رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس نسبت به آبیاری زمینهای کشاورزی جنوب تهران با فاضلاب و پسابهای صنعتی و بیمارستانی هشدار داد و گفت محصولات این منطقه بیماریهای گوناگونی به جامعه تحمل میکند.
به گزارش خبرگزاري خانه ملت، عباس رجایی با انتقاد از آلودگی آب مورد استفاده کشاورزان جنوب تهران گفت: «طی نکردن مراحل لازم برای تصفیه آب شرایط زیستمحیطی نامناسبی را برای محصولات کشاورزی این مناطق رقم زده است.» وي از مسئولان خواست به معضل استفاده کشاورزان جنوب تهران از آبی که حاوی فلزات سنگین، و آلودگیهای شیمیایی است توجه بیشتری داشته باشند.
عباس رجائی استفاده بیش از حد مجاز از سموم و آفتکشها در کشاورزی مکانیزه را یکی دیگر از عوامل آلودگی میکروبی و شیمیایی مواد غذایی عنوان کرده است. ماندگاری سموم در سبزیجات دارای ریشههای غدهای زمینهساز بروز بسیاری از بیماریها و سرطانها است،از این رو لازم است مسئولان به جای فرافکنی به فکر اندیشیدن راه چاره باشند.»
رئیس کمیسیون کشاورزی همچنین خاطر نشان کرد که بخشی از سم و کود شیمیایی مورد استفاده کشاورزان دارای استانداردهای لازم نیستند: «افزایش قیمت سموم مورد تایید سازمان حفظ نباتات در کشور بهانهای برای سودجویان در جهت واردات سموم غیراستاندارد از کشورهایی چون هند و چین شده است.» کارشناسان معتقدند، مسئولان میتوانند دستکم با نمونهگیری در میدانهای ترهبار به میزان زیادی جلوی توزیع محصولات کشاورزی آلوده را بگیرند اما به نظر میرسد ارادهای برای حل این معضل وجود ندارد. به گفته رجائی ورود سم و کود شیمیایی غیر استاندارد به کشور نشان میدهد که مسئولان "به وظایف خود به درستی عمل نمیکنند."
شماری از کشاورزان جنوب تهران بالا بودن هزینه آب یا در دسترس نبودن آن را علت استفاده از فاضلاب عنوان میکنند. آبان ماه سال پیش استاندار تهران، حسین هاشمی با اشاره به این که شورای تامین استان و وزارت بهداشت آبیاری بخشی از صیفیکاریهای جنوب تهران با فاضلاب را تائید کردهاند تهدید کرد که "زمین کشاورزان متخلف تخریب خواهد شد."
یک ماه پس از سخنان استاندار، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران از آبیاری ۲۱۴ هکتار از کشتزارهای سبزی و صیفیکاری جنوب پایتخت با "آبهای نامتعارف" (بخوانيد: فاضلاب!) خبر داد! محمد موسوی گفت: «کشاورزانی که حقابه و آب سالم دارند، اما از آب نامتعارف استفاده میکنند، به شبکه بهداشت و درمان معرفی میشوند و با شکایت شبکه بهداشت، دستگاه قضایی حکم به قلع و قمع محصول میدهد.»
بخش بزرگی از فاضلاب تهران به سمت جنوب سرازیر میشود و در بسیاری از بخشهای جنوبی شهر از طریق کانالهای سطحی زمینهای اطراف و آب چاهها را آلوده میکند. بعلاوه بر آلودگی ناشی از فاضلاب، بخشی از زمینهای کشاورزی جنوب تهران به مواد نفتی هم آلودهاند. تخلیه زبالههای صنعتی نزدیک زمینهای کشاورزی و غیراستاندارد بودن مکانهای دفن زباله نیز به آلودگی آبهای زیرزمینی منجر شده است. سیاری، معاون بهداشت وزیر بهداشت دیماه ۹۲ از تحقیقی در میدان ترهبار تهران خبر داد که بر اساس آن نزدیک به ۴۲ درصد سبزیها به فلزات سنگین نظیر سرب، کادیوم و نیترات آلوده هستند و "از نظر سموم نیز، ۵۲ درصد سبزیها بیشتر از حد مجاز آلودهاند."