تغییر کاربری طالبان به یک گروه تبهکار

ناظران تحریم ‌سازمان ملل در گزارشی جدید اعلام کردند، طالبان که بر اخاذی، آدم ربایی، قاچاق مواد مخدر و عملیات غیرقانونی معدن تکیه دارند، از گروهی با ایدئولوژی مذهبی، به گروهی تبهکار که تشنه سود و منفعت هستند، در حال تغییرند.
کد خبر: ۴۰۸۲۲۸
|
۲۵ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۰:۴۰ 15 June 2014
|
4745 بازدید
ناظران تحریم ‌سازمان ملل در گزارشی جدید اعلام کردند، طالبان که بر اخاذی، آدم ربایی، قاچاق مواد مخدر و عملیات غیرقانونی معدن تکیه دارند، از گروهی با ایدئولوژی مذهبی، به گروهی تبهکار که تشنه سود و منفعت هستند، در حال تغییرند.

به گزارش «ایسنا» به نقل از خبرگزاری رویترز، این تازه‌ترین گزارش سالانه گروه تحلیلی نظارت بر تحریم و حمایت از طالبان است که روز جمعه یعنی یک روز پیش از برگزاری دور دوم انتخابات ریاست جمهوری افغانستان در میان گزارشگران توزیع شده است.

در این گزارش آمده است: طالبان علاوه‌بر کمک‌های داوطلبانه یا اجباری تجار افغان در خارج از کشور و همچنین کمک‌های داوطلبانه با انگیزه باورهای مذهبی یا ایدئولوژیک، یک سیستم کاملا پیشرفته و پیچیده برای ایجاد منابع در داخل کشور به وجود آورده‌اند. افزایش دارایی‌های طالبان بر ربودن تجار ثروتمند برای گرفتن باج نیز تکیه دارد.

در ادامه این گزارش آمده است، اعدام غیرنظامیان و امدادرسانان به طالبان کمک می‌کند تا 13 سال پس از برکناری از قدرت در پی مداخله آمریکا، بار دیگر قدرتشان را تقویت، بهبود شرایط امنیتی را مسدود و از تحولات اقتصادی جلوگیری کنند.

این مساله همچنین منابع جدید مالی را برای طالبان، افراطیونی که قصد سرنگونی دولت کابل را دارند، به وجود می‌آورد.

این ناظران ‌سازمان ملل گفتند: این فعالیت‌ها به شدت خصیصه بخش‌هایی از این جنبش را از گروهی با ایدئولوژی مذهبی به شبکه‌های تبهکار تحت تاثیر انگیزه‌های مالی تغییر می‌دهد.

درآمدزایی طالبان متغیر است. در ولایت‌هایی همچون نیمروز و قندهار، طالبان از نظر مالی خودکفا هستند. در شرایطی که در دیگر ولایت‌ها، طالبان همچنان وابسته به درآمدهای ارسالی از هسته رهبریشان هستند. در این گزارش آمده است: طالبان در ولایت قندهار ماهانه هفت الی هشت میلیون دلار از قاچاق مواد مخدر، اخاذی و معدن به دست می‌آورند.

ولایت هلمند، اصلی‌ترین ولایت طالبان برای درآمدزایی است. هلمند اصلی‌ترین منطقه تولید تریاک در افغانستان است که در سال 2013 میلادی 100 هزار هکتار از زمین‌های آن زیر کشت خشخاش قرار داشت. در این گزارش بیان شد: بدتر از همه آنکه مقام‌های افغانستان انتظار دارند که طالبان از برداشت امسال خشخاش در ولایت هلمند 50 میلیون دلار به دست آورند.

ناظران ‌سازمان ملل در این گزارش گفتند: بخش غیرقانونی معدن در ولایت هلمند نیز یکی دیگر از منابع درآمدی طالبان است. اکثر این عملیات‌های معدن در نزدیکی مرز پاکستان صورت می‌گیرد که به معدنچیان غیرقانونی این فرصت را می‌دهد تا فورا محصولات را قاچاق و روانه بازار بین‌الملل کنند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟