رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام «ناراضی تراشی» را برنامه شوم تروریستها در میان ملتها دانست و اظهار کرد: متأسفانه استبداد، استعمار و ترورریسم با استفاده از اختلافات قومی و مذهبی، مردم را به ایجاد نا امنی تحریک میکنند.
به گزارش ایسنا، آیتالله اکبر هاشمی رفسنجانی در دیدار ملادینوف، نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل در امور عراق با اشاره به نا امنیها و عدم ثبات عراق و تأثیر آن در منطقه، گفت: ایران تجربیات ارزشمندی در مقابله با تروریستها دارد که اوایل پیروزی انقلاب با اقدامات مسلحانه به شورشهای کور، ترور شخصیتها و تجزیه طلبی روی آورده بودند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به نقش استبداد و استعمار در خلق، پرورش و تقویت تروریستها، خاطر نشان کرد: تا زمانی که این دو عامل باشند، تروریستها هستند و اصلاً در این فضا بیشتر رشد میکنند.
هاشمی رفسنجانی، قاطعیت و سرکوب را برای مقابله با پدیده تروریست ضروری و در عین حال ناکافی دانست و اظهار کرد: در برخورد با پدیدههای زشت و خشن، باید ریشهها را بررسی و راههای خلق تروریستها را به دور از سیاسی کاری و رفتار متناقض مسدود کرد تا بلای جان ملتها نشوند.
وی اوضاع امروز کشورهای لیبی، تونس، سوریه، افغانستان و عراق را مصداق روشن برخورد ناقص و متناقض با تروریستها برشمرد و گفت: با شیوههای کنونی مقابله دروغین با این پدیده زشت، جهان باید هر روز شاهد جنایات تروریستها در قالب سلفیها، طالبان، بوکوحرام، الشباب سومالی، القاعده و داعش باشد، چون به واقعیت کشورها و ترکیب جمعیتی آنها توجه نمیشود و سردمداران مدعی مبارزه با تروریسم از گروههایی کمک میگرفتند که بقایای دوران استبداد هستند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین تبعیضهای سیاسی و مذهبی را موجب ایجاد ناعدالتیهای اجتماعی و به تبع آن نارضایتی مردم خواند و افزود: به خاطر فعالیتهای تبلیغاتی جهانی تروریستها، معمولاً ناراضیان مدنی و سیاسی در دنیا جذب این گروههای خشن میشوند که برخلاف گذشته به هر نوع سلاح خطرناک مسلح شدهاند و نگرانی مهمتر اینکه ممکن است در آینده به سلاحهای کشتار جمعی شیمیایی و میکروبی نیز دست یابند.
هاشمی رفسنجانی با بیان مصادیقی از ناتوانی تروریستها در اداره جامعه، خاطر نشان کرد: حاکمیت این گروهها نقطه آغاز ناامنیهای پایدار است که نمونه آنها را در افغانستان زمان طالبان دیدهایم.
وی «ناراضی تراشی» را برنامه شوم تروریستها در میان ملتها دانست و اضافه کرد: متأسفانه استبداد، استعمار و ترورریسم با استفاده از اختلافات قومی و مذهبی، مردم را به ایجاد نا امنی تحریک میکنند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان برنامهها، اقدامات و فعالیتهای سازمان ملل در عراق گفت: مهم است که مردم فکر نکنند خارجیها برای استثمار منابع عراق آمدهاند که در آن صورت به تروریستپروری روی میآورند.
هاشمی رفسنجانی مبارزه با ویروس تروریسم را مستلزم یک برنامه جامع و توجه به همه سلایق سیاسی و اجتماعی خواند و تصریح کرد: حضور داعش در عراق همیشگی نیست، اما باید برای جلوگیری از نفوذ این اندیشه و سایر اندیشههای انحرافی مشابه در جامعه برنامهریزی کرد که برای هر دورهای خطرناکند و حتی بعد از گرفتن مراکز تحت اشغال تروریستها، بقایای آنها در نقاط مختلف کشورها باقی و مزاحم هستند.
وی برخورد ریشهای با پدیده تروریسم را وظیفه ذاتی سازمان ملل خواند و گفت: تحقق این مهم و راز موفقیت در این راه، احترام واقعی و عملی به حقوق بشر در همه شئون و در همه کشورها، بدون تبعیض و سیاسی کاری است.
هاشمی رفسنجانی در بخش دیگری از سخنان خویش با اشاره به ادعاهای ائتلاف ضد داعش و اوضاع نابسامان شهر کوبانی در سوریه، اظهار کرد: افکار عمومی نمیتواند بپذیرد که ائتلاف ارتش 40 کشور اروپایی و عربی دو ماه در مبارزه با یک گروه کوچک تروریستی در یک شهر ناتوان است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین به ناکامیهای ائتلافهای جهانی برای دستیابی به اهداف اعلام شده آنان جهت حضور در منطقه اشاره کرد و گفت: اشغالگران ادعا میکردند مبارزه با مواد مخدر یکی از برنامههای آنان برای حضور در افغانستان است، ولی اکنون خودشان اعتراف میکنند که کشت مواد مخدر در این کشور 8 برابر شده است.
بر اساس این گزارش، ملادینوف نیز در این دیدار با بیان اهداف و برنامههای سفر خود و هیأت همراه به جمهوری اسلامی ایران خاطر نشان کرد: اوضاع عراق برای ایران، همسایگان، منطقه و جهان بسیار مهم است.
نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل در امور عراق با یادآوری مشکلات حدود 2 میلیون آواره عراقی، گفت: به عنوان سازمان ملل به دولت عراق و مردم آواره کمک میکنیم تا زندگی خود را دوباره بسازند.
وی اهداف و برنامههای داعش را نفرتانگیز خواند و گفت: برخلاف ادعاها، به راحتی میتوان داعش را از نظر نظامی شکست داد و از اذهان مردم زدود، چون جایی بین مردم در جوامع ندارد.
ملادینوف همچنین با یادآوری اشغال نظامی موصل توسط داعش و اقدامات سیاسی و انسانی سازمان ملل،اظهار کرد: باید اختلافات قومیتها و مذاهب در عراق را کاهش داد و گارد ملی عراق را برای کمک مردم در استانها و مرزها مستقر کرد تا هیچ تروریستی احساس امنیت نکند.
نماینده سازمان ملل در امور عراق اجرای عدالت سیاسی و قضایی را برای برگشت امنیت در عراق مهم خواند و گفت: باید دولت مرکزی عراق را تقویت کرد تا با ایجاد آشتی ملی و همکاری با همسایگان به مبارزه با تروریستها برخیزند.
وی با تصدیق سخنان آیتالله هاشمی رفسنجانی مبنی بر «ویروسی بودن تروریست» اظهار کرد: علم پزشکی میگوید که باید سیستم ایمنی بدن را برای مقابله با حضور و عفونت ویروس تقویت کرد و تمام تلاش سازمان ملل در این راستاست.