معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت حواث محیطهای کار هر ساله بیش از ۳۰۰ هزار میلیارد ریال به کشور خسارت وارد میکند.
به گزارش ایلنا، «حسن هفده تن» روز گذشته (۳۱ اردیبهشت) در گردهمایی مدیران کل اجرایی، معاونان و روسای ستادی روابط کار سراسر کشور در اصفهان، گفت: در سال گذشته، ۱۳ هزار حادثه ناشی از کار رخ داد که بیش از یک هزار و ۸۰۰ مورد آن منجر به فوت شد.
وی افزود: به دلیل کاهش امنیت نیروی کار و کاهش امنیت سرمایه گذاری شرایط قراردادهای کار تغییر یافته، به گونه ای که بیش از ۹۰ درصد قراردادهای کار در سال گذشته موقت بوده است.
هفده تن با اشاره به اینکه «مخفی کاری و عدم شفافیت در ارائه آمارها توسط استانها ما را در برنامه ریزی دچار اشتباه میکند»، ادامه داد: قوانین و مقررات به تنهایی برای کاهش حوادث ناشی از کار کافی نیست.
معاون روابط کار وزارت کار اظهار کرد: یکی از غفلتهای این وزارتخانه استفاده نکردن از ظرفیتهای تشکلهای کارگری و کارفرمایی بوده است. نه تنها باید نگاه حمایتی به تشکلهای کارگری و کارفرمایی داشت بلکه باید از خلاقیت آنان نیز استفاده کرد.
وی ضمن انتقاد از نگاه مظنون آمیز به کار فرمایان تاکید کرد: این نوع نگاهها و همچنین نگاههای تحقیرآمیز به کارگران باید اصلاح شود.
هفده تن در ادامه بیان کرد: یکی از نقاط ضعف مرحله نخست هدفمندی یارانهها این بود که سهم مزد کارگران در قیمت تمام شده تولید پایین دیده شد و قدرت خرید آنها را به حدود دو سوم کاهش داد.
وی کاهش هزینههای تولید را زمینه ساز افزایش دستمزد کارگران دانست و گفت: در صورت کاهش قیمت تمام شده کالا و هزینه تولید، مزد هر کارگر دو تا سه برابر افزایش مییابد و بر این اساس، بسیاری از هزینههای اضافی که بر دوش کارفرمایان است، برداشته میشود اما برای تحقق این امر، باید دست دلالان کوتاه شود و سهم فساد در تولید کاهش یابد.
در ادامه این گردهمایی، «علی مصریان» رییس مرکز تحقیقات وزارت کار گفت: سالانه ۹۰۰ هزار نفر در جهان بر اثر کار با مواد شیمیایی جان خود را از دست میدهند.
وی فزود: بر اساس اعلام سازمان جهانی کار، سالانه ۳۲۱ هزار نفر بر اثر حوادث شغلی و حدود دو میلیون و ۳۰۰ هزار نفر نیز بر اثر بیماریهای شغلی جان خود را از دست میدهند.
به گفته این مقام دولتی، هزینههای ناشی از حوادث کار در دنیا بیش از دو تریلیون دلار است.