سفیر و نماینده دائم ایران در آژانس:

ایران با حسن‌نیت به مذاکرات با ۱+۵ ادامه می‌دهد

سفیر و نماینده دائم ایران در آژانس با بیان اینکه به مذاکرات با گروه ۱+۵ با حسن نیت ادامه می‌دهیم، گفت: در صورتی که همه طرف‌ها با حسن نیت و بر اساس واقعیت‌های موجود به مذاکره بپردازند، می‌توانند در بازه زمانی تعیین‌شده در توافق ژنو به نتیجه برسند.
کد خبر: ۴۰۵۴۷۰
|
۱۴ خرداد ۱۳۹۳ - ۲۲:۰۹ 04 June 2014
|
4749 بازدید
سفیر و نماینده دائم ایران در آژانس با بیان اینکه به مذاکرات با گروه ۱+۵ با حسن نیت ادامه می‌دهیم، گفت: در صورتی که همه طرف‌ها با حسن نیت و بر اساس واقعیت‌های موجود به مذاکره بپردازند، می‌توانند در بازه زمانی تعیین‌شده در توافق ژنو به نتیجه برسند.

به گزارش خبرگزاری فارس، در نشست امروز شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی، رضا نجفی سفیر و نماینده دائم کشورمان در وین در سخنرانی خود ابتدا از حمایت مستمر جنبش عدم تعهد در مورد برنامه هسته ای صلح آمیز ایران قدردانی کرد.

وی با گرامی داشت سالگرد درگذشت بنیانگزار کبیر جمهوری اسلامی ایران مرحوم امام خمینی که در مناسبت های مختلف سلاح هسته ای را محکوم نموده گفت: ایشان در طول سخنرانی های عمومی که حضار و بطور کلی مردم جهان را مورد خطاب قرار می داد، اظهار داشت : " .....اگر آنها به ساختن سلاح های اتمی ادامه دهند، ممکن است جهان به نابودی کشیده شود..... همه افراد، هر جا که باشند، نویسندگان، روشنفکران و محققین و دانشمندان باید مردم را در سرتاسر جهان از این خطر آگاه سازند ...... و از اشاعه این سلاحها جلوگیری کنند. "

نجفی سپس اظهار داشت: اکنون نزدیک به یک سال است که ملت ایران در انتخابات ریاست جمهوری ژوئن 2013 حماسه ای سیاسی آفریدند و به دولتی جدید رای دادند. این دولت جدید مبنای سیاست خارجی خود را بر تعامل سازنده و مشارکت در عرصه روابط بین المللی قرار داد که نتایج آن نشانگر درستی راه انتخاب شده از سوی ملت بزرگ ایران است.

وی تاکید کرد: گزارش جدید آژانس بار دیگر نشان می دهد که تمام فعالیتهای هسته ای ایران صرفا صلح آمیز بوده و تحت پادمان جامع آژانس قرار دارد و هیچ انحرافی در آن دیده نمی شود و جمهوری اسلامی ایران به تعهدات خود به موجب برنامه اقدام مشترک توافق شده با گروه 1+5 و نیز به تعهداتش طبق موافقتنامه چارچوب همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی عمل کرده است.

وی در زمینه موضوعات مربوط به گذشته خاطر نشان ساخت که ایران ادعاهای بی اساس مطرح شده در خصوص به اصطلاح " ابعاد نظامی احتمالی" را به رسمیت  نمی شناسد.

نماینده ایران در آژانس افزود: در این زمینه هرگز اسناد تایید شده ای برای این ادعاها ارائه نشده است و همانطور که مدیر کل سابق آژانس بین المللی انرژی اتمی در گزارش خود (طبق سند GOV/2009/55) تاکید کرد، آژانس ابزار محدودی در اختیار دارد تا اسنادی که مبنای مطالعات ادعایی را تشکیل می دهد، بطور مستقل تصدیق نماید لیکن در عین حال ایران آمادگی خود را برای همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی به منظور شفاف سازی برخی ابهامات در این ارتباط اعلام کرده است.

نجفی سپس با اشاره به چند نشست فنی ایران و آژانس که آخرین مورد آن در تاریخ 20 می 2014 در تهران برگزار شد و طی آن پیشرفت خوب حاصله پیرامون هفت گام عملی، بویژه اثبات استفاده غیرنظامی از چاشنی های انفجاری را، بطور کامل مورد بازبینی قرار گرفت اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران به واقع با اجرای کامل سیزده گام عملی تحت "بیانیه مشترک راجع به چارچوب همکاری" در بازه زمانی مشخص شده بطور کامل با آژانس همکاری کرده و همه اطلاعات درخواستی درباره این گام ها را ارائه کرده است. به همین منوال ایران اطلاعات و توضیحاتی به آژانس ارائه کرد تا به ارزیابی نیاز و کاربرد بیان شده کشور برای توسعه چاشنی های انفجاری بپردازد. از اینرو ایران معتقد است که کلیه مسائل باقیمانده درباره این گام های عملی حل و فصل شده است. به اعتقاد ما، همان طور که مدیر کل نیز اظهار داشته امکان ارائه ارزیابی آژانس در مورد هر موضوع حتی در این مرحله نیز وجود دارد.

وی افزود: ایران و آژانس در نشست اخیر در تهران همچنین درباره گام های عملی احتمالی برای ادامه فرایند به بحث پرداختند. ایران و آژانس پنج گام عملی دیگر که سه گام آن مربوط به مسائل کنونی و دو گام مربوط به مسائل گذشته است، را شناسایی کردند.

نجفی آنگاه در رابطه با گفتگوهای ایران و کشورهای 1+5 گفت: در مسیـر سیـاسی، ما به مذاکـرات با همتـایان خود در گروه 1+5 با حسن نیـت ادامـه می دهیم. یک راه حل دراز مدت و جامع برای هر دو طرف سودمند بوده و در صورتیکه همه طرفها با حسن نیت و بر اساس واقعیت های موجود به مذاکره بپردازند می توانند در بازه زمانی تعیین شده در توافق ژنو به نتیجه برسند. چنین راه حلی ایران را به ادامه اعمال حقوق لاینفک خود برای استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای بویژه چرخه سوخت؛ بدون هرگونه مانع و تحت ان پی تی و همچنین حذف این موضوع از دستورکار شورای امنیت سازمان ملل و شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی و رفع کلیه تحریم ها؛ قادر می سازد. این راه حل همچنین برای سایر طرف ها با اطمینان بخشیدن به آنها از طریق گام های شفافیت بخش فعالیتهای صلح آمیز هسته ای سودمند بوده و به اعتبار و تمامیت ان پی تی مساعدت می کند.

نجفی با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران بعنوان یک عضو معاهده عدم اشاعه سلاح هسته ای، گزینه چنین سلاحهایی را قبلا" مردود دانسته است، خاطر نشان نمود ایران به شرط آنکه اعمال کامل حقوقش محترم شمرده شده و فشارهای غیرموجه مرتفع گردد، می تواند با اقدامات شفاف سازی بیشتر جهت تضمین این مسئله که برنامه هسته ایش منحصرا" برای اهداف صلح آمیز باقی می ماند، موافقت کند.

نجفی ضمنا در در ارتباط با سخنرانی اتحادیه اروپا که در آن به قطعنامه های غیر قانونی شورای امنیت و موضوع تعلیق اشاره شده گفت: موضع ما در رابطه با قطعنامه های غیر مشروع شورای امنیت کاملا روشن است و لذا قصد تکرار آن را ندارم. دوره ایده تعلیق قبلا به سر آمده است و در واقع حتی بانیان قطعنامه های مذکور ادامه غنی سازی هسته ای ایران را با توافق در مورد برنامه اقدام مشترک در نوامبر 2013  مورد پذیرش قرار داده اند. ما به اتحادیه اروپا توصیه می کنیم خود را با واقعیات منطبق کند نه با آرزوها.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟