصاویر بی‌پرده خشن امروزی روبرو می‌شویم. تصاویر هم مربوط به زمانی است که این پدیده بین مردم رایج شده و تصاویر، تصاویر جدیدی است. می‌دانم این تصاویر همیشه در تاریخ بشریت وجود دارد، مهم نحوه دیدن شدن اینها توسط مردم است.

او درباره اینکه چرا یکی از سه دریچه شهررنگ ارائه شده در این نمایشگاه بازتاب دهنده چهره تماشاچیان است، گفت: شاید من دارم این احتمال را می‌دهد که ما هم می‌توانیم سوژه هر کدام از آن فیلم‌ها باشیم و بهتر است که با دیدن هر کدام از این تصاویر به خودمان بیاییم و خودمان را در این جهان پیدا کنیم؛ ما جزئی از دنیایی هستیم که هر دو طرف را می‌بینیم و این را باید فراموش نکنیم.

اصل این گفت و گو به همراه فیلم کامل ویدئو آرت امیر اثباتی را در مستند «تابناک» از این نمایشگاه تماشا کنید.

رضا کیانیان نیز ویدئو آرتی درباره چرایی ‌شادی نبودن مردم ایران ارائه کرده بود که چهره فردین بازیگر پیش از انقلاب در یکی از پلان‌های یکی از فیلم‌هایش با بازیگران پس از انقلاب نقاب پوشیده شده و مفاهیم متفاوتی را متناسب با نگاه مخاطب می‌تواند در پی داشته باشند. کیانیان در گفت‌و‌گو با «تابناک»‌ درباره این اثر که یک سال درباره ایده اش فکر کرده بود و یک هفته پیاده سازی زمان برده است و علت حضور ده‌ها بازیگر و حتی کاراکتر عروسکی سینمای ایران در چند دهه اخیر در سینما گفت: یک روزگاری فیلم شهر موش‌ها، رکوردار بود و حتی کلاه قرمزی. اینها نیز جزو سینمای ایرانند. پشت این عروسک‌ها حمید جبلی و ایرج طهماسب و مرضیه برومند هستند ولی اینها جزو سینمای ایرانند.

این بازیگر پیشکسوت سینمای ایران در بخشی دیگر از صحبت‌هایش تاکید کرد: متاسفانه فضا به شکلی شده که هرکس شاد است، چیز بدی است و هرکس غمگین باشد و گریه کند، چیز خوبی است. در صورتی که خداوند شادی را هم آفریده است و هم می‌خندیم و هم گریه می‌کنیم و هردو باید باشد ولی متاسفانه دارد نهادینه می‌شود که نخندیم.

شادی از جامعه ایرانی رخت بربسته است + ویدئو

وی درباره مواجهه با این نقد که در سینما نیز این فضا در حال حاکم شدن است و حتی در جشنواره فجر سی و دوم نیز سینمای کمدی آنچنان پررنگ نبود، گفت: فیلم شاد هست ولی کلاً فضایمان شاد نیست. باید فضایتان شاد باشد، فضا مفرح باشد، کشور شاد باشد، کشور بخندد، امید داشته باشیم که فردا خبری هست و فکر نکنیم هرچه هست همین امروز است و تمام می‌شود. متاسفانه امروز دیگر کار و آینده اهمیت ندارد. مثلاً جوان‌ها صبح کیف سامسونت‌شان را بر می‌دارند و باید تا شب پولدار شوند و اگر نشوند فردا از صفر شروع می‌کنند. اینکه نشد زندگی، اینکه نشد آینده، اینکه نشد تربیت نسل جوان.

کیانیان ادامه داد: در سینما نیز همین طور است. در تمام دنیا از جمله بزرگ‌‌ترینش آمریکا، سینما افکارعمومی را رهبری می‌کند. اینجا چرا نباید این کار را بکنیم؟ یک سری در همین هشت سال گذشته می‌گفتند: «بله، رهبری کنید ولی همین حرفی که ما می‌زنیم را بگویید.» این [رویکرد] که متعلق به آن نیست. سینما یک آینده نگری دارد و بزرگ تر از این حرف هاست. امید را سینما می‌آورد، شور را سینما می‌آورد، زندگی را سینما می آورد.

این بازیگر سینما در پاسخ به این پرسش «تابناک» که حضورش در عرصه‌های مختلف هنری و گسترش این حضور از بازیگری به عکاسی و برگزاری گالری عکس و سپس ویدئو آرت، یادآور عباس کیارستمی هنرمند پرسابقه کشورمان است که عرصه های متعدد را تجربه می‌کند، گفت: چرا باید همیشه یاد کسی بیافتیم؛ به خود شخص نگاه کنیم. در خارج هم این گونه است که برخی هنرمندان تنها بازیگرند، چون قرار است تنها بازیگر باشند اما از نظر من دنیا این شکلی است که مثلاً بازیگری برایم دنیای تنگی است و می‌خواهم جاهای دیگر نیز سر بکشم.

وی افزود: فکر می‌کنم اگر صد میلیون سال هم عمر کنم باز هم این جهان را نفهمیدم، چرا که جهان بزرگ تر از این خلق شده و لایه لایه تر از آن چه هست که می‌بینیم، بنابراین ما باید به جهان‌های مختلف سر بکشیم و وقتی سر می‌کشیم، وظیفه هنرمند آن است که برای مخاطبش یک دریچه باز می‌کند که اگر او هم دوست داشت بیاید از این دریچه دنیا را ببیند و بگوید: چه جالب؛ تا به حال این جور ندیده بودیم.

گفت‌و‌گوی متفاوت و طولانی «رضا کیانیان» با «تابناک» به همراه بخش‌هایی از ویدئو آرت این هنرمند کشورمان را در مستند ارائه شده در «تابناک» از این نمایشگاه ببینید. این نمایشگاه در گالری آریانا به نشانی خیابان فرشته، پلاک ۹ تا یازدهم اردیبهشت میزبان علاقه‌مندان خواهد بود.

دانلود
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۵
در انتظار بررسی: ۷۱
انتشار یافته: ۶۱
سهراب
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۲۹ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۶
تا گریه مانده خنده برای چی اصلا به چی بخندیم تا این همه موضوع در رابطه با گریه مانده
پاسخ ها
محمد
| Iran, Islamic Republic of |
۰۸:۳۳ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۷
سلام بر ایران و ایرانی، اونایی که میگن شادی نیست فقط تهران را میبینن لطف کنید یه سری بزنید شیراز زیارت حضرت احمد ابن موسی الکاظم(ع) ، حافظیه و سعدیه و باغ ارم و دلگشا و عفیف آباد تا ببینید شادی هست، ضمنا با غرور و اخم پایتخت، بله شادی نیست . شیرازو میگن نازه واسی آفتو جنگش، دلها رو به هم میزنه گرند تیرشه تنگش، بلبل تو کوچا تو پس کوچا غزل میخونه، شعرای تر حافظ میریزه از سر چنگش، عطر گل یاس و نسترن بهار نارنج سر میکشه از تو خونه های واز و ولنگش ، اینجان که اگه چیش تو چیشوی یکی بدوزی در د دلشو میشنوی از جلنگ جلنگش ...
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۵۰ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۶
طفلی به نام شادی دیری است گمشده است

با چشم های روشن براق

با گیسوی بلند به بالای آرزو

هر کس از او نشانی دارد

ما را کند خبر

این هم نشان ما:

یک سو خلیج فارس

سوی دگر خزر

محمد رضا شفیعی کدکنی
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۵۶ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۶
گل گفتی کیانیان جان
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۵۷ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۶
از نظر بعضی شادی مساوی با گناه و با اندوه برابر است با ایمان . تبلیغ دین گریزی از این بهتر
پاسخ ها
کربلا183
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۱۳ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۶
اون شادی میشه گناه که توش گناه هست....مث مهمونی هایی که توش غیبته ..تهمته و موسیقی های حرامه و اون اندوهی برابر با ایمانه که اندوه برای مصائب اهل بیت باشه که عین شادی روحه که سبکی و پرواز روح رو به همراه داره ...

وگرنه اسلام با شاد بودن حلال هیچ مشگلی نداره
بچه مسلمون
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۴۰ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۶
.
جناب كربلا 180سه!
دليل نميشه هر چي كه جناب شما باهاش شاد ميشي همه با همون شاد بشن!
هر شادي كه خود فرد رو شاد كنه و به اطرافش غم نپاشه نكنه شادي واقعيه...
کربلا183
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۴۳ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۶
بچه مسلمون: من نظر شخصی خودم رو نگفتم ..اون چیزی که تو اعتقادات بود رو گفتم ....

مهم نیست که منو شما با چی شاد میشیم..مهم اینه که بدونیم شادی درست چیه ....نه اون چیزی که مسکن موقته یا ما فکر میکنیم شادیه
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۶:۲۱ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۶
کربلا 183

تو تا حالا ماست خوردی؟
میدونی ماست چیه؟

ما انسانیم, ماست نیستیم
کربلا183
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۱۱ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۶
خوب مگه من گفتم انسان نیستی یا ماستی که اینو میگی....
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۸:۲۶ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۶
شاد بودن هم حریم میگذاریم و در هر چیزی مسئله ای تعریف می کنیم، بنی اسرائیل کیست!
همه چیز رو سیاسی و دینی می کنیم، ببینم دست آخر به کجا می خواهیم برسیم، حتی برای شادی هایی که لحظه ای و بدون برنامه اند.
این بازی های دنیاست که اون رو قابل تحمل تر می کنه .
کربلا183
| Iran, Islamic Republic of |
۱۸:۴۸ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۶
دست اخر میخوای به این برسی از کجا اومدی؟به کجا خواهی رفت...مگه تو یا من یا بقیه قراره غیراز بندگی کار دیگه ای بکنیم ؟؟

مگه تو بندگی شادی نیست که میگی همه چیز رو دینی نکنیم؟؟
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۲:۵۴ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۶
اقای یا خانم کربلا شما برو با گریه و زاری شادی شو بذار بقیه هم هرجور دوست دارن شاد باشن. اصلا به کسی چه مردم میخوان چطوری شاد شن. اینجوری بهتر نیست؟
هامون
| Iran, Islamic Republic of |
۰۹:۲۷ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۷
برادر يا خواهر كربلا 183 ...عقايدت خيلي خوبه ولي واسه خودت حق نداري به ديگران تحميلش كني...
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۰۸ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۶
تابی جون شما باید یه اخطار می دادی که این فیلم حاوی صحنه های دلخراش می باشد تا افرادی چون من که دچار بیماریهای روحی روانی و قلبی و عروقی هستن دانلود نکنن!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۱۳ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۶
...سپس سراغ تصاویری از جنایات بشیریت در قبال خودش همچون حوادثی که طالبان در افغانستان رقم زدند، ماجرای یازده سپتامبر، کشتارهای مردم آفریقا و... می‌پردازد و در آخر می‌توانید با آیینه‌ای مواجه شوید که اثباتی درباره مفهوم این آینه که مخاطب خود را در آن می‌بیند. ...

خوندید مطلب رو؟
کربلا183
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۱۷ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۶
من نمیدونم منظور اقای کیانیان از اینکه مردم شادی ندارند؟؟

ایا مسافرت های معیدانه ... تابستانه یا هر تعطیلی دوسه روزه جاده های ایران پر از ماشین مسافرت نمیشه ؟؟

ایا پنج شنبه و جمعه های ما پر از پارک ... کوه شهربازی ...استخر نیست....

ایا بیشتر از اینکه بگیم شاد نیستیم ... بگوئیم بلد نیستیم شاد زندگی کنیم...

یعنی از همون امکاناتی که داریم در راستای شادی استفاده کنیم ؟؟

یا بیشتر مردمی (بلا نسبت خیلی ها) که خورده میگیریم و اعتراض میکنیم تا تلاش کردن؟؟؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۶:۲۳ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۶
از منفی هایی که میگیری آمار بگیر تا بفهمی کجای کاری
کربلا183
| Iran, Islamic Republic of |
۱۶:۵۶ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۶
اولا عزیز اینجا یه بحث ازاده و همه نظرشون رو میدن .....

دوما چند سوال ساده مطرح کردم کسی از دوستان جوابی نداد؟؟

سوما مگه ممنفی خوردن دلیل بر اینه که حرف من یا دوستان دیگه غلطه؟؟؟
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۶:۵۹ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۶
دوست عزیز خیلی پرتی
به نظر من شما اصلا معنی شادی رو درک نکردی
کربلا183
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۰۵ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۶
عاقا ما بیسواد..شما بفرمائید تعریف و ابزار های شادی رو ؟؟
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۸:۳۱ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۶
ما انسانیم و خیلی باهوش .
ما محیط اطرافمون رو قابل تحمل تر می کنیم.
کربلا183
| Iran, Islamic Republic of |
۱۸:۵۰ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۶
منم قبول دارم ...هم باهوشیم ...هم چیز های دیگه...


این ما هستیم که باید محیط اطرافمون رو شاد و قابل تحمل تر کنیم ...

تو نظرمم نوشتم که :

ایا بیشتر از اینکه بگیم شاد نیستیم ... بگوئیم بلد نیستیم شاد زندگی کنیم...

یعنی از همون امکاناتی که داریم در راستای شادی استفاده کنیم ؟؟

یا بیشتر مردمی (بلا نسبت خیلی ها) که خورده میگیریم و اعتراض میکنیم تا تلاش کردن؟؟؟
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۳:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۶
میخوام بگم خیلی از مرحله پرتی. میگن سیر از گرسنه خبر نداره
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۸:۰۸ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۷
کربلای جون کسی ک صبح تا شب میره بیرون دوتا سه شیفت کار میکنه به ریال حقوق میگیره و به دلار خرج میکنه از ... مسئولانی که هر روز وعده های... میدن با اینها شادی شاد باش وگرنه حق نداری بگی چون مسافرت میرن شادن.. کسی که پول داره میتونه بره مسافرت کسی که نداره باید بشینه ببینه و حسرت بخوره. لطفا با این ... دیگرانو اندرز نده که بدتر نتیجه عکس میگیری
محمدرضا
| Iran, Islamic Republic of |
۰۹:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۷
کربلا 183یادت باشه تو فقط میتونی از طرف خودت حرف بزنی نه ازطرف کل جامعه ، هرکس خودش میدونه چی دردنیا شادش میکنه، عقل کل ...
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۲۳ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۶
جامعه بدون شادی =ماشین بدون بنزین
شادی وامید موتور جامعه میباشد.
پورايران
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۴۰ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۶
.
در مثل آورده شد اين گفتِ راست
"خنده بر هر درد بي درمان دواست"

ليك اگر شادي نيايد پشت غم
خنده هم ديگر نباشد بيش و كم

دردها بيش و دوا كمتر شود
خنده گردد بچه، جايش تر شود!

زهر اگر بارد به جان شادعهد
ميتراود از وجودش قند و شهد

ور ببارد شهد بر جان غمين
قي كند او زهر و درد، اين انگبين
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۴۴ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۶
دمت گرم
رضا
| Iran, Islamic Republic of |
۱۶:۰۴ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۶
گل گفتي
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۸:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۶
والا ...!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۴۲ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۶
ویدئو برای من سخت باز میشه، لطفاَ متن طولانی مصاحبه را هم بیاورید
عبد الله
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۵۲ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۶
گريه، خنده، سينه زني، حركات موزون...همه اين حالات و اقدامات را مي توان به عنوان ابزار هاي كسب تعادل روحي در يك جامعه بكار گرفت. اين وظيفه قدرت عمومي نيست منابع كسب تعادل و ثبات روحي را براي جامعه تعيين كند.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟