عضو هیات مدیره سندیکای صنایع دارویی گفت: مردم هر سال حدود پنج هزار میلیارد تومان برای دارو عوارض پرداخت می کنند.
به گزارش ایرنا، دکتر علی منتصری در اختتامیه کنگره ملی روز داروسازی گفت: متاسفانه مردم کشورمان به اندازه ای که دارو مصرف می کنند به همان اندازه هزینه عوارض دارو را پرداخت می کنند.
وی گفت: براساس مطالعه ای علت مراجعه 27 درصد بیماری های مزمن به بیمارستان ها ناشی از عوارض داروها و علت هفت درصد مراجعین به کلینیک ها نیز ناشی از همین عامل بوده است.
دکتر منتصری گفت: این در حالی است که میزان هزینه مستقیم دولت در درمان کشور 30 هزار میلیارد تومان است که اگر این میزان با بخش خصوصی محاسبه شود به 40 هزار میلیارد تومان در سال می رسد.
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی همچنین به نحوه آموزش در دانشکده های دارو سازی انتقاد کرد و گفت: متاسفانه دانشکده های داروسازی فرایند کار در داروخانه ها را به خوبی به دانشجویان داروسازی آموزش نمی دهند.
وی ادامه داد: این در حالی است که کشورهای دیگر این موضوع را مدنظر قرار داده و به آن عمل می کنند در حالی که کشور ما از آن غفلت کرده است.
وی تاکید کرد: داروساز می تواند هم مشاور خوبی برای بیمار و هم مشاور خوبی برای پزشک باشد.
حق فنی داروسازانمنتصری با تاکید بر اینکه داروساز باید به جایگاه اصلی خود در جامعه بازگردد، به حق فنی ناچیز داروسازان کشور اشاره کرد و گفت: به عنوان مثال میزان تعرفه یا حق فنی که داروساز انگلیسی به ازای هر نسخه دریافت می کند پنج تا هفت پوند است.
وی گفت: این در حالی است که داروسازان ما حق فنی ناچیز و حداکثر تا یک هزار و 600 تومان دریافت می کنند.
کنگره ملی روز داروسازی در هتل المپیک برگزار شد.