سهم مسئولان در بحران آب چقدر است؟!

شاید بعضی ها ندانند که مهم ترین عامل این بحران در استان فارس کشاورزی است! باید بدانید که کشاورزی در استان همواره راه غلطی را می پیموده و همواره پیش به سوی غلط تر و غلط تر رفته تا حالا که به اینجا رسیده است.
کد خبر: ۵۱۶۵۹۱
|
۲۱ تير ۱۳۹۴ - ۱۵:۲۰ 12 July 2015
|
3806 بازدید
با جدی شدن بحران آب مسئولان همواره به مردم صرفه جویی در مصرف آب را یادآوری می کنند و با انواع و اقسان روش ها عواقب وحشتناک بی آبی را به مردم نشان می دهند و...

البته که این تذکر درست است و مردم حتما باید رعایت کنند اما...

اما دیگر وقت آن رسیده که مردم واقعیت های تلخی در مورد علل بحران آب بدانند و اینکه عمده دلیل این بحران خطرناک سیستم مدیریتی و مسئولان هستند!!!

وقت آن رسیده که مردم بدانند با این وضعیت کشاورزی و با این روش مدیریت مصرف آب حتی اگر روزی 1 لیوان آب هم مصرف کنند فایده ای نخواهد داشت و بحران آب حل نخواهد شد.

آیا صرفه جویی مردم کافیست؟


همه ما می دانیم که در کشور کم آبی زندگی می کنیم و می دانیم که در چند سال اخیر این موضوع به دلیل خشکسالی های پیاپی شکل جدی تری به خود گرفته و باز هم می دانیم که استان فارس یکی از بحرانی ترین استان ها در مسأله آب است.

اما شاید بعضی ها ندانند که مهم ترین عامل این بحران دراستان فارس کشاورزی است!میانگین بارش نرمال استان فارس بین حدود 200 میلی متر در سال بود که تازه تحت همین شرایط هم می بایست کشاورزی کاملا محتاطانه اعمال و محصولات خاصی در استان کشت می شد.

همه می دانیم که در چندین سال اخیر اوضاع بارش های استان فارس دیگر شرایط نرمال خود را نداشته و همواره در حال کاهش بوده و قاعدتا حتی کشاورزی محطاتانه هم جواب نداده و باید کشاورزی کاملا کارشناسی شده و در شرایط خاصی اعمال شود.

اما چه اتفاقی در کشاورزی استان افتاد؟


باید بدانید که کشاورزی در استان همواره راه غلطی را می پیموده و همواره پیش به سوی غلط تر و غلط تر رفته تا حالا که به اینجا رسیده است.

چه آن موقع که باران نرمال بوده و چه حالا که شرایط بحرانیست کشاورزی جز ضرر به منابع آبی و اندک سود بخور و نمیری برای کشاورزان(که همین هم ناشی از کشاورزی غیر کارشناسی است) چیزی نداشته.

اولین اشتباه آن جا آغاز شد که با استدلالی بچه گانه و بدون اندک فکری تقسیم اراضی انجام شد و زمین های یکپارچه‌ي چند ده هکتاری و چند صد هکتاری تکه و پاره شدند.

خب حالا این کار چه ربطی به آب دارد؟فرض کنید یک نفر ۲۰۰ هکتار زمین دارد و با ۲ حلقه چاه زمینش را آبیاری می کند و همین میزان آب هم برایش کافی است.

حالا فرض کنید همین زمین ۲۰۰ هکتاری به ۵۰ قطعه زمین ۴ هکتاری تقسیم و به ۵۰ نفر اهدا می شود و حالا هرکس برای خودش زمینی دارد و چاهی حفر می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ کند و ۲ حلقع چاه تبدیل می شود به ۵۰ حلقه!

متأسفانه باید بدانید که این اتفاق فرضیه نیست و کاملا در واقعیت رخ داده.

اشتباه دوم که بیشتر مربوط به استان فارس است هندوانه ای بود که زیر بغلمان نهادند!سال های سال در تولید بسیاری از محصولات کشاورزی استان فارس رتبه نخست یا دوم را بدست می آورد و مسئولان و حتی مردم خوشحال و مغرور بودند.

غافل ازینکه این خوشحالی ارزش تاوانی را که قرار است بدهند ندارد.

همانطور که گفته شد حتی در شرایط بارش نرمال هم این سیاق کشاورزی در استان فارس درست نبود.جالب است بدانید فارس بعد از 3 استان پربارش شمالی، بیشترین تولید برنج را داشته و برای سال های متوالی رتبه نخست تولید گندم و همچنین رتبه های بالای تولید محصولاتی که به آب زیادی نیاز دارند.

و غفلت همچنان باقیست...


همه این تجارب اسفناک مسلما باید همه را متقاعد کرده باشد که دیگر غفلت بس است و نکنیم این کار را.

اما وا اسفا که هنوز مزارع بزرگ کشت برنج در استان دیده می شود و کماکان هندوانه و لوبیا در استان کاشته می شود و چاه های مجاز و غیر مجاز ته مانده ی شیره جان زمین را می کشند و مسئولان خوابند و غفلت همچنان باقیست.

مسأله وقتی جالب تر می شود که گشتی در روستاها میزنی.در یکی از از مناطق مهم کشاورزی استان که تا همین چند سال پیش در عمق 6 متری به آب می رسید حالا در بعضی روزها تا 12 ساعت هم آب قطع است!

شگفت انگیز است که در همین منطقه کشاورزان کماکان هندوانه و لوبیا می کارند!!!و جالب تر آنکه باغچه های خانه های خود را(که بزرگ هم هستند)بین 3 تا 6 ساعت با آب لوله کشی آب می دهند!!!

چند وقتیست که هر روز خبر از پر کردن تعدادی چاه های غیر مجاز می دهند.بله چاه ها پر می شوند، اما پس از چند روز دوباره باز شده و با قدرت تمام به مکیدن خون زمین ادامه می دهند.

همه مردم قبول دارند که در مصرف آب بی مبالاتی کرده اند و آنطور که باید قدر آب را در این کشور کم آب ندانسته اند ومسلما و حتما ازین به بعد باید رعایت کنند.

اما فراموش نکنید که ؟ درصد آب شیرین کشور به مصرف غیر خانگی و عمدتا در کشاورزی می رسد و در نتیجه بزرگترین عامل بحران آب در کشور و خصوصاً در استان فارس کشاورزی ناصحیح است که عمده تقصیر این گناه متوجه مسئولان است...

مسئولانی که شالیزارهای متعدد برنج را در این استان بحران زده می بینند و اقدامی نمی کنند و شاید هم اصلا نمی بینند!

مسئولانی که چاه های غیرمجاز را رفع تکلیفی پر می کنند. مسئولانی که زمین های یکپارچه را تکه پاره و هم کشاورزی و هم آب را نابود کردند.

بله مردم باید رعایت کنند. اما مسئولان چطور؟

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟