بازدید 7597
۴

علت مخالفت با انتقال پایتخت

استاندار تهران با اعلام هزینه 100 میلیارد دلاری انتقال پایتخت عنوان کرد: جمع‌بندی نظرات در اولین نشست امکان‌سنجی انتقال مرکز سیاسی- اداری پایتخت نشان می‌دهد بسیاری از صاحب‌نظران و مسوولان با طرح انتقال پایتخت مخالف هستند.
کد خبر: ۵۲۳۰۱۰
تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۸:۱۱ 09 August 2015
حسین هاشمی، استاندار تهران اظهار کرد: درباره طرح امکان‌سنجی انتقال پایتخت سیاسی- اداری جلسه مفصلی هفته گذشته برگزار شد. در این زمینه از همه دستگاه‌ها پرسش انجام گرفت و استادان دانشگاه‌ها هم بحث‌های تخصصی خود را مطرح کردند، اما در جمع‌بندی کلی شنیده می‌شود که بیشتر اعضا مخالف انتقال پایتخت هستند چراکه این انتقال ۱۰۰ میلیارد دلار پول می‌خواهد.

به گزارش «دنیای اقتصاد» اولین نشست «امکان‌سنجی انتقال مرکز سیاسی-اداری کشور» هفته گذشته در دفتر معاون اول رئیس‌جمهور با حضور دست‌کم 40 نفر مرکب از مقامات ارشد دولتی، برخی وزرای سابق، نمایندگان مجلس و استادان شهرسازی دانشگاه‌ها برگزار شد. در این جلسه دو طرح شامل «ساماندهی مجموعه شهری تهران» و «انتقال پایتخت» در راستای تکالیف قانونی که اواخر اردیبهشت در همین ارتباط ابلاغ شد، مورد بررسی قرار گرفت. مجری این دو طرح مطالعاتی در دولت، ابتدا با تشریح تجربه‌های جهانی انتقال پایتخت و همچنین 6 مطالعه مبسوطی که در ایران از سال 68 تاکنون برای این موضوع انجام شده است، به واقعیت‌ها و پیامدهای انتقال پایتخت اداری- سیاسی از تهران پرداخت. در این جلسه غالب سخنرانان، این فرضیه را که «تشکیل پایتخت جدید تنها نسخه راهگشا برای چالش‌های شهری و زیست‌محیطی تهران است» رد کردند.

انتقال پایتخت شدنی است


رئیس شورای شهر تهران نیز روز گذشته درباره جلسه ساماندهی پایتخت گفت: در این زمینه مطالعات زیادی صورت گرفته است اما نکته‌ای که در مورد انتقال پایتخت وجود دارد این که چنانچه تهران منتقل شود و پایتخت جدیدی در شهر دیگری انتخاب شود، باید این سوال پاسخ داده شود که پایتخت جدید قرار است با چند نفر جمعیت اداره شود و آیا فقط قرار است وزارتخانه و حکومت مستقر باشند و خودکفا باشند یا خیر؟ چراکه اگر قرار باشد این پایتخت درآمدزا باشد دوباره با همان جمعیت فعلی که در تهران است مواجه خواهیم شد.

مهدی چمران رئیس شورای شهر تصریح کرد: از معاون اول رئیس‌جمهور؛ جهانگیری درخواست کرده‌ایم که باید برای ساماندهی پایتخت و حتی بحث انتقال پایتخت استراتژی لازم را مشخص کند چراکه مسائل اصلی ما در تهران در مجموع مسائل شهری و آبادانی است و وقتی با مهاجرت بی‌رویه از روستاها به شهرها به‌دلیل عدم درآمدزایی در مناطق روستایی مواجه هستیم، باید برای جابه‌جایی پایتخت به این سوال پاسخ داده شود که اگر پایتخت جای دیگری برود پس مشکلات تهران چه می‌شود؟ او افزود: بعید می‌دانم انتقال پایتخت عملی شود و آنچه مجلس تصویب کرده، بررسی پتانسیل این امر است که وزارت راه و شهرسازی در حال بررسی هستند.

تور تابستان ۱۴۰۳
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲۵
انتشار یافته: ۴
بابا با انتقال پایتخت نه تنها مشکلات جاری تهران تاحدودی زیادی حل خواهد شد بلکه اشتغال حد اقل بیست سال بسیاری از شرکتهای ساختمانی ،تاسیساتی،محاسباتی وخدماتی تضمین تضمین است و رونق واشتغال زایی بسیار خوبی در کشور ایجاد می شود ضمنا کشورهای زیادی این کار را انجام دادند که از ایران عقب بودند ودر حال چند ده سال جلو تر هستند مثل مالزی
هموطنان محترم حتما میدانند که چند سالی است که این بحث صورت میگیرد و هیچ نتیجه ای گرفته نمیشود
برای اینکار نه پول لازم است نه چیز دیگر
فقط اراده ومدیریت خوب
چون عایدات مالی و اقتصادی وفرهنگی و سهل کردن امور مردم انقدر زیاد است که هرهزینه ای هم بکنیم درامد است
تهران بیش از این ظرفیت ندارد چرا میخواهید یک مسئله ای که اینقدر ساده است را پیچیده کنید مگر ترافیک تهران را نمیبینید مگر دودی که نفس میکشید را متوجه نیستید مگر میزان جرایم را نمیبینید مگر زندگیهای متلاشی شده را نمیبینید مگر هزینه زندگی را نمیبینید مگر تبعیض را نمیبینید وهزاران مگر دیگر
ای کاش دولت مردان ومجلسیهای ما یک کمی به این فکر کنند که چاره ای جز این نیست وتنها راهکار این میباشد حتی اگر به نظرشان هزینه کردن است اما تبعات خوب اینکار انقدر زیاداست که تمام هزینه در ان گم میشود درضمن با سیاستهای مناسب میتوان حتی ازین راه درامد نیز کسب کرد.
فقط طرح مناسب است که میتواند اینکار را بکند بدون هزینه اینجا برای طرح هزینه کنید تا در عمل کمتر هزینه کنید ودرضمن ایا بهتر نیست برای طرح انتقال از مردم هم پیشنهاد یا طرح قبول و بررسی وبه بهترین طرح جایزه داده شود.شاید موثر و بهترین راهکار مشخص گردد بین مردم افراد هوشمند و طراح خوب زیاد است از این نیرو نیز استفاده شود بهتراست.
سلام؛
یه تجربه ام در زندگی شخصی ام را میگویم که جان کلام تجربه من است:
در زندگی اگر در فراغتی که داری کاری رو که باید انجام دهی انجام ندهی....آنگاه در زمانی که مجبور هستی با هزینه ایی بسیار بیشتر و در زمانی فشرده تر مجبور به انجام آن کار خواهی شد...!!!!
اتفاقا در امور جاری ملی هم این تجربه ام بخوبی تجربه شده است مثلا در پروژه تهران-شمال و در بسیاری از پروژههای صنایع پالایشگاهی و عمرانی که زمانیکه میتوانستیم با هزینه کم آنرا انجام دهیم بعدها مجبور شدیم با هزینه های بسیار گزاف تر آنرا انجام دهیم...
من مرده شما زنده در مورد کلان شهر تهران هم خواهیم دید که این حرف درست درمیاد یا نه؟!!!
سلام ما را هم به آن کارشناسان برسانید...
تهران بايد به عنوان مركز سياسي - اداري باقي بماند. چرا كه اين همه وزارتخانه ، مصلي ، ساختمان مجلس و كتابخانه ملي و ....در تهران وجود دارد كه قابل انتقال نيستند. مردم به خاطر نبود درآمد و اشتغال در استانها و شهرها و روستاها براي كار به تهران روي مي آورند بس بهتر است امكانات و كارخانه ها و .. در بين استانها توزيع كنيم. بازار و توزيع به شهرهاي ديگر منتقل شود .امروز كه ارتباطات جاده اي و ريلي و .. و مخابراتي فراهم شده است. و نياز نيست كليه توليد و توزيع در تهران باشد.دوما بايد پايتخت اقتصادي و خدماتي و تلويد را به جاي ديگر منتقل كنيم مردم بعد خودبخود تهران را ترك مي كنند.
برچسب منتخب
# انتخابات ریاست جمهوری # مسعود پزشکیان # سعید جلیلی # دور دوم انتخابات