دبیر اجرایی کنگره اورژانس ها و بیماری های شایع طب کودکان گفت: کاوازاکی از جمله بیماری های شایع کودکان بوده که تب، قرمزی مخاط زبان و ورم دست و پا از علائم آن به شمار می رود.
به گزارش مهر، دکتر رضا شیاری روز سه شنبه در حاشیه یازدهمین کنگره اورژانس ها و بیماری های شایع طب کودکان در بیمارستان کودکان مفید در جمع خبرنگاران افزود: به نظر می رسد ژنتیک و عفونت های ویروسی در بروز بیماری کاوازاکی (بیماری التهاب حاد عروق خونی)، تاثیرگذار باشد.
وی تصریح کرد: با توجه به علائم عمومی این بیماری، ممکن است پزشکان در تشخیص آن دقت لازم را به عمل نیاورند و برای آن آنتی بیوتیک تجویز کنند.
شیاری ادامه داد: اگر کاوازاکی درمان نشود، بیماران در ۲۵ درصد موارد تا آخر عمر دچار عوارض آن از جمله انفارکتوس قلب (سکته قلبی) و عدم خونرسانی به قلب می شوند اما با تشخیص به موقع این آمار به ۴ درصد کاهش پیدا می کند.
این فوق تخصص بیماری های کودکان و روماتولوژی گفت: شیوع کاواساکی در پاییز و زمستان بیشتر است و به دنبال ابتلا به عفونت های ویروسی و تحریک سیستم ایمنی ، افراد مستعد دچار التهاب حاد رگ ها می شوند.
شیاری گفت: علائم کاوازاکی در کودکان کمتر از پنج سال، تب بیشتر از پنج روز، التهاب چشم، ورم دست و پا، قرمزی مخاط زبان و بزرگی غدد لنفاوی گردن است.
وی یادآور شد: شیوع کاوازاکی ابتدا در ژاپن بود و امروز شیوع این بیماری در قسمت های زیادی از آسیا دیده می شود.
دبیر اجرایی کنگره اورژانس ها و بیماری های شایع طب کودکان، گفت: بیماری های عفونی و ویروسی و تروما از جمله شایع ترین بیماری های کودکان به شمار می روند؛ تروما یا بر اثر ضربه یا تومور در کودکان ایجاد می شود.
شیاری افزود: سقوط یا تصادف از علل ایجاد تروما در کودکان است؛ چاقی، یبوست و آسم از دیگر بیماری های شایع کودکان است.
دبیر اجرایی کنگره اورژانس ها و بیماری های شایع طب کودکان در ادامه به چالش ها و مشکلات بخش های اورژانس در بیمارستان ها اشاره کرد و گفت: سیستم ارجاع باید اصلاح شود ، متاسفانه این مسئله هنوز در کشور ما تعریف نشده است.
شیاری افزود: یکی از مشکلات بخش های اورژانس این است که به دنبال اجرای طرح تحول سلامت و مقیم شدن متخصص و فوق تخصص در این بخش ، همه مراجعه کنندگان به اورژانس انتظار دارند که از سوی متخصص، ویزیت شوند.
وی تصریح کرد: این در حالی است که واحد تریاژ مستقر در بخش های اورژانس بیماران را هدایت می کند.
دبیر اجرایی کنگره اورژانس ها و بیماری های شایع طب کودکان گفت: یک متخصص اورژانس در یک شیفت می تواند تعداد محدودی را ویزیت کرده و برای هر بیمار ۸ دقیقه زمان صرف کند .
وی افزود: یک متخصص اورژانس طبیعتا نمی تواند همه بیماران را ویزیت کند بنابراین بیماران از سوی دستیاران ویزیت شده و در صورت نیاز به بررسی تخصصی از سوی متخصص ویزیت خواهند شد.
شیاری افزود: همچنین بخش های اورژانس گاهی ممکن است با کمبودهای دارویی مواجه شوند که البته این مسئله اخیرا بهتر شده است.