گمانه‌‎زنی‌های مجدد درباره تغییرات؛

مدیرعامل پیشین بنیاد رودکی، مدیر تازه موسیقی کشور؟

به نظر می‌رسد تنها درباره گزینه جانشینی پیروز ارجمند اختلاف نظر وجود داشته باشد و اصل تغییرات قطعیت یافته باشد و این قطعیت را می‌توان از لحن گفتار مدیر دفتر موسیقی در یادمان زنده یاد علیرضا خورشیدفر، درک کرد. ارجمند در این مراسم پس از بیان برخی برنامه‌ها برای سال آینده گفت: شاید فرصتی نباشد که من در سال جدید در خدمت شما باشم...
کد خبر: ۴۸۱۱۶۳
|
۱۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۳:۵۶ 05 March 2015
|
13813 بازدید
گمانه‌زنی‌های تازه از احتمال وقوع تغییرات در مدیریت موسیقی کشور در ابتدای سال 94 حکایت کرد؛ تغییراتی که با رفتن پیروز ارجمند همراه است و در مقابل از محمد پارسایی به عنوان جایگزین سخن به میان می‌آید اما آیا در فضای مملو از نقد نسبت به مدیریت موسیقی کشور اساساً چنین تغییراتی عملیاتی خواهد شد یا همچنان فضای پرنقد کنونی نسبت به این حوزه مدیریتی تحمل می‌شود و ترکیب مدیریتی این بخش دستخوش تغییر نمی‌شود؟

به گزارش «تابناک»؛ «ما با دفتر موسیقی وزارت ارشاد کاری نداریم، زیرا خودمان یک نهاد صنفی هستیم و می‌توانیم در این زمینه تصمیم‌گیری کنیم. در بخشی از همان بیانیه هم ما دولت را بازخواست کرده بودیم.» این لحن داریوش پیرنیاکان سخنگوی خانه موسیقی درباره وقایع اخیر موسیقی کشور و به طور خاص، لغو کنسرت‌های موسیقی است که مجوز رسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را نیز دارند؛ اتفاقی که به تازگی با انتشار بیانیه خانه سینما نیز همراه شد.

با تغییر مدیرکل هنرهای نمایش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، برای نخستین بار تغییرات در اداره کل موسیقی نیز مطرح شد و این گمانه زنی‌ها در آستانه جشنواره موسیقی فجر به اوج خود رسید اما روابط عمومی معاونت هنری در آن زمان تاکید کرد که گمانه‌زنی صورت پذیرفته صحت ندارد و البته صراحتاً تاکید نشد که این گمانه زنی‌ها درباره اصل تغییر صحت ندارد یا درباره گزینه‌های جایگزینی دقیق نبوده اما به هر حال در چهل روز اخیر نیز خبری از تغییر ارجمند شنیده نشد؛ با این حال با افزایش شدید حواشی حوزه موسیقی، لحن گفتار اهالی خانه موسیقی نشان می‌داد که رویکردها در همین مدت تغییر یافته است.

لغو پیاپی کنسرت‌ها و تحدید فعالیت حتی برای موسیقی اصیل و سنتی، خشم اهالی موسیقی را در پی داشته و بعید نیست که این وضعیت یک قربانی در پی داشته باشد و طبیعتاً نخستین قربانی، پیروز ارجمند مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و تصمیم گیرنده شماره یک این حوزه است؛ هرچند بسیاری از تصمیمات در رده‌های بالاتر از او گرفته می‌شود اما به هر حال اکنون ارجمند در سیبل انتقادات است.

البته ظاهراً چالش‌های پیش روی موسیقی تنها به لغو کنسرت‌های موسیقی محدود نشده و علاوه بر چالش برای صدور مجوز برخی آلبوم‌ها، ادامه بلاتکلیفی «ارکستر ملی» و «ارکستر سمفونیک تهران» که جزو وعده‌های رئیس جمهور درباره موسیقی بود نیز محل نقد است و در حالی دو‌هفته قبل، وزیر فرهنگ و ارشاد و منوچهر صهبایی رهبر معرفی شده ارکستر سمفونیک تهران در اختتامیه جشنواره موسیقی فجر وعده اجرای ارکستر سمفونیک تهران تا پایان سال٩٣ را دادند، صهبایی هنوز به صحنه نیامده، کنار رفت و حال، علی رهبری دوهفته‌مانده به عید نوروز از حتمی‌بودن این قول بدون ذکر زمان دقیق آن خبر داد.

مدیرعامل پیشین بنیاد رودکی، مدیر تازه موسیقی کشور؟

صهبایی در این باره گفته است: «تا جایی که امکان داشت، کارها را پیش بردم و حتی نوازنده‌ها انتخاب شدند و منتظر قرارداد نوازنده‌ها بودیم. البته نمی‌دانم در نشست خبری چه صحبت‌هایی عنوان شده اما برای من شرایطی برای شروع کار مهم بود که مهم‌ترین آن، انعقاد قرارداد با نوازنده‌ها آن‌هم با حقوق مناسب و مشخص‌شدن بیمه است؛ منتهی از تیرماه، این کار به تعویق افتاد و من هم تاکید کردم تا زمانی که شرط من اجرایی نشود، کار را آغاز نمی‌کنم.»

این رهبر ارکستر تاکید کرده است: «در آذرماه امسال بودجه‌ای برای ارکسترها درنظرگرفته شد و وزارت ارشاد در نظر داشت این بودجه را برای سه‌ماه صرف کند که به‌نظر من برای یک‌سال هم کفایت می‌کرد. بعد از ابلاغ این بودجه، دفتر موسیقی می‌خواست قرارداد سه‌ماهه‌ای با من منعقد کند که من به این کار تن ندادم چون هیچ‌وقت قرارداد سه‌ماهه نمی‌بندم و چنین کارهایی به زمان بیشتری نیاز دارد. ضمن اینکه وقتی ارکستر می‌تواند راه بیفتد که نوازنده‌ها بلاتکلیف نباشند.»

حال در شرایطی که دفاع از عملکرد دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دشوار است و در این شرایط دشوار برای موسیقی، ابتکارعملی از سوی این حوزه مدیریتی برای تغییر وضعیت را شاهد نبوده‌ایم و حتی از آیین نامه مشترک نیروی انتظامی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که قرار بود پایانی بر لغو کنسرت‌ها باشد، خبری نیست و ظاهراً وضعیت به همین منوال پیش خواهد رفت و به همین دلیل لغو وسیع‌تر برنامه‌های موسیقی دور از انتظار نیست.

در این میان بهرام جمالی که از ابتدای سال ۹۳ مدیرعامل بنیاد رودکی شده بود به عنوان جانشین پیروز ارجمند سخن به میان می‌آمد اما حال گمانه‌زنی‌ها از احتمال آمدن حسین پارسایی مدیرعامل پیشین بنیاد رودکی به دفتر موسیقی حکایت دارد؛ اتفاقی که باید به انتظار نشست و شاهد بود که در هفته‌های نخست سال آینده رنگ واقعیت به خواهد خواهد گرفت یا همچنان وضعیت شکننده کنونی استمرار خواهد داشت و مرادخانی با همین تیم فعلی، موسیقی را اداره می‌کند؟

به نظر می‌رسد تنها درباره گزینه جانشینی پیروز ارجمند اختلاف نظر وجود داشته باشد و اصل تغییرات قطعیت یافته باشد و این قطعیت را می‌توان از لحن گفتار مدیر دفتر موسیقی در یادمان زنده یاد علیرضا خورشیدفر صبح روز یکشنبه 10 اسفند 1393 برگزار شد، درک کرد. ارجمند در این مراسم پس از بیان برخی برنامه‌ها برای سال آینده گفت: «شاید فرصتی نباشد که من در سال جدید در خدمت شما باشم. از این رو از چنین فرصتی استفاده می‌کنم و پیشاپیش سال نو را به شما عزیزان تبریک می‌گویم.»
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
به نظر شما چه کسی در انتخابات آمریکا پیروز خواهد شد؟