اوباما نتوانست فشار بیشتری به ایران وارد کند

دیپلمات سابق و یکی از موسسان لابی یهودی آمریکا (آیپک) طی مقاله ای، روند شکل گیری اختلافات بین واشنگتن-تل آویو را در جریان مذاکرات هسته ای با ایران شرح داده است.
کد خبر: ۵۳۷۷۷۰
|
۱۷ مهر ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۰ 09 October 2015
|
4097 بازدید
دیپلمات سابق و یکی از موسسان لابی یهودی آمریکا (آیپک) طی مقاله ای، روند شکل گیری اختلافات بین واشنگتن-تل آویو را در جریان مذاکرات هسته ای با ایران شرح داده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، دنیس راس دیپلمات آمریکایی و یکی از حامیان اصلی لابی یهودی آیپک در آمریکا در مقاله ای در سایت پولیتیکو روند کلی شکل گیری توافق هسته ای بین ایران و قدرت های جهان را شرح داده است.

در این مقاله راس به روابط آمریکا و رژیم صهیونیستی در جریان توافق هسته ای اشاره می کند که در بعضی نقاط به سردی می گراید. به نوشته راس در طول پیشرفت روند توافق هسته ای بارها اسرائیل تلاش کرد با اعمال نفوذ در کنگره آمریکا و به خصوص نمایندگان جمهوری خواه از شکل گیری این توافق جلوگیری کند ولی ظاهراً مسئله از جای دیگری شکل گرفته بود.

نتانیاهو در دیدار با دنیس راس توافق هسته ای را یک اشتباه تاریخی عنوان می کند و اوباما نمی تواند نخست وزیر اسرائیلی را برای همسویی با این توافق قانع کند.

راس درباره نظر نتانیاهو درباره توافق هسته ای اینگونه می نویسد که نتانیاهو اعتقاد داشت آمریکا با این توافق دیگر نمی تواند مثل گذشته به ایران فشار وارد کند و اگر تحریم های اقتصادی برداشته شود دیگر نمی توان جلودار ایران بود.

بر این اساس نتانیاهو در تماس تلفنی با اوباما سعی می کند رئیس جمهوری آمریکا را برای توافق نکردن قانع کند ولی ظاهراً اوباما تصمیم خود را گرفته است و دیگر نمی توان با وجود عزم بین المللی برای این توافق، فشاری به ایران وارد کرد.

در چنین شرایطی اوباما اعتراف می کند که حمله نظامی گزینه روی میزش نیست بلکه توافق هسته ای بهترین گزینه برای عدم دستیابی ایران به سلاح هسته ای در آینده خواهد بود.

راس در بخشی دیگر از مقاله خود به ضعف و سستی سوزان رایس، مشاور امنیت ملی آمریکا برای قانع کردن نتانیاهو و به طور کلی یهودیان اشاره می کند و اعتقاد دارد اگر کسی مثل تام دانیلون بود می توانست داستان به گونه دیگری پیش برود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟