یک مقام ارشد اسبق آمریکا در یادداشتی عنوان داشت: ایران بهتر است از برخی مقامهای سابق و فعلی جهان در زمینه پایبندی واشنگتن به گفتارش سئوالهایی بپرسد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، «پل کریگ رابرتس» معاون وزیر امور خزانهداری اسبق آمریکا طی یادداشتی در زمینه «نحوه اعتماد ایران به آمریکا در ادامه مسیر مذاکرات هستهای» نوشت: ایران به عنوان کشور امضاء کننده «انپیتی» که اسرائیل آنرا امضا نکرده است، حق توسعه سلاحهای هستهای را دارد. ایران این حق را دارد تا براساس توافق هستهای خواهان رفع تحریمهای تحمیلی باشد. این در حالی است که کشورهای غربی و به ویژه آمریکا تحریمهایی را علیه ایران برقرار کرده بودند که نه دستگاههای اطلاعاتی آمریکایی و نه ماموران آژانس بینالمللی هستهای با نظارت از تاسیسات هستهای این کشور هیچ علامتی دال بر تلاش ایران در مسیر ساخت سلاح هستهای ندیدند اما با وجود عدم مدارک مستند بازهم اسرائیل و عوامل نو محافظه کار آمریکایی که در خدمت منافع آمریکا هستند، خواهان نبرد واشنگتن با تهران هستند.
پل کریگ رابرتس در ادامه تحلیل خود با طرح سئوالی نوشت: باید دید آیا ایران میتواند به واشنگتن در زمینه مذاکرات هستهای اعتماد کند؟ در این میان ایران باید از «میخاییل گورباچف» رییس جمهور اسبق شوروی سابق بپرسد که میزان صداقت کلامی واشنگتن چقدر ارزش دارد. واشنگتن به گورباچف در زمینه توافق متحد شدن آلمان وعده داده بود که ناتو حتی یک ذره نیز به سمت شرق اروپا و مرزهای روسیه نزدیک نمیشود اما حالا ناتو در تعامل با بخشهای جداشده از روسیه برای اخلال در روند حرکتی این کشور و سلطه خود گام برمیدارد.
نویسنده در ادامه عنوان کرد: ایران بهتر است از «ولادیمیر پوتین» رییس جمهوری فعلی روسیه نسبت به صداقت گفتاری آمریکا سئوالهایی بپرسد.
«جورج دابلیو بوش» ریس جمهور وقت آمریکا با احساس ضعف راهبردی روسیه توافق موشکی ضد بالستیک با مسکو را که امضاء کرده بود گسست و به سرعت موشکهای ضد بالستیک خود را در مرزهای روسیه علیه این کشور مستقر کرد.
رابرتس در بخشی دیگر از این یادداشت نوشت: ایران بهتر است از آلمان نیز سئوالهایی در این زمینه کند که چگونه مجبور به قبول پیمان «ورسای» در زمان ریاست جمهوری «وود رو ویلسون» رییس جمهوری وقت آمریکا و قولهای وی به آلمان برای خاتمه جنگ جهانی اول شد. اما متاسفانه آلمان به شدت آسیب دید و قلمروی این کشور ضرر و زیان زیادی را متوجه شد و سرانجام نیز جنگ جهانی دوم آغاز شد.
نویسنده در خاتمه با اشاره به دیگر خلف وعدههای آمریکا حتی به اهالی کشور خود خاطر نشان کرد: هیچ شخصی قادر به اعتماد به واشنگتن نیست و آمریکا در طول تاریخ نشان داده است که گفتار و توافق های مکتوبش ارزشی ندارد. باید اذعان کرد که ایران از حقوق بسیاری در زمینه انرژی هستهای خود گذشته و به عبارت دیگر توافق هستهای با ایران نمونهای دیگر از قبول استفاده از زور واشنگتن و عقب نشینی آنها از حقوق خود است. توافق هستهای ایران را باید «شکستی برای بشر» نام نهاد.