گرمخانه خاوران رفع پلمب شد

محیط پیرامون منطقه خاوران که گرمخانه در آن قرار دارد باید بررسی و در قالب یک بسته ارزیابی شود. نباید اینگونه برداشت کرد که همه اتفاقات در حواشی گرمخانه در ارتباط مستقیم با مددسرای خاوران است.
کد خبر: ۴۰۶۵۳۹
|
۱۹ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۷:۴۱ 09 June 2014
|
8119 بازدید
اهالی محل شکایت کردند. «گرمخانه خاوران» هشت‌روز پیش توسط دادستانی تعطیل شد. 800معتاد کارتن‌خواب آواره خیابان‌ها و پل‌ها شدند و بالاخره بعد از هشت‌روز رفع‌پلمب شد.

به گزارش شرق، اهالی محل از مشکلات رفت‌وآمد کارتن‌خواب‌ها نالان هستند. مسوول شهرداری که مدیریت گرمخانه را برعهده دارد از ضابطه‌مندنبودن پذیرش کارتن‌خواب‌ها در گرمخانه و پای کار نیامدن ارگان‌های دیگر حرف می‌زند و در این میان 800 معتاد تنها به فکر یک سقف، هشت روز را در اطراف گرمخانه صبح کردند تا نشان دهند جای دیگری برای ماندن ندارند.

جلسه فوق‌العاده ستاد ساماندهی آسیب‌دیدگان اجتماعی برای بررسی و رسیدگی به موضوع گرمخانه خاوران که هفته گذشته پلمب شد، با حضور مسوولان قضایی، انتظامی، مدیران و معاونان شهرداری، بهزیستی، کمیته امداد امام‌خمینی(ره) به ریاست مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری تهران روز شنبه برگزار و تصمیم به فک‌پلمب گرفته شد. محمدعلی عرفان‌منش، مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری تهران در این جلسه با اشاره به لزوم بررسی آسیب‌های ایجادشده مرتبط با گرمخانه که موجب نارضایتی مردم شده، گفت: محیط پیرامون منطقه خاوران که گرمخانه در آن قرار دارد باید بررسی و در قالب یک بسته ارزیابی شود. نباید اینگونه برداشت کرد که همه اتفاقات در حواشی گرمخانه در ارتباط مستقیم با مددسرای خاوران است.

وی گفت: به‌دلیل فراوانی و گستردگی آسیب‌های اجتماعی در شهر تهران گاهی اعلام می‌شود دستگاه‌های اجرایی مسوول، توان کمی دارند و این موضوع پذیرفته شده نیست و دستگاه‌ها باید توان خود را بالا ببرند. نباید کار به جایی برسد که قوه‌قضاییه وارد شده و نسبت به اتفاقات هشدار دهد.

مدیرکل امور اجتماعی استانداری تهران افزود: مردم در مواجهه با مشکلات حق دارند و هرمسوولی که در مقام رسیدگی باشد باید رسیدگی کند. اما آن سوی موضوع را نباید نادیده گرفت زیرا اگر گرمخانه‌ای که 500 تا 600نفر را در خود جای داده، بسته شود این تعداد آسیب‌دیده در منطقه رها شده، در کنار پل‌ها و خیابان‌ها جا می‌گیرند. زمستان سال گذشته زمانی که برای یکی از مجموعه‌ها همین اتفاق در حال رخ دادن بود گفتیم که اگر امشب این آسیب‌دیدگان را در مکانی جای ندهیم باید فردا جنازه آنها را از کنار پل‌ها جمع کنیم. باید از وجود گرمخانه‌ها حمایت کرد. وی با بیان اینکه 90‌درصد مراجعان به گرمخانه‌ها افراد ثابتی هستند، گفت: نباید اینگونه برداشت شود که آنها بی‌خانمان مطلق هستند و باید تا ابد بی‌خانمان بمانند، صبح‌ها خیابانگرد باشند و شب‌ها هم برای استراحت به گرمخانه بیایند. این یعنی در جامعه عده‌ای بی‌خانمان را بدون آنکه به آنها شناسنامه بدهیم پذیرفته‌ایم.

عرفان‌منش با اشاره به گزارش‌های ارایه‌شده گفت: 75‌درصد مراجعان به گرمخانه‌ها معتاد هستند که در میان آنها معتاد متجاهر هم دیده می‌شود. این موارد همکاری مسوولان را می‌طلبد و لازم است شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر و بهزیستی وارد شوند. در میان معتادان گرمخانه‌ها برخی غیرمتجاهر و آماده ترک هستند که نیازمند حمایتند. مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری تهران در ادامه با اشاره به درخواست مدیرعامل سازمان رفاه خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران نسبت به ضابطه‌مندشدن پذیرش افراد در گرمخانه‌ها گفت: ‌باید یک ضابطه و دستورالعمل داشته باشیم که طبق آن افراد در گرمخانه‌ها پذیرش شوند. تا امروز هر فردی که مراجعه کرده در گرمخانه‌ها پذیرش شده و نتیجه آن می‌شود که مشکلاتی را شاهد بودیم.

وی به ضرورت استقرار نماینده تام‌الاختیار از دستگاه‌های مسوول در حوزه کاهش آسیب‌های اجتماعی در گرمخانه‌ها اشاره کرد و گفت: لازم است براساس درخواست اعضای جلسه یک کمپ برای معتادان متجاهر و چند کمپ برای معتادان مشمول ماده 15 که خود معرف هستند در نظر گرفته شود. عرفان‌منش تشکیل کمیته اجرایی ستاد ساماندهی آسیب‌دیدگان اجتماعی در فرمانداری تهران و ایجاد ایستگاه پلیس در منطقه خاوران در نزدیکی گرمخانه خاوران را امری ضروری دانست و گفت: در این منطقه نیازمند برخورد قاطعانه‌تری از دوستان نیروی انتظامی با متخلفان هستیم. مدیرکل اجتماعی و فرهنگی استانداری تهران تاکید کرد: لازم است از به کاربردن الفاظی شبیه اینکه این موضوع وظیفه ما نیست، دور شویم حتی اگر در مورد مساله‌ای وظیفه قانونی نداریم باید دانست که در تهران این وظیفه است. زمانی که بپذیریم مسوولان باید در وظیفه خود مشکلات و مسایل را در نظر بگیرند، حمایت از گرمخانه‌ها و حضور پیرامونی و محیطی در گرمخانه‌ها به خودی‌خود اجرا می‌شود. عرفان‌منش افزود: اصل وجود گرمخانه‌ها یک اصل پذیرفته‌شده است و نیاز شهر به گرمخانه‌ها باید مشخص باشد. لازم است کمیته‌ای متشکل از همکاران در ناجا، شهرداری تهران، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، فرمانداری‌ها و بهزیستی با مدیریت خود استانداری برای رسیدگی به امور گرمخانه‌ها تشکیل شود.

وی ادامه داد: باید ظرفیت بازپروری آسیب‌دیدگان در استان تهران افزایش یابد و از ظرفیت موجود بهره بیشتری برده شود. پس از غربالگری مراجعان به گرمخانه‌ها ناتوانان ذهنی و معلول در حیطه وظایف بهزیستی یا نیازمند حمایت کمیته امداد یا بخش‌های دیگر تفکیک شده تا از چرخه باطل خارج شوند و گرمخانه‌ها به سمتی بروند تا از فرد در راه مانده که تبدیل به کارتن‌خواب شده است حمایت شود. عرفانی‌منش در پایان مهلتی دوماهه برای بررسی مشکلات گرمخانه را مقرر کرد. حالا خیال معتادان راحت است که سقفشان دوماهی پابرجاست و باید منتظر ماند و دید که متولیان متعدد چه چاره‌ای برای این معضل همیشگی می‌اندیشند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟