چهارمین روز مذاکرات فشرده و جدی جمهوری اسلامی ایران و گروه 1+5 بر سر نگارش متن توافق جامع در ساعت یک و نیم بامداد روز جمعه به وقت محلی در هتل پله کوبورگ وین پایان یافت.
یک عضو تیم مذاکره کننده هستهای ایران در گفتوگو با ایرنا در وین گفت: صبح امروز (جمعه) ابتدا اعضای گروه 1+5 نشستی داخلی خواهند داشت که خانم «هلگا اشمید» معاون مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گزارش جلسه پنجشنبه شب معاونان را به این گروه ارائه خواهد کرد.
این دیپلمات ارشد ایرانی تصریح کرد: آخرین جلسه معاونان وزیر امور خارجه ایران با معاون مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در پنجشنبه شب به وقت محلی که تا بامداد جمعه طول کشید، حدود 3 ساعت به طول انجامید.
وی اضافه کرد: صبح جمعه، پس از نشست داخلی اعضای 1+5، دوباره آقایان سید عباس عراقچی و مجید تخت روانچی معاونان دکتر ظریف و خانم هلگا اشمید معاون خانم اشتون از ساعت 10 و 30 دقیقه به وقت محلی با یکدیگر جلسه خواهند داشت و مذاکرات بر سر نگارش متن توافق نهایی یا همان برنامه اقدام مشترک جامع را ادامه می دهند.
این عضو تیم مذاکره کننده هسته ای در عین حال گفت که روز جمعه، پنجمین و آخرین روز مذاکرات وین 5 خواهد بود.
وی در پاسخ به سوالی درباره مدت زمان دور ششم مذاکرات جامع که از دوم جولای (11 تیرماه) آغاز خواهد شد، گفت: هنوز مدت زمان دور بعدی مذاکرات مشخص نشده است.
یک منبع آگاه پیش از پایان پنجمین روز مذاکرات ایران و 1+5 در وین در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اعلام کرد که دور بعدی مذاکرات از دوم جولای (11 تیرماه ) آغاز می شود.
یک عضو دیگر تیم مذاکره کننده هسته ای که خواست نامش بیان نشود، پنج شنبه شب به وقت محلی در گفت و گو با خبرنگار اعزامی ایرنا به وین اظهار داشت: فشرده بودن مذاکرات حاکی از جدی بودن آن و علاقه دو طرف به پیشرفت است.
وی در پاسخ به این پرسش که برخی رسانه ها به بن رسیدن مذاکرات را مطرح کرده اند، گفت: اختلاف نظرها وجود دارد اما در حال مذاکره بر روی نگارش متن برنامه اقدام مشترک جامع هستیم و اصلا بن بست مطرح نیست.
وی تصریح کرد:مذاکرات به دلیل سختی و فشردگی، کند اما رو به جلو پیش می رود.
ایران و گروه 1+5 نگارش متن توافق مشترک نهایی با عنوان «برنامه اقدام مشترک جامع» را از روز چهارشنبه (28 خرداد ماه) به رغم اختلاف نظرها بر سر موضوعاتی همچون مدت زمان توافق جامع، میزان و سطح و اندازه غنی سازی یعنی تعریف یک برنامه غنی سازی بر اساس توافق ژنو و جدول زمان بندی لغو تحریم ها آغاز کرده اند.
به گفته عراقچی، سخت ترین مرحله مذاکرات جدول زمان بندی برداشته شدن تحریم ها است چرا که باید گام های ایران و طرف مقابل باید متوازن باشند. ظریف نیز این روند را پرمشقت و زمانبر بیان کرده است.
به گفته ظریف، طرفین طبق رسم بین المللی شروع به تدوین متن می کنند و مواردی که روی آن توافق وجود دارد مشخص است اما موارد مورد اختلاف را در «پرانتز» می گذارند که بعد بتوانند راجع به نکات مشخص تری صحبت کنند.