بهشتی:

گذشتگان زندگی می‌کردند، اما ما فقط زنده‌ایم

رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی با اشاره به انتقال انواع پیام در هنرهای ایرانی در دوران نه چندان دور، گفت: امروز باید از واژه جدیدی به نام زنده مانی برای خودمان در مقابل زندگانی برای گذشتگان استفاده کنیم.
کد خبر: ۵۳۹۲۳۹
|
۲۲ مهر ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۷ 14 October 2015
|
8166 بازدید
|
۲
رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی با اشاره به انتقال انواع پیام در هنرهای ایرانی در دوران نه چندان دور، گفت: امروز باید از واژه جدیدی به نام زنده مانی برای خودمان در مقابل زندگانی برای گذشتگان استفاده کنیم.

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم اختتامیه نخستین جشنواره مصرف کالاهای فرهنگی با رویکرد الگوی ایرانی اسلامی و با محوریت کودکان و خانواده، غروب سه شنبه ۲۱ مهرماه با حضور معاونان فرهنگی وزارتخانه‌های فرهنگ و ارشاد اسلامی و آموزش و پرورش و همچنین رئیس بنیاد اسباب بازی در محل سالن همایش‌های خانه اندیشمندان علوم انسانی در تهران برگزار شد.

سید محمد بهشتی مشاور رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری که مهمان ویژه این مراسم بود، با اشاره به کارویژه‌های کالاهای مختلف در زمینه انتقال پیام و معنا و تفاوت آن با مقطع فعلی گفت: تقریباً می‌توانم بگویم که در دوره کودکی و نوجوانی ما هیچ کالایی نبود که ما با آن سرو کار داشته باشیم اما حامل معنا نباشد.

وی در ادامه به بیان برخی از این کارویژه‌های این انتقال معانی به خصوص در حوزه صنایع دستی ایرانی پرداخت و یادآور شد: متاسفانه ما امروز باید از واژه جدیدی به نام زنده مانی در مقابل زندگانی استفاده کنیم؛ گذشتگان ما زندگی می‌کردند در حالی که ما فقط زنده هستیم.

بهشتی همچنین به انتقاد از برخی کج سلیقگی‌ها در انتقال معانی نهفته در فرهنگ ایرانی اسلامی از طریق کالاهای مختلف به خصوص در حوزه صنایع دستی اشاره کرد و گفت: یادم می‌آید زمانی بودجه‌ای را برای مبارزه با تهاجم فرهنگی گذاشته بودند و وزارت ارشاد مامور تخصیص آن بود. یادم است که یکی از دستگاه‌ها یک دست فنجان و نعلبکی که در حاشیه آن جملات یکی از بزرگان در مذمت تهاجم فرهنگی حک شده بود، به عنوان نمونه‌ای عالی در این حوزه عرضه کرده بود.

این مقام مسئول در سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری کشور ادامه داد: به عقیده من این شیوه انتقال معنا هیچ خاصیتی ندارد و ما خودمان هم متوجه نیستیم که با این کار چه صدمه ای به خود آن پیام و آن معنای نهفته در آن می‌زنیم.

در این مراسم همچنین علی فریدونی دبیر نخستین جشنواره مصرف کالاهای فرهنگی گزارشی از این جشنواره ارائه کرد که بر اساس گفته‌های او در نخستین دوره این رویداد فرهنگی حدود ۱۸۰۰ اثر در حوزه‌های لوازم التحریر، اسباب بازی و کتاب – اسباب بازی به دبیرخانه این جشنواره واصل شده که در نهایت ۱۰ اثر برگزیده شده اند و ۴ اثر هم شایسته تقدیر شناخته شده اند.

در این مراسم برگزیدگان بخش‌های مختلف نخستین جشنواره مصرف کالاهای فرهنگی معرفی شدند و جوایز خود را دریافت کردند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۳۱
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
United Arab Emirates
|
۰۹:۲۹ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۲
گل گفتی.
عباس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۳۷ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۲
سلام،زندگی کردن به مفهوم بهره بردن از مواهب خدادادی در آرامش وامنیت ورفاه و لذت مشروع است در حالیکه زنده ماندن به معنای نفس کشیدن،خوردن وخوابیدن وکار کردن بدون احساس لذت است که انسان به شکل روبات در می آید وفقط برای حفظ حیات خود تلاش می کندوارتباط احساسی با محیط بیرون خود ندارد ونقش یک چرخ دنده یک ماشین را پیدا می کندکه باید بچرخد تا ماشین کار کند.هرزمان که شما از ارتباط باخانواده ودیگران وارتباط با محیط زندگی خود احساس لذت کردیددارید زندگی می کنید.بدین معنی که اگر دیدن افراد خانواده ودوستان وحتی انسانهایی که نمی شناسید ویا دیدن مناظر کوه ،دشت ،جنگل ،دریا و.... یا دیدن یک گل یا پرنده در وجود شما شعف وشادی ایجاد می کند شما زندگی می کنید واگر نگاهی بی احساس به محیط اطرافتان دارید شما فقط زنده اید.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟