كميته بررسي بورسيه‌ها در چالش با هيات رييسه

ما به عنوان نمايندگان مجلس نمي‌خواهيم آبروي افراد درباره بورسيه‌هاي وزارت علوم ريخته شود، از طرف ديگر هم نمي‌توانيم درباره اقدامات غيرقانوني برخي از افراد در استفاده از بورسيه‌ها ساكت بمانيم،
کد خبر: ۴۳۰۹۳۰
|
۱۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۸:۱۹ 01 September 2014
|
5304 بازدید
صداي اعتراض هيات رييسه هم بلند شد؛ كميته‌ پيگيري پرونده بورسيه‌ها بايد فراجناحي تشكيل شود. در نخستين قدم فعلا بهروز نعمتي وارد ميدان شده است. سخنگوي هيات رييسه كه پيش‌تر هم ورود او به ميدان برخي از منازعات سياسي داخلي مجلس زمينه‌ساز ورود روسا شده بود. نمونه آخرش هم معرفي نامزدهاي انتخابات شوراي نظارت بر مطبوعات بود كه از نظر محتوايي خيلي به موضوع تشكيل كميته پيگيري بورسيه‌هاي غيرقانوني شباهت داشت. شباهت آن هم بيش از هر چيز ناشي از شباهت ميان تركيب كميسيون‌هاي آموزش و تحقيقات و فرهنگي مجلس است؛ دو كميسيوني كه برخلاف ديگر كميسيون‌هاي مجلس تركيبي نزديك به جبهه پايداري دارند.

به نوشته اعتماد، حدود يك ماه پيش معرفي دو عضو جبهه پايداري، يعني حميد رسايي و محمود نبويان توسط كميسيون فرهنگي براي نامزدي در انتخابات شوراي نظارت بر مطبوعات چالشي جديد در مجلس را كليد زد، چالشي كه عملا بارقه بروز آن اعتراض جدي بهروز نعمتي به اين تصميم بود. اعتراض او نهايتا زمينه رابراي علي لاريجاني فراهم كرد تا بتواند تصميم كميسيون فرهنگي را زير سوال ببرد و اين چالش هنوز تا امروز هم ادامه داشته است. حالا هم به نظر مي‌رسد همين اتفاق در حال تكرار است؛ ديگر كميسيون نزديك به جبهه پايداري يعني كميسيون آموزش و تحقيقات عملا پنج نفر از استيضاح‌كنندگان وزير علوم را به عضويت كميته‌يي در آورده كه قرار است بورسيه‌هاي غيرقانوني دولت قبل را بررسي كنند. پنج نفري كه صراحتا گفته‌اند اين بورسيه‌ها را غيرقانوني نمي‌دانند.

حالا باز هم سخنگوي هيات رييسه اعتراض‌هاي علني را آغاز كرده و با بيان اينكه اعضاي كميته‌يي مانند كميته بررسي وضعيت بورسيه‌هاي وزارت علوم نبايد وابستگان به يك طيف خاص سياسي باشند، گفته: «قطعا اين كميته بايد با حضور افراد منصف و به صورت فراجناحي تشكيل شود.» بهروز نعمتي گفته كه «متاسفانه شاهد هستيم كه اعضاي اين كميته همگي از يك جريان خاص سياسي انتخاب شده‌اند، اين در حالي است كه در چنين كميته‌هايي بايد از تمام افراد ذي‌صلاح و از همه جريان‌هاي مجلس استفاده شود.»

وي با بيان اينكه «اعضاي كميته‌يي مانند كميته بررسي وضعيت بورسيه‌هاي وزارت علوم نبايد وابستگان به يك طيف خاص سياسي باشند»، تاكيد كرده كه «با توجه به رويكرد سوء اعضاي كنوني اين كميته در زمان استيضاح وزير وقت علوم، كميته مذكور بايد با حضور افراد منطقي و معقول، پرونده‌هاي مربوط به بورسيه‌ها را پيگيري كند.»

نعمتي گفته: «ما به عنوان نمايندگان مجلس نمي‌خواهيم آبروي افراد درباره بورسيه‌هاي وزارت علوم ريخته شود، از طرف ديگر هم نمي‌توانيم درباره اقدامات غيرقانوني برخي از افراد در استفاده از بورسيه‌ها ساكت بمانيم، زيرا بر اساس اطلاعات واصله و گزارش‌هاي مربوطه بخشي از افراد مذكور در پرونده‌ها كساني هستند كه هيچ صلاحيتي در استفاده از بورسيه ندارند.»

او پيشنهاد داده كه «كميته‌يي منصف و فراجناحي براي پيگيري پرونده بورسيه‌هاي غيرقانوني تشكيل شود و افراد بايد از جناح بازي در اين امور پرهيز كنند. »

اين اظهارنظر با توجه به نزديكي نعمتي به طيف علي لاريجاني در مجلس مي‌تواند آغاز يك چالش جدي براي كميته پنج نفره منتخب كميسيون آموزش و تحقيقات باشد. البته پيش از اين هم مجيد نصيرپور، معاون هماهنگي معاون پارلماني رييس‌جمهوري گفته بود كه «اگر دوستان ما در مجلس تمايلي براي بررسي موضوع بورسيه‌ها دارند و مي‌خواهند اين مساله جدي پيگيري شود بايد كميته تحقيق و تفحص تشكيل دهند.

وزارت علوم تا مقطع استيضاح بيشترين همكاري را در اين خصوص انجام داد.» اين پيام‌هاي همزمان قطعا باب ميل هواداران دولت قبل در مجلس نيست، چه آنكه پيش‌تر منتقدان دولت يازدهم از كميته ياد شده به عنوان «كميته مشترك دولت و مجلس» ياد كرده بودند اما بعد از آنكه مشخص شد دولتي‌ها با اين رويكرد چندان موافق نيستند نام آن را به «كارگروه مجلس براي بررسي بورسيه‌ها» تغيير دادند. اين كارگروه هر چند از همان ابتدا مورد اعتراض برخي مجلس‌نشينان قرار گرفته بود اما با ورود هيات رييسه به ماجراي تقابل با آن بعيد نيست كه ديگر حتي نتواند نام «مجلس» را هم با خود يدك بكشد. چرا كه اگر كار به صحن علني كشيده شود قطعا تركيب اين كميته اينچنين باقي نخواهد ماند. خصوصا آنكه برخي از نمايندگان نسبت به سرنوشت كميته قبلي تشكيل شده براي بررسي بورسيه‌ها هم معترض هستند. كميته‌يي كه باز هم تركيب پنج نفره آن نزديك به جبهه پايداري بود اما حضور جواد هروي كه چهره‌يي تقريبا اصلاح‌طلب محسوب مي‌شود موجب شد تا همين يك نفر به پشتوانه حضور در آن كميته پنج نفره اطلاعات زيادي از اين بورسيه‌ها را افشا كند. قاسم جعفري گفته است كه آن كميته گزارش خود را به رييس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس داده و كارش تمام شده است.

جواد هروي اما معتقد است هدف از پايان دادن يكباره به كار كميته اوليه و تشكيل مجموعه‌يي يكدست از نيروهاي نزديك و همسو با جبهه پايداري براي بررسي بورسيه‌هاي غيرقانوني دليلي جز ادامه پروژه استيضاح‌كنندگان رضا فرجي‌دانا ندارد. اين همه در شرايطي است كه سازمان بازرسي كل كشور از چند هفته قبل مشغول بررسي اين بورسيه‌هاست و دولت نيز تاكيد كرده كه كار پيگيري حقوق ملت در اين خصوص را ادامه مي‌دهد. با توجه به اين، بعيد نيست كه پيشنهاد تشكيل كميته‌يي از طرف صحن علني براي بررسي بورسيه‌ها به چالش ديگري ميان هيات رييسه و يك كميسيون نزديك به جبهه پايداري تبديل شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
فرنام صنعت پاکسا
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با پاسخ ایران(وعده صادق 3) به حمله اسرائیل موافقید؟