شهردارمنطقه۶: قلب تهران ۲میلیون روزکار دارد

نهری که در وسط بلوار هست ساماندهی می شود. این نهر برای سالهای قبل بوده آب کرج نام داشته. الان چون آب آنچنانی ندارد، ته نشین می شود و لجن و موش و... در آن دیده می شود.
کد خبر: ۴۰۴۲۹۹
|
۱۰ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۰ 31 May 2014
|
8622 بازدید
شهردار منطقه مرکزی تهران می گوید این نگرانی وجود دارد که منطقه ۶ خالی از سکنه شود، چه اینکه عمده ساختمان ها اداری شده اند.

به گزارش خبرآنلاین، قلب تهران اکنون بازار نیست، همین محدوده ای است که عمده ادارات و ساختمان های اداری در آن واقع شده اند. اگر کمی بیشتر بگردید، ساختمان مرکزی بسیاری از بانک ها هم در این محدوده قرار گرفته. سه دانشگاه بزرگ هم اینجاست؛ تهران،‌علوم پزشکی تهران و امیرکبیر. چند بیمارستان بزرگ و مهم دولتی و خصوصی و چند سفارتخانه هم دراین محدوده هستند. نماز جمعه هم در نیمی از سال در این محدوده برگزار می شود. چند سینمای بزرگ و مهم پایتخت هم اینجاست. اینجا یعنی منطقه ۶. از یک سو به بزرگراه مدرس،‌میدان هفت تیر و خیابان مفتح جنوبی ختم می شود،‌ از شمال نیمی از بزرگراه همت را دارد،‌ از جنوب خیابان انقلاب، میدان فردوسی، چهارراه ولی عصر و میدان انقلاب. از غرب هم به بزرگراه چمران و نواب ختم می شود. این محدوده بسیار غنی است. میدان ولی عصر هم در اینجاست.

منطقه ۶ تهران یک جورهایی نمادی از کلیت شهر است، خوب و بدش به اسم تمام شهر نوشته می شود. یعنی هر مسافری که به پایتخت می آید،‌ به هرحال سری به این منطقه می زند. مهندس عظیم بابایی، شهردار منطقه ۶ تهران در کافه خبر از آنچه که در قلب تهران می گذرد گفت. او از برنامه هایی که برای ساماندهی برخی میادین، برنامه های مشترک با دانشگاه تهران، دانشگاه ها علوم پزشکی تهران و ... حرف زد. 

منطقه ۶ قلب تهران است. قلب فرهنگی و اداری تهران. هرکسی تهران می آید، از شهرها و کشورهای دیگر، قطعا منطقه ۶ را می بیند. یعنی بعد از میدان آزادی و برج میلاد،‌ المان های شهری منطقه ۶ و زیبایی و تمیزی این منطقه پیش چشم می آید و البته ترافیک همیشگی اش. اما در همین منطقه دو میدان ولی عصر و انقلاب مدتهاست هیچ مشخصه خاصی ندارند. برای زیباسازی منطقه و کاهش ترافیک چه راهکاری وجود دارد؟

ما برای بحث میادین یک برنامه ویژه ای داریم و در حال هماهنگی با مجموعه های مختلف هستیم؛ معاونت های فنی-عمرانی و فرهنگی اجتماعی. با آفای دکتر قالیباف هم دو جلسه ویژه داشتیم. البته اولویت ویژه در سال ۹۳ به منطقه ۱۲ (محدوده بازار) داده شده تا زندگی به این منطقه برگردد. شرایطی در آن منطقه بوجود آمده که مردم کمتر در آن حضور دارند. اولویت بعدی شهرداری هم منطقه ۶ است تا میادین اصلی آن؛ میدان هفت تیر، میدان ولی عصر و میدان انقلاب ساماندهی شوند. البته ساماندهی راسته ولی عصر را از شمال به جنوب شروع کرده ایم؛ بحث زیباسازی، برطرف شدن موانع و زوائد، فضای سبز، نورپردازی، بوستان ساعی و ... امیدواریم به زودی برسیم به میدان ولی عصر. دوستانمان در مترو قول داده اند تا آخر سال ایستگاه و رینگ مرکزی میدان ولی عصر را تحویل ما دهند. طرح این میدان هم آماده است.

با توجه به عبور مترو، امکان ساختن زیرگذر در اطراف میدان و یا ساخت سازه ای بزرگ روی خود میدان وجود دارد؟

به هرحال محدودیت هایی داریم؛ خط مترو با فاصله خیلی کمی از روی زمین عبور می کند و همین ما را محدود می کند تا از نظر حجمی و وزنی خیلی حساب شده باشد تا مشکلی بوجود نیاید. برای میدان هفت تیر هم بررسی های زیادی انجام شده است. چون آنجا بسیار و پیچیده است و تلاقی دو خط مترو آنجا وجود دارد. بحث وجود دارد که زیرگذر شود یا بخش هایی را تملک کنیم تا بارگذاری مسافران جای دیگری باشد.

بحث المان و ساماندهی میدان انقلاب در ۸ سال گذشته بسیار مطرح بوده و چند باری هم طرح هایی برای آن داده شده است. اما هنوز هم یک کارگاه عمرانی است. برای ساماندهی آن چه برنامه ای وجود دارد؟

برای المان میدان انقلاب هم از نظر حجمی و وزنی هم بررسی هایی در حال انجام است تا مشکلی بوجود نیاید. چون خط مترو عبور می کند. در میدان انقلاب چند مقوله وجود دارد؛ جداره های اطراف است که بخشی باید عقب نشینی کنند، تمکل کنیم. ساماندهی و آرام سازی شود. بحث عبور و مرور شهروندان است که باید به نتیجه برسیم که مانند چهارراه ولی عصر به زیرزمین منتقل شود و یا در چهار مسیر کارگر شمالی، جنوبی و انقلاب شرقی و غربی، ترافیک را عقب تر و جلوتر ببریم بوسیله برخی موانع. یکی هم المان وسط هست که محدودیت داریم. اما حتما ساماندهی میدان انقلاب را امسال شروع می کنیم.

تجربه زیرگذر چهارراه ولی عصر آنقدر خوب بوده که پیش بینی شود در گذرهای دیگر مثل میدان ولی عصر هم زیرگذر به وجود بیاید؟


شدنی هست. در همان چهارراه ولی عصر هم موانع زیادی بود؛ تلاقی دو خط مترو است و محدودیت داشتیم. ضمن اینکه شبکه خطوط آب و برق و گاز هم عبور می کرد. در میدان ولی عصر هم می شود. اما باید مصوبه شورای شهر را بگیریم. زیرگذرها مواهبی دارند و از آن طرف در همه جای دنیا آسیب هایی هم دارند. بحث های امنیتی دارند.

میزان رضایت مردم را درباره این زیرگذر سنجیده اید؟


الان که مردم رضایت خیلی خوبی دارند. پلیس راهور هم می گوید فقط یک مامور در این منطقه گذاشته است، قبلا به اذعان خودشان ۳۵ مامور در چهارراه ولی عصر حضور داشته است. تقریبا ۹۹ درصد مردم رعایت می کنند. آن یک درصد هم یا ناآشنا هستند و یا به هرحال تخلف می کنند. ترافیک محدوده هم بسیار روان شده است. خوشبختانه در طول این مدتی که افتتاح شده هم هیچ گونه مشکل امنیتی نداشته ایم. بهره برداری فرهنگی هم کردیم و به مناسبت هایی که بوده، نمایشگاهی برگزار کردیم. در برخی نظرسنجی ها درباره محل هایی که تردد شهروندان بالاست، مردم گفته اند چرا فلان نقطه هم مانند چهارراه ولیعصر زیرگذر ساخته نمی شود. این نشان می دهد مردم پسندیده اند این کار را. درصد تصادفاتی که اینجا می شد هم به صفر رسیده در چهارراه ولی عصر.

منطقه ۶ چند گره ترافیکی دارد. برای این گره های ترافکی چه راهکاری وجود دارد؟ فقط اینکه مردم ترغیب شوند تا از حمل و نقل عمومی استفاده کنند و البته گاهی هم با اصلاح هندسی و تغییر مسیر عبور؟

اگر تمام خطوط مترو که درحال ساخت و راه اندازی است،‌ به مرحله بهره برداری برسد،‌ مشکلات ترافیکی منطقه ۶ برطرف می شود. این مزیتی است که منطقه ۶ دارد و شاید دیگر مناطق نداشته باشند. یعنی به هدفی شهرداری؛ دسترسی شهروندان به یک سیستم حمل و نقل عمومی در فاصله ۳۰۰-۴۰۰ متری دست پیدا می کنیم. هیچ راهی هم غیر از این وجود ندارد. چون قلب تهران شکل گرفته و امکان معبرسازی وجود ندارد. تنها کاری که اکنون می کنیم،‌ مدیریت ترافیک است؛ هر از گاهی برخی خیابان ها را یک طرفه می کنیم،‌ مسیر را تغییر می دهیم و کارهایی از این دست. تا ترافیک روانتر شود. البته در شمال غرب منطقه محدوده پل گیشا، با دانشگاه تهران توافق کرده ایم بخشی از قسمت جنوبی دانشکده فنی را تملک کنیم تا بتوانیم خیابان شهید گمنام را تعریض کنیم تا ترافیک عصرگاهی پل گیشا را که پس می زند، کم کنیم. منطقه ۲ هم قصد دارد پل گیشا را تعریض کند. تعریض خیابان شهید گمنام همزمان با تعریض پل گیشا انجام می شود.

به دانشگاه اشاره کردید؛ یکی از مزیت های منطقه ۶ وجود چند دانشگاه بزرگ است. از این پتانسیل دانشجویی و فرهنگی چطور استفاده می شود؟

دانشگاه تهران به عنوان قدیمی ترین دانشگاه ایران و معتبرترین مرکز علمی و یک برند علمی در منطقه است، مرکز فرهنگی، مرکز مذهبی و دیگر مراسم مذهبی است که به هرحال بسیار خاطره انگیز است. با دانشگاه تهران تعامل خوبی و تفاهم نامه هایی داریم؛ یک مرکز مشاوره برای دانشجویان راه اندازی می کنیم تا دانشجویانی که تازه وارد تهران می شوند، شهرداری به آنها مشاوره بدهد تا از مشکلات اجتماعی و فرهنگی پیشگیری شود. در بخش علمی هم با اساتید دانشگاه تهران تعامل داریم تا از اساتید در سراهای محله و مراکز فرهنگی شهر تهران استفاده شود. در موضوعات ورزشی چند تفاهم نامه داریم و دو سال بزرگ ورزشی در دانشگاه احداث می کنیم تا روزها در اختیار دانشگاه باشد و عصرها هم در اختیار مردم قرار بگیرد. با ۱۱ دانشکده دانشگاه تهران تفاهم نامه داریم. بحث ازدواج های آسان و دانشجویی با هماهنگی دفتر نمایندگی نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه ها ازدواج هزار جوان را داشتیم و سایر موضوعات فرهنگی که با دانشگاه انجام می شود. در طرح ساماندهی خود دانشگاه هم قرار شد از تجربیات شهرداری تهران استفاده شود.

دانشگاه تهران که از مرکز شهر خارج نمی شود؟


چنین بحثی هم به دلیل ترافیک و آلودگی هوا وجود داشت،‌ اما بعد هم به اجماع رسیدند که دانشگاه همین جا ساماندهی کنیم. نتیجه هم این می شود که هم محدوده را می شود نوسازی و زیباسازی کرد. هم در بحث ترافیکی و فرهنگی می توان کمک کرد. و این دانشگاه را حفظ کنیم. یکی از پیشنهادها این است که مراکز نشر را در ساختمانی در محدوده دانشگاه راه اندازی شود تا برای صرفه جویی در ترافیک و پارکینگ کاری شده باشد.

به دلیل ترافیکی که مرکز تهران دارد، این ایده هست که ادارات دولتی از مرکز شهر خارج شوند. مشابه همان اتفاقی که برای وزارت علوم و وزارت بهداشت افتاد و ساختمان اصلی این دو وزارتخانه به شهرک غرب منتقل شدند. این ایده چقدر می تواند به کاهش ترافیک کمک کند؟

آن یک طرح ملی است. ولی به نظرم می رسد راهکار این نیست که مراکز را از اینجا ببریم. اتفاقی که در مسکن مهر افتاد هم همین بود. چندین هزار هکتار بافت فرسوده در منطقه ۱۶،‌ ۱۷، ۱۸ و ۱۹ داریم. زیرساخت های این مناطق برای زندگی آماده است؛ آب دارند، برق دارند، گاز دارند،‌ مراکز خدمات شهری وجود دارد. اما به دلیل فرسودگی آسیب پذیرند. می توانستیم این مناطق را ساماندهی و نوسازی کنیم و رونق به تهران بیاوریم. اما حاشیه نشینی جدیدی در پردیس و پرند ایجاد کرده ایم که مشکلات جدیدی دارند. در انتقال ادارات هم همین است؛ اگر سیستم حمل و نقل عمومی را تکمیل کنیم،‌ نیاز به جابجایی مراکز اداری نیست. بحث بعدی پارکینگ است که جزو اولویت های اصلی ماست تا با تشویق هایی مردم را به پارکینگ سازی ترغیب کنیم. در کنار اینها اگر بتوانیم شهر الکترونیک را گسترش بدهیم،‌اصلا نیازی نیست مراکز اداری را از محدوده مرکز شهر بیرون ببریم. البته باید از نظر نوسازی به این مراکز کمک شود تا در بحث زلزله مشکلی وجود نداشته باشد.

ابتدای حرفهایتان درباره منطقه ۱۲ حرف زدید که برای پیشگیری از خالی از سکنه شدن منطقه،‌ برنامه هایی وجود دارد. به نظر می رسد این نگرانی برای منطقه ۶ هم وجود دارد. در مرکز منطقه همه خیابان ها و کوچه ها با سرعت به مراکز اداری تبدیل می شوند. از بس که این محدوده اداری شده است، امنیت پایین آمده. کیف قاپی و دزدی از خودروها اینجا خیلی زیاد وجود دارد. برای این مشکل فکری شده است؟

خوشبختانه برنامه هایی داریم که به بخش اداری کمتر مجوز داده شود. یا در طرح تفصیلی که مصوب کرده اند،‌ مختلط دیده شده؛ اداری و مسکونی تا سکونت در منطقه وجود داشته باشد. روز جمعیت منطقه ۲ میلیون نفر است، شب ۳۵۰ هزار نفر. جمعیت روزکار ما ۶ برابر شب خواب است. به همین دلیل این نگرانی وجود دارد که منطقه خالی از سکنه شود. طرح تفصیلی جدید پیش بینی کرده که برای تخریب و نوسازی، به طور مختلط با آنها موافقت می شود.

 منطقه ۶ چقدر بافت فرسوده وجود دارد؟


در منطقه نصرت و جمالزاده بافت فرسوده وجود دارد. اما قابل مقایسه با مناطق جنوبی پایتخت نیست.

اقبال مردم به ساخت و ساز در منطقه چطور است؟ رونق دارد؟


امسال به دلیل مسائل اقتصادی، رونق کم شده. ۲۰ تا ۳۰ درصد بحث ساخت و ساز کم شده است. رکود هم در بخش مسکن وجود است.

سینما قدس قبل از عید به دلیل نداشتن توجیه اقتصادی تعطیل شد. هرچند بعد با اکران فیلم معراجی ها دوباره افتتاح شد. اما مدیران سینما می گویند می خواهند تغییر کاربری دهند و آنجا را مرکز خرید کنند،‌ ضمن اینکه سالن سینما هم داشته باشد. مخالفتی با این موضوع ندارید؟

تاکنون به ما مراجعه نکرده اند. ضمن اینکه ما استقبال هم می کنیم. چون موجب رونق در آن بخش می شود. مخالفتی هم با دادن پروانه مختلط فرهنگی، تجاری و اداری نداریم.

منطقه ۶ از دو طرف ورودی طرح زوج و فرد است. طرح ترافیک هم در این منطقه از سه طرف شروع می شود. همین نیاز به پارکینگ را زیاد می کند. قرار نیست فضاهایی که امکان پارکینگ شدن دارند را شهرداری تملک کند و پارکینگ طبقاتی بسازد؟


دو سه شرکت در چند ماه گذشته پیشنهاد داده اند که پارکینگ را در زیر زمین احداث کنند،‌ در عوض ۵ سال در اختیار آنها باشد. ورودی های طرح را شناسایی کرده ایم مثل بزرگراه مدرس و جلال آل احمد. چند شرکت هستند که اعلام آمادگی کردند و قرار شده در اسرع وقت هم تحویل دهند.

بلوار کشاورز یکی از خیابان های خاطره انگیز تهران است. برای ساماندهی آن برنامه ای دارید؟


ما برای آنجا برنامه خاصی داریم. نهری که در وسط بلوار هست ساماندهی می شود. این نهر برای سالهای قبل بوده آب کرج نام داشته. الان چون آب آنچنانی ندارد، ته نشین می شود و لجن و موش و... در آن دیده می شود. برنامه داریم سطح نهر را بالا بیاوریم تا آب داشته باشد و سرتاسر بلوار تبدیل شود به آبنما و نورپردازی می شود. پیاده رو آنجا را هم ساماندهی می کنیم.

سرانه فضای سبز در منطقه چقدر است؟


حدوده ۱۳ متر است. دنبال این هستیم که سرانه های فرهنگی، اجتماعی، ورزشی، فضای سبز و ... را ارتقا دهیم. برای فضای سبز دنبال فضای سبز عمودی هستیم. چند فضای ورزشی در حال تجهیز هستیم. یک مجموعه ورزشی شهربانو هم داریم که مجموعه ۷ طبقه ای ویژه بانوان است. ساختمان های سراهای محلات هم تکمیل شوند، سرانه فرهنگی اجتماعی منطقه بهبود پیدا می کند.

پارکینگ بیهقی وصله ناجوری برای مرکز شهر است. برنامه ای برای انتقال پارکینگ بیهقی وجود ندارد؟

ساماندهی محدوده موقت است. دنبال این هستیم که آنجا را ساماندهی کنیم. طرحی هم در تپه های عباس آباد داریم به اسم مسیر طبیعت؛ از پوسته تونل رسالت می آید تا پارک پردیسان. این یک مسیر فرهنگی،‌ تجاری، اداری است. عرض ۷۰ متر تعریف شده. یک مسیر بسیار شیک است. ضمن اینکه به صورت سبک بحث های فرهنگی، ورزشی، تجاری به طول ۴ کیلومتر تعریف شده. امسال بحث طراحی انجام می شود و سال آینده ساخت آن شروع می شود. به هرحال اینجا یک مسیر دیپلماتیک است.

فروشگاه شهروند آرژانتین هم مشکل پارکینگ دارد. برای ساماندهی آن فکری نشده؟


اتفاقا خود فروشگاه قرار است دوباره از اول ساخته شود. این اتفاق بیفتد مشکل پارکینگ و ... آن محدوده برطرف می شود.

چند بیمارستان دولتی مهم در منطقه وجود دارد. همکاری هایتان با بیمارستان ها چگونه است؟


اخیرا تفاهم نامه ای با بیمارستان های دولتی امضا کردیم که به موجب آن همراه‌سراهایی در بیمارستان های دولتی ساخته می شود. اولین آنها در بیمارستان امام خمینی ساخته می شود. ساخت سرویس های بهداشتی در بیمارستان ها هست.

شهرداری مناطق عین کار کردن در خط مقدم جبهه است. به طور مستقیم با مردم سروکار دارید. چقدر مراجعه در طول روز دارید؟


ما دوشنبه ها را ملاقات مردمی گذاشته ایم. در نواحی هم مردم مستقیم با شهرداران نواحی در ارتباط هستند. دیدارهایی در مساجد محلات با مردم ارتباط داریم. علاوه بر آن سراهای محلات هستند که مردم به طور مستقیم ارتباط دارند.

شما در مناطق جنوبی پایتخت هم شهردار بوده اید. کار کردن در این مناطق چقدر با منطقه مرکزی شهر تفاوت دارد؟

هرجایی ویژگی ها و مشکلات خودش را دارد. مناطق جنوبی به دلیل اینکه مردم از فضاهای عمومی بیشتر استفاده می کنند،‌ مشارکت و حضور اجتماعی شان بیشتر است. منطقه ۶ چون جمعیت روز و شب بسیار مختلفی دارد، یک مقداری وظیفه مدیریت شهری را خطیرتر می کند تا بیشتر رسیدگی کند. خدمات شهری در منطقه ۶ بیشتر باید فعالیت کند،‌ چون مردم به طور گذری در این منطقه هستند،‌ممکن است به نظافت و پاکیزگی محیط کمتر توجه کنند.

زیباسازی در این منطقه هم حتما حساستر است. به هرحال عمده آنهایی که از شهرها و حتی کشورهای دیگر به تهران می آیند،‌ کاری در منطقه ۶ دارند؛ اداری، درمانی، تجاری و ... یعنی بروند از تهران می گویند بلوار کشاورز قشنگ بود!

بله،‌ چون شرایط جغرافیایی و کالبدی اینجا می طلبد. در جنوب شهر ممکن است ساختمان بلند کمتر وجود داشته باشد. گذرگاه معروف هم کمتر. طبیعی است که اینجا چون قلب شهر است،‌ حتما توجه مردم بیشتر است. به هرحال کار کردن در منطقه ۶ با مناطق جنوبی پایتخت فرق می کند.

 در منطقه ۶ چند سفارتخانه وجود دارد. روابط شهرداری با سفارت‌خانه‌ها چطور است؟


مثل همه مراکز اداری دیگر، به آنها هم خدمات می دهیم. البته در بحث فضای سبز کمک هایی به آنها می کنیم.

 
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟