وقت کوچک‌سازی این سازمان عظیم رسید؛

۸۵ درصد بودجه صداوسیما برای ۲۰۰۰ مدیر و ۵۰ هزار کارمند!

سرافراز در اقدامی حساب شده که نشان می‌دهد گره‌های مدیریتی این سازمان را به خوبی شناسایی کرده، تمدید خدمت وسیع کارمندان بازنشسته را متوقف ساخته و در عین حال بازنگری برای کوچک‌سازی ساختارهایی که بی‌دلیل به مرکز بدل شده‌اند و حجم بالایی از مدیر و نیروی انسانی را به این سازمان تحمیل کرده‌اند، در دستور کار قرار داده است.
کد خبر: ۴۵۴۸۰۹
|
۱۲ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۷ 03 December 2014
|
39576 بازدید
|
تلاش محمد سرافراز و معاونش برای کوچک‌سازی صداوسیما به عنوان یکی از اساسی‌ترین اقدامات در حال پیگیری در رسانه ملی، در شرایطی با تغییر ساختار رسانه ملی و ادغام زیرمجموعه‌های این مجموعه عظیم همراه می‌شود که حجم عظیم نیروی انسانی این مجموعه، اساساً اعتباراتی برای این سازمان در حوزه تولید باقی نگذاشته و چاره‌ای ‌جز کاهش شدید نیروی انسانی ‌نمانده است.

به گزارش «تابناک»؛ شاید در یک نگاه کار‌شناسی، منابع مالی ۲۰۰۰ میلیاردی سازمان صداوسیما برای تأمین هزینه‌های معمول این سازمان عظیم ـ حتی در حوزه توسعه فنی ـ کفایت کند؛ اما حقیقت امر آن است که این مجموعه رسانه‌ای در سال‌های اخیر آنچنان بزرگ شده که دیگر توان حرکت ندارد و چیزی ‌حدود ۸۵ درصد بودجه و درآمد‌هایش صرف پیشتیبانی و نیروی انسانی می‌شود که نقش مستقیم حداقلی در تولید دارد و‌‌ همان گونه که در بررسی منابع مالی رسانه ملی اشاره شد، شاید در حدود 300 میلیارد تومان از بودجه رسانه ملی، صرف تولید شود.

یکی از اتفاقاتی که به بزرگ شدن رسانه ملی تا این حد دامن زد، تبدیل بسیاری از ادارات کل به مرکز در چند سال اخیر بود که می‌توان به تبدیل ادارات کل شبکه‌های استانی به مراکز استانی صداوسیما و همچنین تبدیل بسیاری از بخش‌های درون سازمانی از اداره کل به مرکز ‌اشاره کرد؛ بنابراین، با تغییر ساختار، علاوه بر آنکه مدیران مراکز، حقوقی در حدود معاونین دریافت می‌کنند، چندین اداره کل در زیرمجموعه‌شان شکل می‌گیرد که آن‌ها ‌نیز مشتمل بر چندین اداره می‌شوند و بدین شکل یک اداره کل با سه تا پنج پست مدیریتی زیرمجموعه در حد مدیر اداره و ‌یکباره با تبدیل به مرکز، صاحب ۱۷ پست مدیریتی شده است! 85 درصد بودجه صداوسیما برای 2000 مدیر و 50 هزار کارمند!

اما به این پروسه‌های اشتباه، می‌توان حجم بالای نیروی انسانی را افزود که بازنشستگیشان تمدید و در این مجموعه بدین شکل حفظ شده‌اند تا بدنه روز به روز بزرگ‌تر شود. بدین ترتیب در شرایطی که از یک دهه پیش باید سیاست کوچک‌سازی رسانه ملی و برون‌سپاری فرآیند‌ها و به ویژه تولیدات رسانه ملی به بخش خصوصی در پیش گرفته می‌شد، این نقش با گسترش نیروی انسانی در رسانه ملی تعریف شد و بدین شکل امروز رسانه ملی هرچه درمی‌آورد، باید خرج کارکنانش کند.

در واقع شاید صداوسیما را در مقایسه با رقبایش بتوان تنها رسانه‌ای دانست که حوزه ستادی و پشتیبانی‌اش، چندین برابر نیروی انسانی فعال در حوزه تولیدش است. این اتفاق نیز از آن منظر رخ داده که نگاه اداری به شدت در این سازمان تقویت شده و با زایش‌های مدیریتی، قدرت مانور در ارائه و پیاده‌سازی طرح بزرگ در حوزه تولید به شدت کاهش یافته و چاره‌ای ‌جز تمرکز بر‌ حفظ ساختار اداری کنونی ‌نمانده و بخشی از آنچه رخ داده نیز نتیجه شکل گیری قدرتی با نام معاونت مالی و اداری بود.

در ساختار جدید، بخش اداریِ معاونت مالی و اداری صداوسیما با بخش آموزش صداوسیما ادغام و معاونت آموزش و توسعه انسانی تشکیل شد که از جذب تا آموزش نیروی انسانی و پیگیری امور اداریشان در این معاونت تمرکز دارد. همچنین بخش مالیِ معاونت مالی و اداری صداوسیما با حوزه برنامه‌ریزی ادغام شد و معاونت برنامه ریزی و منابع مالی شکل گرفت و در واقع پروسه استخدام در دو معاونت تعریف شد تا رئیس سازمان صداوسیما از این پس نقش مستقیمی در پروسه جذب نیروی انسانی رسانه ملی داشته باشد.

از سوی دیگر، احتمال ادغام معاونت‌ توسعه و فن‌آوری رسانه با معاونت رسانه‌های مجازی وجود دارد و بدین شکل گروهی دیگر از پست‌های سازمانی به نفع کوچک‌سازی حذف خواهد شد. با شکل‌گیری معاونت استان‌ها و امور مجلس، معاونت‌های برون مرزی، سیما و صدا نیز به همین روال فعالیت خواهند داشت و البته در این ساختار به شدت شاهد کوچک‌سازی خواهیم بود که لازمه کاهش سهم نیروی انسانی به قصد سوق دادن اعتبارات به حوزه تولید است.

سرافراز در اقدامی حساب شده ـ که نشان می‌دهد گره‌های مدیریتی این سازمان را به خوبی شناسایی کرده ـ تمدید خدمت وسیع کارمندان بازنشسته را متوقف ساخته و در عین حال، بازنگری برای کوچک‌سازی ساختارهایی را که بی‌دلیل به مرکز بدل شده‌اند و حجم بالایی از مدیر و نیروی انسانی را به این سازمان تحمیل کرده‌اند، در دستور کار قرار داده و علاوه بر ادغام برخی مجموعه‌ها در بدنه رسانه ملی، شاهد تغییر برخی ساختار‌ها و کوچک‌سازی برای مراکز به اداره کل و یا ادغامشان خواهیم بود؛ اما طبیعتاً این اتفاقات به سادگی رخ نخواهد داد، کما اینکه حذف حتی یک پست سازمانی می‌تواند با مقاومت سازمانی همراه شود.

رسانه ملی با ۳۵ تا ۵۰ هزار کارمند رسمی، پیمانی و قرارداد کار معین، یکی از بزرگ‌ترین رسانه‌های جهان از منظر حجم نیروی انسانی است؛ نیروی انسانی که باید بین ۳۰ تا ۴۰ درصدشان به قصد کوچک‌سازی و چابک‌سازی این سازمان تعدیل شوند. به این ترتیب، ۳۰ تا ۴۰ درصد از ۸۵ درصد بودجه سازمان، که صرف این نیرو‌ها می‌شود و شاید رقمی ‌حدود ۵۱۰ تا ۶۸۰ میلیارد تومان به حوزه تولید افزوده خواهد شد. در واقع بدین شکل با محاسبه ۱۵ درصد کنونی و رسیدن به عدد ۴۵ تا ۵۵ درصد، هزینه تولید نزدیک به نیمی از هزینه‌های سازمان خواهد رسید که وضعیتی منطقی‌تر است.

این مسیر البته بسیار دشوار خواهد بود؛ یعنی هم سرافراز و هم معاونانش به شدت برای عدم تعدیل نیرو، در فشار قرار خواهند گرفت، ولی اگر راه نجاتی ‌پیش روی این سازمان بزرگ و کم تحرک باشد، همین تعدیل نیروست و البته مدیران ارشد رسانه ملی نیز به خوبی، به این حقیقت پی برده‌اند؛ بنابراین، پیش از این کوچک‌سازی و چابک‌سازی و با توجه به بدهی ۴۰۰ میلیارد تومانی این سازمان، نمی‌تواند اتفاق بزرگی در حوزه تولید رخ دهد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۷
در انتظار بررسی: ۲۲۹
انتشار یافته: ۲۱
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۴۷ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۲
عزیزجان فکر کردی بقیه سازمان ها چه خبره؟ کلا یه سفره ای هست دور هم جمع شدن
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۴۸ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۲
این مشکل بسیاری از سازمانهای دولتی است. محدود به صدا و سیما نمی شود.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۵۱ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۲
این فقط صدا و سیما نیست که فکر تعدیل نیروست . اداره ای که ما مشغولیم پول سیستم گرمایش ساختمانش رو هم نداره و البته کارمندان آنها رو درک می کنند و میرند خونه که یه وقت خدا نکرده به دولت فشار نیاد .
آرش
|
-
|
۱۲:۵۴ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۲
یکی مرد جنگی به از 50000 حالا این همه نیرو که از بیت المال ارتزاق میکنند چه فایده ای برای این ملک و ملت دارند؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۵۷ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۲
صدا و سیما یکی از بزرگ ترین نهادهای ناقض حقوق کار است چرا که چندین هزار نفر در این سازمان بدون بیمه و برای چندین سال در بخش های مختلف فنی مشغول به کار هستند که متاسفانه معروف به برنامه ای یا برآوردی هستند. امیدوارم آقای سرافراز این مشکل را حل کنه
فرهاد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۵۹ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۲
بزار بریزه بیرون خیلی ازاین افراد سفارشی هستند و...
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۱۳ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۲
متاسفانه اکثر نهادها شکمشان بزرگتر
از مغزشان است بخصوص صدا و سیما.

امیدوارم که در مدیریت جدید
این تجربه تلخ به تاریخ بپیوندد

ادغام اکثر شبکه ها
عدم صدور مجوز به سریال ها و فیلم های غمگین
پخش موسیقی و برنامه های شاد
تغییر مجریان خبر 2030 و شبکه خبر
پخش مشکلات و حوادث کشور و عدم انحراف
بیننده به مشکلات کشور های دیگر
پخش صدا و سیمای مردم و توجه به ایشان

کوروش درخشان
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۱۸ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۲
به عنوان کارمند رسمي با سابقه 12 ساله به نظرم يکي از معضلات سازمان مديراني است که برخي تا 5 سال به بالا تمديد شده اند در حالي که واقعا کارايي ندارند و حداقل 7 تا 8 برابر يک کارمند حق الزحمه اي دريافتي دارد و دريغ از کارايي مديري که توان حرکت عادي ندارد يک خودرو در اختيار و الخ ... متاسفم
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۱۹ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۲
مدیر استخدام نمیکنه
ناشناس
|
United Kingdom
|
۱۳:۲۱ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۲
نکته جالبی بود.
ولی این نیرو های بازنشته با پست های کلیدی که دارن از رشد نیروهای جوان جلوگیری کرده اند و اقای رئیس باید در انتخاب جوانان برای پست های آزاد شده دقت و حوصله کنند.
این مشکل باقیماندن بازنشسته ها در پست های کلیدی مشکل اساسی خیلی از ادارات دیگه نیز هست امید وارم این عمل مثبت اقای رئیس سرمشقی برا بقیه نهاد ها باشه. تا این باندهای نا عادلانه قدرت محلی پاشیده شوند
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
به نظر شما چه کسی در انتخابات آمریکا پیروز خواهد شد؟