انتقاد از تبعیض بین زنان در حضور در ورزشگاه

زنان تیم حریف و زنان تبعه خارجی به‌راحتی می‌توانند در ورزشگاه حضور پیدا کنند و از طرف دیگر هنرمندان زن برای تماشای فوتبال به برزیل اعزام می‌شوند
کد خبر: ۴۱۱۰۸۶
|
۰۵ تير ۱۳۹۳ - ۰۷:۵۷ 26 June 2014
|
6422 بازدید
معاون رییس‌جمهور در امور زنان و خانواده در دیدار با فراکسیون زنان مجلس گفت که وقت آن رسیده تا زیرساخت‌های لازم برای حضور دختران و زنان در ورزشگاه‌ها با رعایت تمامی جوانب و ملاحظات فراهم شود.

به گزارش مهر، شهیندخت مولاوردی سه‌شنبه در دیدار با اعضای فراکسیون زنان مجلس به تشریح اقدامات انجام شده در معاونت زنان پرداخت و در پاسخ به سوال یکی از نمایندگان برای مشکلات ایجاد شده برای حضور زنان در ورزشگاه برای تماشای مسابقه والیبال گفت: ممنوعیت حضور زنان در ورزشگاه برای تماشای والیبال و بسکتبال تا شهریور‌ماه سال 91 وجود نداشت و حتی زنان در بازی اول والیبال ایران- ژاپن در ورزشگاه حضور پیدا کردند ولی به یکباره در بازی دوم از ورود آنها ممانعت می‌شود.

وی ادامه داد: وقتی در هفته جوان اولین کارگروه دختران را برگزار کردیم، دیدم که این موضوع به دغدغه بسیاری از دختران ما تبدیل شده است و از یکسو شاهد ممانعت برای حضورشان در ورزشگاه هستند و از سوی دیگر می‌بینند که زنان تیم حریف و زنان تبعه خارجی به‌راحتی می‌توانند در ورزشگاه حضور پیدا کنند و از طرف دیگر هنرمندان زن برای تماشای فوتبال به برزیل اعزام می‌شوند و این تناقضات موجی از تحقیر و احساس تبعیض را به همراه دارد.

تلاش برای ایجاد زیرساخت‌های لازم برای حضور زنان در ورزشگاه‌ها

به گفته معاون امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری، پس از این جلسه و از سوی دیگر بعد از حضور دختران ایرانی با لباس تیم و پرچم برزیل در ورزشگاه بر آن شدم تا این موضوع را تذکر دهم چراکه این محدودیت‌ها زیبنده دولت و نظام ما نیست و پس از آن نیز موضوع دستگیری برخی از این دختران که با ضرب و شتم و توهین شدید توام بود مطرح شد که از همان ساعت بازداشت این افراد که 16 نفر بودند این موضوع را از طریق دفتر رییس‌جمهور پیگیری کردم تا اینکه همه آنها ساعت 10 شب آزاد شدند و نظرم این است که وقت آن است برای این موضوع تدبیر و راهکاری اندیشیده شود و شرایط و زیرساخت‌های لازم برای حضور دختران با رعایت تمامی جوانب و ملاحظات فراهم شود.

تشکیل کمیته مشترک برای حل مشکل حضور زنان در ورزشگاه‌ها

وی تصریح کرد: در همین رابطه با همکاری وزارت ورزش و جوانان و دفتر رییس‌جمهور در حال رایزنی هستیم و در این رابطه کمیته‌ای مشترک تشکیل شده است. پیگیری این مطالبه منافاتی با پیگیری‌های دیگر این معاونت ندارد و به موازات هم مطالبات و نیازهای این حوزه در حال پیگیری است وکسانی که با بی‌تدبیری این محدودیت‌ها و ممانعت‌ها را در جریان برگزاری مسابقات بین‌المللی که چشم جهانیان به ما دوخته شده است و اتفاقا قبلا هم مانع خاصی برای این حضور وجود نداشته است دامن زدند، جنجال‌آفرینی کردند.

تشکیل کارگروه برای حمایت اجتماعی از زنان سرپرست خانوار

معاون امور زنان و خانواده رییس‌جمهور در ابتدای این جلسه با اشاره به آخرین وضعیت اجرای ماده «230» برنامه پنجم توسعه یادآور شد: این معاونت در راستای اجرای این ماده «6» تفاهمنامه در اواخر سال 92 با دستگاه‌های مختلف منعقد کرده است که در سال جاری وارد فاز اجرا خواهد شد و اکنون گزارش‌گیری از این دستگاه‌ها در این رابطه در حال انجام است.

وی افزود: در همین چارچوب نیز 12 کارگروه تخصصی را راه‌اندازی کرده‌ایم که از اول تیر‌ماه رسما آغاز به کار کرده است. همچنین به پیشنهاد این معاونت دو کارگروه در وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی با هدف حمایت اجتماعی از زنان سرپرست خانوار و بهبودیافته تشکیل شده است.

موانع بیمه زنان خانه‌دار در حال برطرف شدن است

مولاوردی همچنین از تلاش برای گنجاندن بیمه زنان خانه‌دار در قالب ماده «27» قانون برنامه پنجم توسعه که براساس آن «دولت مجاز است نسبت به برقراری و استقرار نظام جامع تامین اجتماعی چند لایه با لحاظ حداقل سه لایه مساعدت‌های اجتماعی شامل خدمات حمایتی و توانمندسازی، بیمه‎های اجتماعی پایه شامل مستمری‎های پایه و بیمه‎های درمانی پایه و بیمه‎های مکمل بازنشستگی و درمان اقدام کند» خبر داد و گفت: این معاونت کارهای کارشناسی زیادی را در زمینه بیمه زنان خانه‌دار انجام داده است و در نهایت به این نتیجه رسیدیم که باید این موضوع به‌گونه‌ای پیگیری شود که موانع و مشکلات قبلی بر سر راه آن وجود نداشته باشد و بتوان آن را اجرایی کرد.

وی افزود: به همین منظور با همکاری سازمان تامین اجتماعی پیگیری‌های زیادی را انجام دادیم و تاکنون چندین جلسه در این خصوص برگزار شده است و در آخرین مذاکرات قرار شد این بیمه دراین قالب قرار گیرد و اگر در نهایت نظر معاونت جلب نشد؛ قطعا لایحه‌ای جداگانه‌ای را در این خصوص به مجلس ارسال خواهیم کرد. لازم است این نکته را یادآور شوم که از مرحله تدوین لایحه تا ارسال آن به مجلس پروسه طولانی‌ای را می‌طلبد به‌ویژه آنکه اصرار بر کارشناسی موضوع هم باشد. به هر صورت در حال رایزنی با سازمان تامین اجتماعی در این زمینه هستیم.

به گفته مولاوردی، سازمان تامین اجتماعی با ادغام موضوع بیمه زنان خانه در طرح بیمه فراگیر اجتماعی نظر مساعدی ندارد و ترجیح آنان بر بیمه‌های چند لایه است که اشاره شد.

ساماندهی زنان کارتن‌خواب و معتاد

مولاوردی در رابطه با برنامه‌های این معاونت برای ساماندهی زنان کارتن خواب و معتاد گفت: یکی از کارگروه‌های تخصصی معاونت که از اول تیر آغاز به کار کرده به پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی اختصاص دارد و قطعا با همکاری دستگاه‌هایی که وظایف ذاتی آنها توان افزایی این زنان است و نیزسازمان‌های مردم نهاد وضعیت این زنان مورد بررسی قرار خواهد گرفت از سوی دیگر در رابطه با اشتغالزایی و توانمندسازی زنان بهبود یافته تفاهمنامه چندجانبه‌ای را با وزارت بهداشت و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و ستاد مبارزه با مواد مخدر منعقد کرده‌ایم.

وی در ادامه در رابطه با حذف پست مشاور امو بانوان در وزارتخانه و تدوین ساختار مناسب حوزه زنان در کل کشور اظهار داشت: البته در ابن زمینه حذف صورت نگرفته بلکه الزام آن حذف شده است و قرار بر این شده که ما وظایف عمومی و مشترک این مشاوران را تدوین کنیم و این دفاتر وظایف اختصاصی و ماموریت‌های ویژه خود را احصا کنند تا ساختار مناسب و کارآمد در این زمینه طراحی و به معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی ریاست‌جمهوری ارایه شود.

مولاوردی ادامه داد: البته در سومین نشست ماهانه‌ای که با مشاوران دستگاه‌ها برگزار کردیم، مقرر شد آسیب‌شناسی عملکرد و وضعیت موجود این دفاتر هم صورت گرفته و ان‌شاءالله از فعالیت محوری به سمت اثربخشی حرکت کنیم. درصدد هستیم تا برنامه‌های دفاتر امور زنان و خانواده در برنامه‌های وزارتخانه‌های مربوطه ادغام و این ساختار را از طریق تدوین لایحه یا مصوبه ستاد ملی زن و خانواده اجرایی کنیم.

معاون امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری درخصوص برگزاری اولین جلسه ستاد ملی زن و خانواده در دولت تدبیر و امید خاطرنشان کرد: در این زمینه در حال بررسی دستور جلسه مناسب هستیم و تاکید داریم اولین جلسه آن در دولت جدید با حضور رییس‌جمهور و هشت وزیر برگزار شود. معاون امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری همچنین در این جلسه از رفع مشکل دریافت یارانه توسط زنانی که در فاصله ثبت‌نام تا دریافت یارانه با وقایع فوت همسر، ازدواج و طلاق مواجه می‌شوند و نیز زنان بدسرپرست خبر داد و گفت: براساس دستورالعملی که صادر شده و در سایت معاونت موجود است زنان بدسرپرست می‌توانند یارانه خانوار را به جای همسر معتاد، زندانی،مجنون یا سفیه یا مفقود دریافت کنند و اولویت در این زمینه ابتدا با مادر و پس از آن با فرزند بزرگ خانواده است.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟