معلوم نیست این حکم به وسیله چه کسی و چگونه، بعد از گذشت 7 ماه از 25 آذر که این حکم اعلام شده بود رسانهای شده است.
اما باید بدانیم این حکم یک چالش جدی پیش روی فدراسیون فوتبال است. با توجه به همزمانی رسانهای شدن این پرونده و ماجرای موتومبا و سقوط راه آهن به دسته یک، سوالاتی در ذهن شکل میگیرد. صالحی، رئیس کمیته استیناف در پاسخ به انتقادات منتقدانی که معتقدند در مورد بازی هایی که تا دو ساعت پس از آن توسط تیم معترض اعتراضی نسبت به موتومبا صورت نگرفته نباید رای سه بر صفر صادر شود و یا چنین مواردی اصلا بازیکن غیر مجاز تلقی نمی شوند گفته بود «مواردی از این قبیل نه نیازی به شکایت تیم معترض دارد و نه مشمول مرور زمان دو ساعته می شود.»
در حقیقت بر اساس بند 2 ماده 37 آیین نامه سازمان لیگ، تیمی که بازیکن غیر قانونی استفاده کند، کمیته انضباطی باید رسیدگی کند و بازیهای آن تیم 3-0 اعلام شود. اگر بنا بر این باشد تا برای پرسپولیس همانطور که برای راه آهن حکم دادند، حکم بدهند، این تیم پر طرفدار باید به دسته پایین تر سقوط کند.
نکته مهم این است که فدراسیون 7 ماه از این موضوع آگاه بوده و حکمی در مورد آن صادر نکرده است. حالا که راه آهن دچار این مشکل شده ، این حکم رسانهای شده تا ببینند آیا این مساله که برای راه آهن دردسر ایجاد کرده ، برای پرسپولیس نیز به همان اندازه دردسر ساز است؟ احتمالا در افشای این حکم قدیمی فیفا، مسئولانی از باشگاه راه آهن دست داشته باشند.
فدراسیون به طور کلی اصلا این حکم را اعلام نکرده است و باشگاه پرسپولیس هم وقعی به آن ننهاده است.
کارشناسان حقوقی متفق القول میگویند چرا کمیته انضباطی به این مساله ورود نکرده است، اما هیچ کدام در مورد حکم احتمالی حرفی نمیزنند و از این مساله ابا دارند.