بیستمین نمایشگاه مطبوعات، خبرگزاریها و پایگاههای خبری در حالی امروز رسماً افتتاح شد که در نخستین روز شاهد حضور محدود چهرهها بودیم و اکثر چهرهها، حضورشان را متمرکز به روزهای پایانی هفته پیش رو کردهاند اما در عین حال رئیس مجلس با حضور در نمایشگاه درباره برخی رسانهها از جمله «تابناک» دیدگاههایش را بیان کرد.
به گزارش «تابناک»، بیستمین دوره نمایشگاه مطبوعات، خبرگزاریها و پایگاههای خبری با حضور علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی، حسین انتظامی معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی مرادخانی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مسئولان مطبوعات، خبرگزاریها و پایگاههای خبری افتتاح شد تا اهالی خبر یک هفته با مخاطبانشان مواجههای نزدیک داشته باشند.
علی لاریجانی در مراسم افتتاحیه نمایشگاه مطبوعات ضمن تأکید بر اهمیت کالبدشکافی حوادث توسط مطبوعات، در بخشی از سخنانش از دولت خواست لایحه ساماندهی وضعیت معیشتی خبرنگاران را به مجلس ارائه کند و در این باره تأکید نمود: گاهی دوستان رسانه در ملاقاتهایی که دارند، میگویند وضعیت معیشتیشان، بازنشستگی و کمکهای دیگر پایداری ندارد و این آرامش روانی آنها را به هم میزند. برای کسانی که کار فکری میکنند آرامش روانی حداقل چیزی است که مورد نیاز میباشد، لذا ما از دولت میخواهیم لایحهای را در همین رابطه به مجلس بیاورد تا ما انشاءالله این لایحه را به ثمر برسانیم که این نگرانی و اضطراب از خانواده مطبوعات مرتفع شود.
لاریجانی با اشاره به شعار «آزادی مسئولانه» که شعار بیستمین نمایشگاه مطبوعات انتخاب شده، اظهار کرد: امیدوارم تحقق این شعار به طریقی باشد که از کار، فکر و اندیشه اصحاب مطبوعات استفاده صحیحی شود. بدون وجود رسانههای مسئول، حیات اجتماعی دچار مشکل میشود. زندگی مردم با رسانهها عجین است، امروز رسانه یک امر تفننی نیست و فکر خلاقی که بخواهد در هر بخش سرزندگی داشته باشد، باید با رسانهها مرتبط باشد.
علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در مراسم افتتاحیه بیستمین نمایشگاه مطبوعات بر تلاش دولت یازدهم برای محقق شدن اصل آزادی رسانهها تأکید کرد و افزود: آزادی مسئولانه، شعار هوشمندانهای است که برای این نمایشگاه انتخاب شده، چون آزادی را در چهارچوب قوانین و عرف اجتماعی تعیین میکند. آزادی، دستاویز قرار نگرفتن و استقلال و تصمیمگیری بدون در نظر گرفتن مسائل جناحی و گروهی است. امروز در دنیا بسیاری شعار آزادی مسئولانه سر میدهند، ولی همزمان بر پایبندی به قانون نیز تأکید دارند. آزادی مسئولانه انتشار اخبار و اطلاعات با رعایت چهارچوبهای قانونی، عرفی، اخلاقی و پرهیز از دروغ، شایعه، فرافکنی و بزرگنمایی و کوچکنمایی است.
جنتی همچنین به رسانهها توصیه کرد خود را تا حد پیاده نظام جریانهای سیاسی تنزل ندهند: رسانهها خود را پرسگر و دولت را پاسخگو میدانند؛ اما این بدان معنا نیست که رسانهها به کسی پاسخگو نبوده یا هر خلافی را مرتکب شوند و خود را تا حد پیاده نظام جریانهای سیاسی تنزل دهند و بعد ادعای نمایندگی افکار عمومی را داشته باشند.
حسین انتظامی معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز گفت: بیستمین نمایشگاه مطبوعات از امروز تا روز جمعه با حضور ۵۶۰ غرفه از رسانهها و کسب و کار مرتبط با آن تشکیل شده است. حوزه کسب و کار مرتبط با رسانه امسال به نمایشگاه مطبوعات افزوده شده و نشریات دانشجویی در سه حوزه در بیستمین نمایشگاه مطبوعات حضور دارند. یکی از تغییرات رویکردی ورود صنوف به طراحیها و سیاستگذاریها بود که امید است سال آینده نمایشگاه مطبوعات به تشکلهای مدیریتی مطبوعاتی و رسانهها واگذار شود و دولت از تصدیهای غیرضروری فاصله گیرد.
لاریجانی: تابناک را هر روز رصد میکنمپس از برگزاری مراسم افتتاحیه که با سخنرانی رئیس مجلس و وزیر فرهنگ و ارشاد همراه بود، علی جنتی به همراه علی لاریجانی از نمایشگاه بیستم بازدید کردند و در این میان از غرفه «تابناک» نیز بازدید داشتند و در این حین، رئیس مجلس نظر مثبت خود را در خصوص عملکرد تابناک در حوزه خبر بیان کرد.
دکتر علی لاریجانی در این باره گفت: «تابناک عملکرد خوبی داشته و من هر روز تابناک را رصد میکنم».
ساعتی بعد نیز دکتر حسام الدین آشنا، مشاور رئیس جمهور در امور فرهنگی و از اساتید حوزه ارتباطات میهمان غرفه تابناک شد و با اشاره به برخی جنبههای اطلاع رسانی «تابناک»، گزینش اخبار مهم در تابناک را به یک کلکسیونر تشبیه کرد و گفت: هنر شما این است که مهمترین اخبار را از رسانههای مختلف گزیش کنید و در اختیار مخاطبانتان قرار دهید و در این زمینه باید با حساسیت عمل کنید.
آشنا بر اهمیت برجسته نمودن منبع در متن اخبار نقل شده، تأکید کرد و در عین حال از برخی حرکتهای رخ داده در تابناک نظیر توسعه بخش ویدئو و مشخصاً قرار دادن خلاصهای از فیلمهای سینمایی به همراه نقد فیلمها در تابناک به عنوان یک ابتکار یاد کرد و نتایج این رویکرد را مثبت ارزیابی نمود.
سپس پیرحسین کولیوند، رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر میهمان غرفه «تابناک» شد تا طرفین به بررسی ابعاد فعالیتهای این نهاد کلیدی به خصوص در مقاطع بحرانی و حرکتهای رو به جلو این سازمان به ویژه در زمینه توسعه هلیبرد و شیوههای نوین امداد و نجات بپردازند.
رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر بر تحکیم همکاریهای فیمابین تأکید کرد و یادآور شد: بحث خبرنگار امدادگر و امدادگر خبرنگار، جزو اولویتهای ماست که باید به آن بپردازیم که در حوادث به طور ویژه به آن نیازمندیم و امیدواریم با همکاری مشترک با رسانهها از جمله تابناک در این زمینه، شاهد اتفاق تازهای باشیم.
از نکات حاشیهای و دردسرساز روز نخست جشنواره بیستم مطبوعات که تقریباً تا انتهای این روز مرتفع نشد، عدم دسترسی برخی از غرفهها به اینترنت با سرعت حداقلی بود و به همین دلیل روند اطلاع رسانی وقایع روز نخست بسیار کند پیش رفت که انتظار میرود در روز دوم شاهد رفع این نقیصه بزرگ باشیم.