بازدید 16516
کیوسک بین‌المللی «تابناک»؛

مخالفت یک سناتور دیگر با توافق هسته‌ای/ فرق کویت و سوریه برای کشورهای عربی چیست؟/ اخبار جدید درباره حضور نظامی روسیه در سوریه

مخالفت یک سناتور دیگر آمریکایی با توافق هسته ای ایران، موفقیت اوباما در یافتن دو حامی مهم برای توافق با ایران، موضع گیری دو چهره جمهوری خواه علیه توافق هسته ای، افزایش انتقادات از کشورهای عربی بر سر بحران پناهجویان و ادامه بحث درباره حضور نظامی مستقیم روسیه در سوریه، از جمله مهمترین موضوعاتی است که سرخط مطالب امروز مطبوعات جهان را به خود اختصاص داده است.
کد خبر: ۵۲۹۷۷۱
تاریخ انتشار: ۱۶ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۸ 07 September 2015
مخالفت یک سناتور دیگر با توافق هسته‌ای/ فرق کویت و سوریه برای کشورهای عربی چیست؟/ اخبار جدید درباره حضور نظامی روسیه در سوریهمخالفت یک سناتور دیگر آمریکایی با توافق هسته ای ایران، موفقیت اوباما در یافتن دو حامی مهم برای توافق با ایران، موضع گیری دو چهره جمهوری خواه علیه توافق هسته ای، افزایش انتقادات از کشورهای عربی بر سر بحران پناهجویان و ادامه بحث درباره حضور نظامی مستقیم روسیه در سوریه، از جمله مهمترین موضوعاتی است که سرخط مطالب امروز مطبوعات جهان را به خود اختصاص داده است.

به گزارش «تابناک»، امروز نیز بحث موضع گیری ها در کنگره درباره توافق هسته ای ایران، یکی از مهمترین موضوعات مورد توجه مطبوعات و رسانه های بین المللی را تشکیل می دهد. در این زمینه، پایگاه اینترنتی «هیل» از اعلام مخالفت یک سناتور دیگر آمریکایی با توافق هسته ای خبر داده است. به نوشته این سایت، جیمز لنکفورد، سناتور جمهوری خواه، مخالفت خود را با برجام اعلام کرده است. در بیانیه وی آمده: «من نمی توانم از این توافق حمایت کنم. ما در روزهای آتی با یکی از موضوعاتی روبه رو می شویم که تبعات زیادی برای ملت ما دارد. این موضوع به توافق اتمی ایران بازمی گردد. برخی افراد می خواهند این موضوع را به اختلافات حزبی مرتبط کنند؛ اما این ماجرا به اختلافات حزبی مربوط نمی شود. این موضوع به امنیت ملی کشور ما و همچنین امنیت جهان مربوط می شود». 

*****

با این حال، پایگاه اینترنتی «بیزنس اینسایدر» با انتشار مطلبی اشاره می کند که باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا، به تازگی دو حامی مهم برای توافق هسته ای پیدا کرده است. روز یکشنبه، کالین پاول، وزیر خارجه پیشین آمریکا در مصاحبه با شبکه تلویزیونی ان.بی.سی اعلام کرد، از توافق هسته ای با ایران که این کشور را مجبور می کند که توسعه برنامه اتمی اش را در برابر کاهش تحریم های بین المللی به طور قابل توجهی کاهش دهد، حمایت می کند. اوباما همچنین در اواخر هفته به یک حمایت کلیدی دیگر از توافق با ایران دست یافت و آن زمانی بود که دبی واسرمن شولتز، عضو مجلس نمایندگان آمریکا از ایالت فلوریدا با انتشار بیانیه ای از توافق حمایت کرد؛ هرچند اوباما آرای کافی برای مقابله با هرگونه هجمه مخالفان توافق را در کنگره به دست آورده، دولت وی همچنان تلاش می کند آرای اعضای مردد دموکرات کنگره را به دست آورد.

*****

در این میان، یک چهره جمهوری خواه در آمریکا علیه توافق هسته ای موضع گیری کرده است. به نوشته «ان بی سی نیوز»، سارا پالین، فرماندار پیشین ایالت آلاسکا مدعی شده ‌ایران به توافق هسته ای پایبند نخواهد بود. وی گفته: «این توافق به منزله برد برای ایران، دشمن قسم خورده ماست. ایران پس از توافق ما را به تمسخر خواهد گرفت و به ما اعلام خواهد کرد که آن را نقض خواهد کرد. آن ها همچنین از آمریکا به دلیل آزاد شدن 150 میلیارد دلار از دارایی های خود تشکر خواهند کرد». پالین همچنین اعلام کرد، هفته آینده در تجمعی در واشنگتن با حضور دونالد ترامپ، نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا علیه توافق هسته ای ایران حضور پیدا خواهد کرد. 

*****

دیک چنی، معاون رئیس جمهور پیشین آمریکا، از جمله دیگر افرادی است که به تازگی علیه توافق هسته ای ایران موضع گیری کرده است. وی در گفت و گویی با شبکه خبری «فاکس نیوز» اظهار داشته: «اگر به توافق هسته ای ایران نگاه کنید، می بینید که تنها برنده این توافق، ایرانی ها هستند. آنها هرچه می خواستند، به دست آوردند. بازندگان این توافق، آمریکا و دوستان و هم پیمانان این کشور در منطقه مثل اسرائیلی ها و سعودی ها و دیگران هستند. به نظر من، نتیجه کلی این توافق این خواهد بود که توازن قدرت در این منطقه از دنیا به شدت به نفع ایرانی ها تغییر خواهد کرد و آن ها در نهایت نه تنها به علت توافق هسته ای، بلکه به علت برداشته شدن تحریم های موشک های بالستیک و تسلیحات متعارف، سلطه گری خواهند کرد». 

*****

اما در میان دیگر مطالب، خبرگزاری «رویترز» در گزارشی به موضوع بحران پناهجویان در قاره اروپا پرداخته و از افزایش انتقادات نسبت به بی تفاوتی کشورهای عرب منطقه خاورمیانه نسبت به وضعیت پناهجویان خبر داده است. این خبرگزاری اشاره می کند، وقتی عراق در سال 1990 به کویت حمله کرد، کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس برای پناه دادن به هزاران آواره کویتی با یکدیگر رقابت می کردند. اکنون 25 سال از آن تاریخ گذشته و مردم بی سرپناه سوریه تا کنون به ندرت توانسته اند به این کشورهای ثروتمند عربی پناهنده شوند. یکی از فعالان سازمان عفو بین الملل، این رفتار کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس را شرم آور خوانده و از کشورهای قطر، کویت، بحرین، عربستان سعودی و امارات بابت نپذیرفتن حتی یک پناهجوی سوری انتقاد کرده است.

*****

در نهایت، در ادامه گمانه زنی ها درباره حضور نظامی مستقیم روسیه در سوریه، روزنامه لبنانی «الاخبار» نیز با انتشار مطلبی مدعی صحت داشتن چنین امری شده است. به نوشته این روزنامه، پایگاه جدید روسیه در منطقه «حمییم» در نزدیکی شهر بندری لاذقیه قرار دارد و زمین های وسیع نزدیک آن به مکانی مناسب برای ایجاد فرودگاه و اردوگاه های ویژه خلبانان و نیروهای ویژه ارتش روسیه تبدیل شده که تعداد آنها بین یک تا سه هزار تن تخمین زده می شود. تعداد نیروهای روسی در مناطق مختلف سوریه از جمله حمص، حمآ، لاذقیه، درعا و عین السودا مشخص نیست؛ اما گزارش های دیپلماتیک حاکی از آن است که نیروهای واکنش سریع روسیه به پایگاهی عملیاتی در نزدیکی شهر دمشق رسیده اند.
تور تابستان ۱۴۰۳
پارس نماد- صفحه خبر
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# مسعود پزشکیان # نتایج انتخابات # تنفیذ حکم ریاست جمهوری # محرم