شکست تفکیک جنسیتی!

کد خبر: ۴۰۰۱۹۸
|
۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۲۱:۳۰ 13 May 2014
|
17189 بازدید
مرضیه وحید دستجردی وزیر بهداشت دولت دهم می گوید ما نمی توانیم در بیمارستان ها تفکیک جنسیتی ایجاد کنیم.

به گزارش فرارو، این بخشی از سخنان مرضیه دستجردی در برنامه شناسنامه هفته  گذشته بود که کمتر مورد توجه رسانه ها قرار گرفت.

دستجردی می گوید: «ما نمی توانیم تفکیک جنسیتی را ایجاد کنیم و الزاما فقط به یک جنس اختصاص دهیم. این امر در بیمارستان شهید بهشتی قم برای اولین بار صورت گرفت و به صورت جدی شکست خورد.»

دستجردی  اما از اجرای برنامه هایی برای "رعایت موازین شرعی" در بیمارستان ها سخن گفت. او گفت: «ما کمیته‌ای به عنوان کمیته موازین شرع داشتیم و وزرایی هم که آمدند با توجه به اعتقاداتی که وجود داشت سعی کردیم آن را انجام دهیم و بیمارستان‌های تخصصی جامعه زنان را راه‌اندازی کردیم تا در واقع هر دانشگاهی یک بیمارستان تخصصی زنان داشته باشد که همه پرسنل خانم باشند.»

او اظهار کرد: «در 8 دانشگاه این بیمارستان‌ها تأسیس شد که در تهران 3 بیمارستان تخصصی جامعه زنان دایر گردید و قرار شد همه دانشگاه‌ها یک بیمارستان بدین شکل داشته باشند.»

طرح تفکیک جنسیتی در بیمارستان های کشور در سال 90 به موضوعی جنجالی  و چالش برانگیز تبدیل شد. با وجود اینکه بسیاری معتقد بودند که امکان تفکیک جنسیتی در بیمارستان ها وجود ندارد و این موضوع لطمات سنگین درمانی به شهروندان وارد می کند.

اما همچنان عده ای دارای نفوذ خواستار اجرای این طرح بودند، به این ترتیب تصمیم گرفته شد به شکل آزمایشی در برخی از شهرها که امکان اجرای این طرح در آن ها وجود دارد به اجرا در بیاید. طرحی که پس از گذشته سه سال وزیر وقت بهداشت می گوید کاملا شکست خورده است.

تفکیک جنسیتی در دانشگاه ها
تفکیک جنسیتی در بیمارستان ها در اوج بحث تفکیک جنسیتی در دانشگاه ها مطرح شد. موضوعی که در سال های 89 و 90 به شدت مورد توجه دولت و برخی نهادهای حکومتی بود.

طرح تفکیک جنسیتی در دانشگاه ها از دانشگاه علامه طباطبایی آغاز شد اما با گذشت دو سال عملا این طرح به محاق رفت و با حضور دولت جدید تفکیک جنسیتی در دانشگاه ها از دستور کار وزارت علوم نیز خارج شد.

نظر وزارت علوم دولت حسن روحانی را باید در لابه لای دیدگاه های جعفر توفیقی سرپرست پیشین وزارتخانه و مشاور رضا فرجی دانا وزیر علوم کنونی جست و جو کرد.

توفیقی می گوید: «با تفکیک جنسیتی مخالف است» چراکه "ما دانشگاه را یک نهاد عمومی اجتماعی می‌دانیم. در همه جای دنیا هم تجربه شده که تفکیک جنسیتی عمدتاً به محیط‌های خصوصی بر می‌گردد در خیلی از کشورهای دنیا هم این تفکیک‌ها در محیط‌های خصوصی پذیرفته شده است اما دانشگاه که یک نهاد عمومی و اجتماعی است و یک فضای باز است. روابط دختر و پسر در دانشگاه اساساً روابط علمی و درسی و تحقیقی است و فرصتی برای ایجاد نگرانی و اضطراب نیست."

جعفر توفیقی به دلیل فشارهای سیاسی نتوانست بر کرسی وزارت علوم بنشیند اما رضا فرجی دانا وزیر کنونی علوم نیز همین موضع را پیگیری می کند.

با آغاز به کار دولت جدید صدر الدین شریعتی رییس دانشگاه علامه طباطبایی به عنوان اولین رییس دانشگاه برکنار شد. او پیشتاز تفکیک جنسیتی در دانشگاه علامه بود.  در واقع از زمان نشستن حجت‌الاسلام صدرالدین شریعتی بر صندلی ریاست دانشگاه علامه طباطبایی وسیعترین و شدیدترین برنامه‌ها برای جدایی دختران و پسران دانشجو در این دانشگاه اتفاق افتاد.

اما پس از برکناری او روند تفکیک جنسیتی در این دانشگاه متوقف شد و حتی شرایط به حالت قبل بازگشت.

 به نظر می رسد وزارت علوم دولت روحانی راهکار در این مورد را بیش از تفکیک جنسیتی در دانشگاه ها تشکیل دانشگاه تک جنسیتی می داند. راهکاری که از سوی مرضیه وحید دستجردی وزیر بهداشت دولت محمود احمدی نژاد بر تفکیک جنسیتی ترجیح داده شده بود.

تفکیک جنسیتی طرحی است که در راستای اسلامی کردن مجامع عمومی سالهاست مطرح است. این طرح در دو دوره ریاست جمهوری احمدی نژاد بیش از پیش مورد توجه قرار داشت.

اما اکنون پس از گذشته چند سال از اوج گیری این طرح به نظر می رسد دولتمردان به این نتیجه رسیده باشند امکان این اقدام در مجامع عمومی وجود ندارد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟