افشاي يك پنهان‌كاري بنزيني

در دوران تحريم، علاوه بر ريفورميت و MTBE اين ماده نيز به بنزين معمولي افزوده شده است كه در اظهارات جديد ميركاظمي و خبرگزاري‌هاي فارس و تسنيم، اشاره‌اي به آن ديده نمي‌شود. اين درحالي است كه بنابراعلام مديران وقت پتروشيمي، بنزين پيروليز با بنزين معمولي مخلوط مي‌شد
کد خبر: ۴۰۴۵۷۹
|
۱۱ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۸:۲۸ 01 June 2014
|
14430 بازدید
با اوج گرفتن مباحث مربوط به اكتان‌افزاي توليدي پتروشيمي و دفاع مسعود ميركاظمي، ماجراي آلودگي بنزين وارد مرحله جديدي شده است. در اين ميان با استناد به اخبار رسمي وزارت نفت در دوران ميركاظمي، مي‌توان به اطلاعات جديدي از تركيب ماده ديگري به جز «ريفورميت» با بنزين معمولي دست يافت.

به نوشته آرمان، اين ماده سرطان‌زا و خطرناك كه حاوي ۵۰ درصد بنزن است، به دليل درصد بالاي بنزن، خواص سرطان‌زايي مستقيم دارد و بر سيستم عصبي، پوست، چشم و سيستم تنفسي اثرات منفي فراوان دارد كه در دوران ميركاظمي به بنزين معمولي افزوده شد و نام آن «بنزين پيروليز» است.

بنزين پيروليز چيست؟


بنزين پيروليز يك محصول جانبي حاوي حدود ۵۰ درصد بنزن است و براي توليد محصولات پتروشيمي ديگر به كار مي‌رود. اين ماده به دليل درصد بالاي بنزن، خواص سرطان‌زايي مستقيم دارد و بر سيستم عصبي، پوست، چشم و سيستم تنفسي اثرات منفي فراوان دارد. در دوران تحريم، اين ماده علاوه بر ريفورميت معروف، با بنزين معمولي مخلوط شده است. بنابر اعلام شركت پتروشيمي، اين ماده مخلوطي از چند آروماتيك است كه فراريت نسبتا بالايي دارند لذا سريعاً تفكيك شده وارد هوا مي‌شوند.

ماجرايي كه ميركاظمي از كنار آن مي‌گذرد!

در دوران تحريم، علاوه بر ريفورميت و MTBE اين ماده نيز به بنزين معمولي افزوده شده است كه در اظهارات جديد ميركاظمي و خبرگزاري‌هاي فارس و تسنيم، اشاره‌اي به آن ديده نمي‌شود. اين درحالي است كه بنابراعلام مديران وقت پتروشيمي، بنزين پيروليز با بنزين معمولي مخلوط مي‌شد: عليرضا ضيغمي، مديرعامل وقت شركت ملي پالايش و پخش، خبر شماره 157630 شانا، مورخ ۲۶ شهريور ۱۳۸۹: «بنزين پيروليز و ريفرميت يكي از فرآورده‌هاي توليدي مجتمع‌هاي پتروشيمي و نفتاي سبك نيز از فرآورده‌هاي توليدي پالايشگاه‌هاي كشور است كه پيش از اين به خارج از كشور صادر مي‌شد، ولي با توجه به نياز داخل هم‌اكنون از اين فرآورده‌ها براي توليد بنزين مورد نياز داخل استفاده مي‌شود.»

سيداسماعيل موسوي، مديرعامل وقت پتروشيمي جم، خبر شماره 158526 شانا، مورخ ۵ مهر ۱۳۸۹: «بنزين پيروليز توليدي پتروشيمي جم به عنوان يكي از محصولات فرعي واحد الفين از ابتداي راه‌اندازي اين مجتمع توليد مي‌شد، ولي به دليل عدم نياز داخلي آن را صادر مي‌كرديم. از هنگام اجراي طرح توليد ضربتي بنزين در مجتمع‌‌هاي پتروشيمي تاكنون، اين محصول براي اختلاط با بنزين معمولي در اختيار شركت ملي پالايش و پخش فرآورده‌هاي نفتي ايران قرار گرفته است. »رضا اميري، مديرعامل وقت شركت پتروشيمي بندرامام، در خبر شماره 160080 شانا، مورخ ۴ آبان ۱۳۸۹ از توليد ۱۹ هزار و ۴۵۸ تن بنزين پيروليز و ۱۰۷ هزار و ۳۳۴ تن بنزين (ريفورميت) در ماه‌هاي مرداد، شهريور و مهر امسال در اين شركت خبر داد و افزود: «بنزين توليدي براي مصرف مستقيم به عنوان بنزين سوپر در جايگاه عرضه‌هاي سوخت به كار نمي‌رود، بلكه نقش اصلي آن به دليل درجه بهسوزي بالا تنها در جهت افزايش اكتان محصولات توليدي پالايشگاه و نيازمند اختلاط با مواد افزاينده ديگر است».

 تقدير احمدي‌نژاد از مديران مربوطه


يك شاهد ديگر بر توزيع بنزين پيروليز در دوران تحريم، تقدير احمدي‌نژاد از مسئولان مربوطه است! نوشته حاضر درصدد زير سوال بردن زحمات مديران پتروشيمي در شرايط سخت تحريم نيست و شايد اگر تلاش متخصصان صنعت نفت نبود، كشور در دوران تحريم با بحران شديدتر سوخت مواجه مي‌شد. در واقع آن كساني كه بايد پاسخگو باشند نخست، بانيان تحريم و دوم، مديران ارشدي هستند كه اين تصميم را گرفتند.

اما صرفاً جهت اثبات ادعاي مخلوط كردن بنزين پيروليز با بنزين معمولي، به نقل از خبر شماره 159548 خبرگزاري شانا، اسامي برخي مديران و دليل تقدير از آنها ذكر مي‌شود: عبدالحسين بيات: (معاون وزير نفت در امور پتروشيمي و مديرعامل)، مدير و هماهنگ كننده طرح توليد بنزين در شركت ملي صنايع پتروشيمي با تشكيل جلسات و پيگيري شبانه روزي و نظارت لازم در كليه مجتمع‌هاي توليد بنزين، تصميمات به موقع به منظور رفع هر گونه كمبود و تنگناي توليد در مجتمع‌هاي پتروشيمي با تامين منابع مالي و تامين قطعات و مواد شيميايي با هدف تداوم توليد ريفرميت، بنزين پيروليز و MTBE. رضا اميري: مديرعامل و عضو هيات‌مديره شركت پتروشيمي بندر امام به عنوان بزرگ‌ترين شركت توليدي كشور، همكاري فعال براي توليد MTBE و بنزين پيروليز و هماهنگي با مجتمع‌هاي توليدي براي نقل و انتقال محصولات از مجتمع‌هاي توليدكننده بنزين. حسن بيگي: (مديرعامل شركت پتروشيمي جم)، مديرعامل شركت پتروشيمي جم به عنوان بزرگ‌ترين واحد توليد كننده الفين جهان با توليد بنزين پيروليز و هماهنگ‌كننده جهت دريافت خوراك و محصول از پتروشيمي نوري در امر توليد بنزين پيروليز و هماهنگي در امر بارگيري كشتي‌هاي بنزين پيروليز. عادل نژادسليم: مديرعامل و عضو هيات‌مديره شركت پتروشيمي اميركبير به عنوان توليد كننده بخشي از بنزين پيروليز در طرح ضربتي توليد بنزين كشور. احمد محمدي بوساري: مديرعامل شركت پتروشيمي اراك به عنوان توليدكننده بخشي از بنزين پيروليز و هماهنگي مناسب براي ارسال اين محصول به پالايشگاه‌هاي شازند و اصفهان در تمام مدت طرح ضربتي توليد بنزين.

 سوالي كه حاميان بنزين آلوده بايد به آن پاسخ دهند


با اثبات آلودگي اكتان‌افزاي پتروشيمي (كه معمولاً ريفورميت را اصلي‌ترين آنها مي‌دانند و نامي از «بنزين پيروليز» نمي‌برند)، رسانه‌هاي فارس، تسنيم، كيهان و از اين دست حملات خبري خود را متوجه زنگنه و تيم او كرده‌اند، تنها به گناه توزيع بنزين پاك! ميركاظمي نيز كه در دوران خود ماجراي بنزين پتروشيمي را كليد زد، به مدعي دیگری تبديل شده است. سوال اينجاست كه آيا آميختن ماده سرطان‌زاي «بنزين پيروليز» با بنزين معمولي، از ديد اين افراد قابل دفاع است؟ اگر نيست چرا هيچ نامي از آن برده نمي‌شود؟

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟