8 راهکار موسویان برای بحران کنونی خاورمیانه

کد خبر: ۴۲۱۹۸۲
|
۱۲ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۶ 03 August 2014
|
4418 بازدید
سیدحسین موسویان دیپلمات سابق کشورمان در مقاله ای برای پایگاه اینترنتی المانیتور با اشاره به فروپاشی تقریبی جهان عرب هشت راهکار را برای وضعیت کنونی خاورمیانه پیشنهاد داده است.

به گزارش خبرآنلاین پژوهشگر مرکز پرینستون وابسته به موسسه وودرو ویلسون آمریکا در این مقاله با عنوان "فروپاشی جهان عرب؛ مستلزم راه حلی منطقه ای است" با نام بردن کشورهای عربی در حال فروپاشی و یا به شکست رسیده ای چون مصر، یمن، لیبی و حتی سوریه و عراق راهکارهایی را برای وضعیت کنونی خاورمیانه پیشنهاد کرده است.

موسویان می نویسد:  باراک اوباما رییس جمهور آمریکا به آن اندازه باهوش هست که این کشور را وارد ماجراجویی های جدید نکند. در حالی که بازیگران کلیدی منطقه یعنی مصر، عربستان سعودی و پاکستان با چالش های داخلی خود دست و پنجه نرم می کنند، یک ژئو استراتژی جدید شامل عناصر زیر ضروری و لازم است:

۱- چین و هند به عنوان قدرت های آسیایی در همکاری با روسیه و ایران لازم است تا نقشی فعال تر بازی کنند.
۲- ایران و ترکیه به عنوان محورهای ثبات آینده در منطقه باید مسوولیت های بزرگتری را برعهده گیرند.
۳- ایالات متحده باید تغییری عمده در رویکرد خود در برابر ایران ایجاد کرده و به دایره خصومت خود با این کشور پایان دهد.
۴- پرونده هسته ای ایران به عنوان بحرانی غیرضروری و جعلی، باید در کوتاه ترین زمان ممکن بسته شود.
۵- گفت و گویی با محوریت بحران های منطقه ای باید بین تهران و واشنگتن شکل بگیرد.
۶- جنگ با تروریسم باید اولویت اصلی بحث ها در بین قدرت های منطقه ای و بین المللی باشد.
۷- یک سیستم منطقه ای شامل ایران، عراق و شورای همکاری خلیج فارس باید برای حفاظت از صلح، امنیت و ثبات در خلیج فارس ایجاد شود.
۸- ساختاری جدید برای صلح و ثبات منطقه ای گسترده تر باید به سرعت ایجاد شود.

این دیپلمات ارشد سابق کشورمان در پایان یادداشت خود آورده است: ایران به طور پیوسته به جامعه بین المللی درباره احتمال تهدید فرامرزی سلفی های جهادگرا هشدار داده است. اولویت وجودی تهدیدات علیه سوریه و عراق، موج تغییر در حرکت بهار عربی، رشد تروریسم، جنگ های داخلی و فرقه ای که سراسر خاورمیانه (و شمال آفریقا) را در بر گرفته، عقب نشینی آمریکا از عراق و احتمالا افغانستان، تغییر داعش به دولت اسلامی و اعلام خلافت و افزایش شمار افراط گرایان می تواند چشم انداز ژئوپلتیک خاورمیانه را تغییر داده و نظم دولت- ملت در جهان عرب و منطقه را به لبه سقوط ببرد.

اقدامات موثر برای جلوگیری از این سناریو باید به اولویت جامعه بین المللی تبدیل شود. ایران و آمریکا می توانند و باید نقشی عمده در این زمینه بازی کنند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟