دولت برای رفاه مردم برنامه‌ریزی منسجمی دارد

وزیر تعاون با بیان اینکه در بخش اشتغال با بیکاری تلنبار شده از سال های گذشته مواجهیم، افزود: برنامه های دولت در سه حوزه، متمرکز شده که ˈاقتصاد و سیاست رفاهی و اشتغالˈ یکی از آنهاست.
کد خبر: ۴۲۹۱۹۲
|
۰۴ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۶:۱۸ 26 August 2014
|
4027 بازدید
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: دولت یازدهم سیاست رفاهی منسجمی را برنامه ریزی کرده است تا بتواند قشر ضعیف کشور را توانمند سازد.

به گزارش ایرنا، «علی ربیعی» دوشنبه شب در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری به اقدامات انجام شده در یک سال اخیر و برنامه های پیش رو در دولت یازدهم و وزارت تعاون اشاره کرد و افزود: تاکنون باتوجه به توان و هدفگذاری انجام شده، در دولت یازدهم گام های بسیار بلندی با کار کارشناسی و برنامه ریزی شده برای خدمت به مردم برداشته شده است.

وی با تاکید بر اینکه دولت یازدهم تلاش کرده که در برنامه های خود، عدالت را اجرا کند، افزود: در بخش فقر و نابرابری از جمله تحت پوشش قرار دادن زنان سرپرست خانوار اقدامات زیادی انجام شده اما به دلیل محدودیت بودجه، از 2 میلیون زن سرپرست خانوار فقط 200 هزار تن را پوشش داده ایم.

وزیر تعاون با بیان اینکه در بخش اشتغال با بیکاری تلنبار شده از سال های گذشته مواجهیم، افزود: برنامه های دولت در سه حوزه، متمرکز شده که «اقتصاد و سیاست رفاهی و اشتغال» یکی از آنهاست.

وی با بیان اینکه دولت یازدهم سیاست رفاهی منسجمی را برنامه ریزی کرده است، خاطرنشان کرد: همه دولت ها برای رفاه مردم هزینه کرده اند اما در گذشته همانند اجرای هدفمندسازی یارانه ها، سیاست رفاهی منسجمی نداشته ایم.

ربیعی افزود: اگر در اجرای قانون هدفمندسازی یارانه ها برنامه منسجمی اجرا می شد، تاثیر زیادی بر کم کردن فقر در کشور داشت.

وی گفت: دولت یازدهم در چند لایحه در حال اجرای این سیاست است به طوری که کمیسیون های آن را در شورای رفاه فعال کرده ایم؛ اکنون بخش درمان آن اجرا شده که تاثیرگذار نیز بوده است.

وزیر تعاون ادامه داد: دولت برای گروه های حمایتی، تاکنون هدفمند عمل کرده تا بتواند قشر ضعیف کشور را توانمند سازد.

برنامه های دولت برای اشتغال زایی

وزیر تعاون با بیان اینکه اشتغال یک پدیده تک بُعدی نیست و نتیجه برآیند سیاست های اقتصادی کشور است، افزود:اشتغال زایی، فرا قوه ای است و همه دستگاه های اجرایی باید کار کنند تا تولید انجام و اشتغالزایی شود.

وی تاکید کرد: باید این مساله درک شود که بیکاران، دائم در حال ورود به قلک بیکاری هستند.

ربیعی در این این رابطه گفت: در 100 روز نخست فعالیت دولت، مطالعات بنیادی برای واقعی کردن آمار بیکاری و آسیب شناسی طرح های اشتغال زایی در دولت های گذشته، انجام شد.

ربیعی ادامه داد: دولت در برخی بخش ها که امکان سرمایه گذاری بخش های خصوصی و تعاون نبود، مطالعاتی را انجام داد و براساس آن در بودجه 93 پیش بینی لازم صورت گرفت.

وی افزود: براین اساس دولت در پنج ماه نخست امسال، 7 هزار میلیارد تومان بودجه عمرانی ابلاغ کرد در حالی که در مدت مشابه سال گذشته این مبلغ 2 هزار میلیارد تومان بود. این مساله سبب شد تا بدهی پیمانکاران تسویه و آنها بار دیگر وارد چرخه تولید شوند.

وی با بیان اینکه این اقدامات سبب رونق اشتغال می شود، اضافه کرد: دادن تسهیلات به بخش صنعت خودرو، سبب ایجاد 25 هزار شغل جدید شد.

ربیعی به اضافه شدن 800 هزار بیمه گذار جدید در دولت یازدهم اشاره کرد و گفت: دستکم 300 هزار تن از این بیمه شدگان دارای شغل جدید هستند.

وی به اقدامات انجام شده برای بهبود فضای کسب و کار از طریق حمایت از بخش تولید اشاره کرد و گفت: با مصوب کردن دو لایحه در هیات دولت با جهت گیری منابع دولت برای اشتغال زایی، گام های بزرگی برای کاهش بیکاری برداشته شده است اما دلیل بالا بودن شمار بیکاران به شرایط سنی و جمعیتی کشور و همچنین تغییر تحصیلات دانشگاهی برمی گردد.

وزیر تعاون در این رابطه توضیح داد: هر سال، بیکاری نهفته عقب افتاده داریم که این مساله ناشی از باز شدن فضای دانشگاهی و در نتیجه تاخیر در ورود به بازار کار و همچنین کسری رشد اقتصادی 60 درصدی در سال های گذشته است.

وی تاکید کرد: برای کاهش شمار بیکاران، نیازمند رشد اقتصادی سالانه هفت درصدی هستیم.

ربیعی ادامه داد: با توجه به روند رشد مثبت اقتصادی در یک سال اخیر که از منفی پنج درصد به کمتر از منفی یک درصد رسیده است، در سال آینده، شاهد مثبت شدن آن خواهیم بود که بر رشد اشتغالزایی نیز تاثرگذار است.

وی گفت: برنامه امسال برای اشتغال زایی، اعطای تسهیلات در قالب سرمایه در گردش است که البته منجر به افزایش تورم نشود؛ از این طریق و مشارکت مردم پیش بینی می شود 400 هزار شغل ایجاد شود.

وی خاطرنشان کرد که دولت در یک سال اخیر با اقداماتی همچون دادن تسهیلات بانکی، انجام اصلاحات مدیریتی و بخشودگی جرایم بانکی، توانست از تعطیلی 230 هزار شغل جلوگیری کند.

وزیر تعاون به اجرای آزمایشی طرح اشتغال زایی به نام ˈتکاپوˈ در برخی شهرستان ها اشاره کرد و گفت: این طرح که توسط کارشناسان نیز بررسی شده در 6 استان، مطالعه موردی و اجرا شده است.

وی خاطرنشان کرد: در رابطه با اشتغالزایی، سازمان فنی و حرفه ای نیز مکلف شده تا به عنوان نهاد میانجی، برای اشتغال عمل کند تا مهارت مورد نیاز را به دانش آموختگان دانشگاهی آموزش دهد.

بیمه سلامت گسترده تر می شود

وزیر تعاون در ادامه درباره اقدامات انجام شده در بخش درمان نیز گفت: در بخش رفاه اجتماعی، شورای عالی بیمه تاکنون هفت جلسه برگزار کرده است در حالی که پیش از این سالی یکبار برگزار شده بود. همچنین با کمک نظام عالی پزشکی، زنجیره سلامت را افزایش داده ایم به طوری که در طرح سلامت 6 میلیون حاشیه نشین و فقیر ثبت نام کردند.

ربیعی با بیان اینکه پنج میلیون تن از این افراد صاحب دفترچه شدند، خاطرنشان کرد: هم اکنون طرح یکسان سازی بیمه ها در حال اجراست اما این طرح از نظر درآمدی موانع حقوقی دارد.

وی افزود: فعال کردن بیمه ها و پذیرفتن مسئولیت از سوی آنها و انجام وظایف شان برای حمایت از بیماران، سبب بالارفتن ارزش دفترچه های بیمه شده است.

وزیر دولت تدبیر و امید با تاکید بر اینکه اقدامات انجام شده در بخش درمان و سلامت سبب بالارفتن رضایت مردم شده است، گفت: این اقدامات بخشی از سیاست رفاهی دولت است و روز به روز افزایش می یابد.

برنامه ریزی برای کاهش بیماران صعب العلاج


وزیر تعاون همچنین درباره اقدامات انجام شده برای بیماران صعب العلاج نیز گفت: در جلسه شورای عالی بیمه، این موارد از جمله بیماران ام.اس بررسی و اقدامات لازم به تدریج با تامین منابع اجرا می شود.

وی افزود: در این رابطه برنامه غربال گری ژنتیکی آزمایشی را اجرا کردیم؛ زیرا معلول به جز هزینه های درمانی، یک هزینه روحی بر خانواده دارد از این رو اجباری شدن غربال گری ژنتیک در خانواده ها را دنبال می کنیم.

ربیعی ادامه داد: در آینده نزدیک در 50 مرکز دولتی، خدمات شیمی درمانی رایگان انجام می شود.

وی به تاسیس سه صندوق «قرض الحسنه اشتغال»، «نگهداری» و «مسکن» برای امور بهزیستی و ناتوانان نیز اشاره کرد و گفت: با وجود این اقدامات، از مردم دعوت می کنیم تا خیر جمعی را بیشتر از گذشته برای کمک به این قشر تداوم بخشند زیرا در حال حاضر منابع دولت محدود است.

آماده سازی سند توسعه تعاون برای ارائه به دولت


وزیر تعاون درباره اقدامات انجام شده در یک سال اخیر برای توسعه و حضور پر رنگ تعاون در اقتصاد کشور نیز گفت: در یک سال اخیر در نهادهای تعاون همچون اتاق تعاون اصلاح ساختار انجام شده است؛ همچنین تلاش شده تا سند توسعه تعاون را آماده و به دولت ارائه کنیم تا جایگاه تعاون در اقتصاد کشور افزایش یابد.

ربیعی ادامه داد: تعاونی های اعتباری نیز در این مدت دچار مشکلاتی بودند که مانع از رشد آنها شده بود؛ از این رو با هماهنگی بانک مرکزی، یک اصلاح اساسی در این بخش انجام شد.

وی، توجه این وزارتخانه به تعاونی های تولیدی و مسکن را یادآورشد و گفت: به تعاونی های تولیدی، سهم لازم از تسهیلات بانکی داده خواهد شد.

شستا را از حیات خلوت و بنگاه سیاسی خارج کردیم


وزیر تعاون همچنین به اقدامات انجام شده در شرکت های سازمان تامین اجتماعی از جمله شستا اشاره کرد و گفت: هدف ما جلوگیری از تبدیل شدن شستا به حیات خلوت و بنگاه سیاسی بود که در این رابطه موفق عمل کردیم به طوری که اکنون 23 میلیارد یورو طرح در شستا تعریف شده است.

وی، اصلاح طرح های صندوق بازنشستگی تامین اجتماعی و پویا کردن آن از طریق به کارگیری افراد کارشناس و بدون مساله را از دیگر اقدامات انجام شده در این رابطه بیان کرد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس آنجلس دارید؟