حواشی اتفاقات تبریز همچنان ادامه دارد

کمیته حقیقت یاب صلاحیت صدور حکم ندارد!

حسین ردکا: اتفاقات تلخی که در روز پایانی مسابقات لیگ برتر در تبریز رقم خورد با پیروزی تیم سپاهان و قهرمانی زردپوشان اصفهانی همراه شد.
کد خبر: ۵۰۸۴۵۲
|
۲۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۸ 13 June 2015
|
2131 بازدید
روزنامه آرمان نوشت؛ حسین ردکا: اتفاقات تلخی که در روز پایانی مسابقات لیگ برتر در تبریز رقم خورد با پیروزی تیم سپاهان و قهرمانی زردپوشان اصفهانی همراه شد. بعد از این ماجرا کمیته حقیقت یاب تشکیل شد و پس از گذشت مدتی رای خود را صادر کرد. حال سوال اینجا است این کمیته حقیقت یاب صلاحیت صدور حکم و محرومیت عوامل فوتبال را داشته است؟!

*تشکیل کمیته حقیقت یاب

رئیس جمهوری روز یک‌شنبه 27 اردیبهشت در جلسه هیات دولت پس از گزارش وزیر ورزش وجوانان درباره رویداد ورزشگاه تبریز دستور داد تا موضوع مورد رسیدگی دقیق و جدی قرار گیرد و درصورت ثبوت تخلف یا تقصیر، برخورد جدی مدیریتی صورت پذیرد. به دنبال تاکید دکتر روحانی، با دستور دکتر گودرزی کمیته بررسی حواشی بازی تیم های تراکتور سازی تبریز و نفت تهران تشکیل شد. آنطور که ایسنا نوشته  قرار شد این کمیته با کمک فدراسیون فوتبال، سازمان لیگ برتر فوتبال و سایر نهادهای مسئول با بررسی دقیق موارد مستند، در اسرع وقت گزارشی را در اختیار وزیر ورزش و جوانان بگذارند تا به دولت ارائه شود.

*صدور رای!

در حالی که وظیفه این کمیته، تحقیق و ارائه گزارش در خصوص اتفاقات تبریز بود روز چهارشنبه گذشته نتیجه بررسی‌های این کمیته که در فدراسیون فوتبال تشکیل گردید و نتایج آن در اختیار وزیر ورزش وجوانان قرار گرفت. در نامه این کمیته به محممود گودرزی آمده است: « احتراما با توجه به وقایع رخ داده در مسابقه نهایی مسابقات لیگ برتر فصل 93-94 و تاکید دولت محترم و حضرتعالی بر رسیدگی به موقع و اعلام نتایج برخورد انضباطی و مدیریتی این موارد جهت استحضار به حضورتان ایفاد می‌گردد. 1 - برکناری رئیس دپارتمان داوری 2 - محرومیت داور مسابقه تا اطلاع ثانوی 3-محرومیت ناظر سازمان لیگ در مسابقه مربوطه 4- تذکر کتبی، توبیخ با درج در پرونده برای مسئول برگزاری این دیدار در سازمان لیگ 5- تذکر کتبی، توبیخ با درج در پرونده برای مسئول روابط عمومی سازمان لیگ 6- محرومیت گوینده ورزشگاه یادگار امام(ره) تبریز تا اطلاع ثانوی 7- تذکر کتبی، توبیخ با درج برای هیات فوتبال تبریز به دلیل بروز مشکلات در زمان برگزاری مسابقه، خرابی اسکوربورد ورزشگاه، عدم نظارت مناسب برگوینده ورزشگاه، اطلاع رسانی نادرست درباره نتیجه دیدار همزمان و ....» البته در ادامه این نامه توصیه هایی نیز شده بود ضمن اینکه وزير ورزش در نامه‌ای به ریاست جمهور نتایج بررسی‌های فدراسیون فوتبال را در اختیار رئیس‌جمهور قرار داد.

*نظر مسئولین وزارت ورزش

در مورد کمیته حقیقت یاب بحث مهمی وجود  دارد و آن تردید در مورد صلاحیت این کمیته برای صدور رای و محکومیت افراد است. دکتر عبدالحمید احمدی معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهش وزیر ورزش و جوانان در خصوص وضعیت این کمیته به آرمان گفت:« همه موارد بر عهده فدراسیون فوتبال بوده است. در خصوص تحقیق نیز وزارت ورزش و جوانان با توجه به حساسیت مساله، نظارت لازمه را داشته است.» مازیار ناظمی رئیس مرکز روابط عمومی وزارت ورزش و جوانان نیز در مورد تشکیل این کمیته به آرمان گفت: « اين كميته در فدراسيون فوتبال تشكيل شد و نصراالله سجادي، معاون ورزش قهرمانی وزارت ورزش و جوانان هم بر آن نظارت داشت.» وی در پاسخ به این سوال که آیا این کمیته صلاحیت صدور حکم را داشته گفت:« فدراسيون فوتبال صلاحيت نداشته  است»

*نظریه کارشناس

احمدرضا براتی کارشناس حقوقی فوتبال کشورمان در خصوص این کمیته به آرمان گفت:«هرگونه تنبیه، مجازات، محرومیت و ... باید توسط مراجع قضایی و انضباطی تعیین شود که این مراجع براساس قانون ایجاد شده باشند. بنابراین ممکن است مسئولین به تشخیص خود و برای کشف واقعیت، دستور به تشکیل چنین کمیته هایی بدهند ولیکن چنین کمیته هایی فقط می تواند تحقیق کند و حق صدور رای ندارد.  در خصوص موضوع تبریز هم در حوزه مسایل فوتبالی فقط کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال حق صدور رای داشته و چنانچه موضوع دارای ابعاد غیر فوتبالی بوده باشد رسیدگی به آن در صلاحیت مراجع قضایی نظیر دادسرا و دادگاه عمومی است.» این کارشناس حقوقی  با استناد به اصل 36 قانون اساسی و با بیان اینکه حکم‏ به‏ مجازات‏ و اجرا آن‏ باید تنها از طریق‏ دادگاه‏ صالح‏ و به‏ موجب‏ قانون‏ باشد، بیان کرد: «چنین کمیته هایی که با دستور یک مقام و بصورت موقتی ایجاد شده اند نمی توانند رای به محکومیت و محرومیت هیچ کسی بدهند. این برخلاف اصول مصرح قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و از بدیهیات حقوقی است.»

*نکات پایانی

همانطور که اشاره شد کمیته حقیقت یاب صلاحیت صدور رای در مورد اتفاقات تبریز را نداشته  است اما بد نیست به برخی موارد حکم صادرشده نیز اشاره کنیم تا مشخص شود اوضاع خیلی وخیم تر است. بند یک این گزارش به برکناری رئیس دپارتمان داوری اشاره می کند این در حالی است که بحث تغییرات در دپارتمان داوری از چند ماه قبل به میان آمده بود و طبق گفته کفاشیان عسگری یک ماه قبل از ماجرای تبریز از سمت خود استعفا داده بود که البته پاسخی به این استعفا داده نشد و بعد از بوجود آمدن حوادث یادگار امام به بهانه برخورد با متخلفین این استعفا رسانه ای شده و مورد قبول فدراسیون قرار می گیرد تا دوستان با یک تیر دو نشان بزنند! حسین عسگری ناظر داوری دیدار تراکتورسازی و نفت در هفته پایانی نیز بود. ردیف دوم گزارش به محرومیت داوری اشاره می کند که یکی از بهترین داوران ایران در سطح بین المللی است و این رای بدون شک به وضعیت فغانی، که فینال جام ملتهای آسیا را سوت زده، لطمه خواهد زد. در بند سوم به محرومیت ناظر سازمان لیگ اشاره شده است. آیا تنها شمس محمدی به عنوان ناظر سازمان لیگ مقصر است و غلامرضا بهروان، نائب رئیس سازمان لیگ که ناظر ویژه دیدار تراکتورسازی- نفت بوده نباید جریمه شود؟!
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟