موج جدید بیکارانی با مدارک فوق‌لیسانس و دکترا

صاحبان مدارک تحصیلی فوق لیسانس و دکترا اما بیکار، معضل جدید کشور در سال‌های آتی خواهد بود. فارغ التحصیلانی که به دلیل عدم توجه به نیازهای بازار کار بعد از پایان سال‌های طولانی تحصیل باید کفشهای آهنین یافتن شغل را به پا کنند.
کد خبر: ۵۵۶۵۳۴
|
۰۵ دی ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۸ 26 December 2015
|
21716 بازدید
|
دکترهای بیکار واژه‌ای بود که در طول چند هفته اخیر بارها از زبان رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای به گوش رسید.صاحبان مدارک بالای تحصیلی که به دلیل نبود بازار کار مناسب، شغلی نداشته یا در مشاغل غیرمرتبط با رشته تحصیلی خود مشغول به کارند.

به گزارش تسنیم، کم نیست تعداد فارغ التحصیلان دانشگاهی که با مدارک تحصیلی فوق لیسانس و دکترا به دلیل نبودن بازار کار مناسب جزو جمعیت بیکاران به حساب می‌آیند. اغلب ما در اطراف خود با چنین افرادی مواجه هستیم،‌گروهی که با جست‌وجوی بسیار هنوز موفق به یافتن کار نشده‌اند یا بالاجبار شغلی بی‌ارتباط با رشته تحصیلی خود را انتخاب کرده‌اند.

آنگونه که مسعود شفیعی رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای می‌گوید:‌هم اکنون 80 درصد افراد جامعه تمایل به ادامه تحصیل دارند و همین موضوع باعث شده تا شاهد افرادی با مدرک دکترا اما بیکار باشیم.در حالیکه در کشورهای پیشرفته 70 درصد فارغ‌التحصیلان پس از کسب نخستین مدرک دانشگاهی خود وارد بازار کار می‌شوند و پس از آن زندگی مشترک را شروع می‌کنند اما در ایران 80 درصد افراد ادامه تحصیل می‌دهند و همین موضوع باعث شده تا شاهد افرادی با مدرک دکترا اما بیکار در جامعه باشیم.

حدود 6هزار نفر با مدرک دکترای تخصصی (phd) در سطح کشور بیکار هستند و هم‌اکنون شاهد موج جدیدی از بیکاری آن هم در میان صاحبان مدارک بالای تحصیلی هستیم.

طبق آمارهای منتشر شده، تعداد دانشجویان موسسات آموزش عالی بر حسب گروه تحصیلی در سال تحصیلی 92-93 به شرح ذیل است:

کارشناسی ارشد: مجموع دانشجویان در حال تحصیل 580 هزار نفر.

علوم انسانی: 294 هزارو 203 نفر. علوم پایه: 66 هزار و 158. پزشکی:‌ 16 هزار و 217. فنی و مهندسی: 133 هزار و 769. کشاورزی و دامپزشکی: 43 هزار و 641. هنر:‌ 26 هزار و 12.

دکترای تخصصی مجموع دانشجویان در حال تحصیل73 هزار و 437 نفر.

علوم انسانی:‌ 20 هزار و 701 نفر. علوم پایه: 12 هزار و 32. پزشکی: 18 هزار و 945. فنی و مهندسی: 13 هزار و 116. کشاورزی و دامپزشکی: 7 هزار و 659. هنر:‌984.

براساس این آمار طی سال‌های آینده حدود 580 هزار نفر با مدرک فوق لیسانس و 73 هزار نفر با مدرک دکترای تخصصی به جمع فارغ التحصیلان دانشگاهی جویای کار اضافه می‌‌شوند از سوی دیگر نبای غافل بود که  یافتن مشاغل مناسب برای فارغ التحصیلان دکترا در بازار کار فعلی، دشوار است و بسیار مشاهده شده که فردی با داشتن مدرک دکترا موفق به یافتن شغل نشده است.

 نرخ بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی در حال حاضر 18.9 درصد است و از میان 100 فارغ التحصیل دانشگاهی 19 نفر بیکار هستند.آنگونه که کوروش پرند رئیس سازمان فنی و حرفه‌ای می‌گوید:‌ نرخ بیکاری فارغ التحصیلان مرد 12.9 درصد و برای زنان 31.3 درصد گزارش شده است به عبارت دیگر از هر 100 مرد فارغ التحصیل 13 نفر و از هر 100 زن فارغ التحصیل 31 نفر بیکار هستند.

طبق آخرین آمار منتشر شده بیشترین نرخ فارغ التحصیلان بیکار نیز در رشته‌های صنعت و فراوری  41.6 درصد، علوم کامپیوتر  30.4 و روزنامه نگاری و اطلاع رسانی 30.3 درصد قرار دارند.

آنگونه که احمد حسینی کارشناس آموزشی به تسنیم می‌گوید: امروز هدف اصلی دانش‌آموزان برای ورود به دانشگاه ادامه تحصیل و گرفتن مدرک است در حالیکه ادامه تحصیل باید همزمان با ورود به بازار کار باشد اما در ایران دانشجویان پس از دریافت مدرک لیسانس وقتی نمی‌توانند کاری پیدا کنند بازهم ادامه تحصیل می‌دهند.

وی می‌افزاید: شرایط ادامه تحصیل نباید به گونه ای باشد که همه به دنبال مدیریت یا استادی دانشگاه باشند. دانشگاه‌ها نیز در دامن زدن به روند بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی مقصرند چرا که به دلیل عدم برقراری ارتباط بین دانشگاه و بازار کار، رشته‌های مورد نیاز بازار کار شناسایی نمی‌شود.

حسینی تأکید می‌کند:‌ نبود تناسب بین بازار کار، نیازهای جامعه و رشته‌های دانشگاهی از دلایل اصلی بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاه‌هاست.مراکز دانشگاهی به دنبال توسعه تحصیلات تکمیلی هستند بدون اینکه توجه شود به چه رشته‌هایی و چه تعداد فار‌غ‌التحصیل نیاز است.

طبق اعلام مسئولان آموزش و پرورش اغلب دانش آموزان فارغ التحصیل از هنرستان‌ها جذب بازار کار می‌شوند و آنگونه که مسعود شفیعی رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای اذعان دارد بیش از 80 درصد فارغ التحصیلان این دانشگاه نیز جذب بازار کار می‌شوند.

چنین شرایطی حکایت از ضرورت حرکت دانشگاه‌ها به سمت رشته‌های مهارتی و تقاضا محور برای کاهش بیکاری در میان نسل جدید فارغ التحصیلان و ضرورت هدایت تحصیلی مناسب دانش‌آموزان برای ورود آسان به بازار کار دارد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۶۷
انتشار یافته: ۱۹
آرمین محمدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۰ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۵
من با اینکه خودم دیپلم هستم با حمایتهای بانکها با اندک وامی پس از 5 سال موفق به داشتن یک کارخانه و پنج شرکت شدم و خدارا شاکرم چیزی که به جوانان توصیه میکنم استفاده از فکر ، خلاقیت و ایده و همینطور راه اندازی حرفه سازنده در فضای مجزی است شما قدم اول رو بردارید مطمئن باشید موفق میشوید.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۶ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۵
من سال 79 وارد دوره دکترای مهندسی یکی از دانشگاه های تهران شدم در آن سال ظرفیت پذیرش با آن امکانات، 2 نفر بود! ولی آلان در دورافتاده ترین دانشگاهها هم بعضا بیش از 5 نفر پذیرش می شوند. توجیهات این تعداد جذب هم آن است که بعد از گرفتن دانشجو، بودجه و امکانات هم می آید یا اینکه با دانشجوی دکترا است که تعداد مقالات اساتید زیاد می شود و ...
نتیجه این بی برنامگی می شود افزایش انتظارات و بیکاری!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۸ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۵
بعد میگن چرا زن نمی گیری! با این وضع بازار آدم تو خرج خودش می مونه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۴ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۵
این اصلا شایسته کشوری که مقام اول مجموع نفت و گاز دنیا را دارد و این همه مکان باستانی و ظرفیت های فراوان دارد نیست. علت اصلی اش دو چیز است. یک منزوی بودن و تحریم بودن ایران که اشتغال را کم کرده و دوم نبود آموزش عملی و کاربردی در مدارس و دانشگاه ها که علت اصلی این مشکل هم نبود امکانات آزمایشگاهی و کارگاهی در اکثر مراکز آموزشی ایران است. در واقع مراکز آموزشی ما بهترین پارکینگ ها و بوفه ها را دارند اما دو تا وسیله آزمایشگاهی درست و حسابی و سالم ندارند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۵ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۵
با این رکود و کاسبی که دانشگاه ها برای جذب دانشجو راه انداختن این معلوم بود که بیکاری زیادتر میشه.
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۱ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۵
دکتر باید قدرت مدیریتی و کارآفرینی داشته باشد. این یعنی چی که همه میرن درس بخونند که دولت براشون کار ایجاد کنه !!!
من خودم دکتری it میخونم . اکثر دوستان ممکن است سواد علمی داشته باشند اما در زمینه اجرائی کاملا بی برنامه هستند و فقط دارند درس میحوانند یا بروند مدرس شوند یا پایه حقوقیشان در شرکتشان برود بالا !!!
کسی به فکر رفع معضلات و حتی کسب درآمد از آنها نیست .
یک کاردان کاربلد به مراتب از یک دکتر بدون توانایی اجرائی ، هم برای خود و هم برای جامعه مفیدتر است .
تمام دکترها که نباید دنبال پژوهش باشند ! متاسفانه پژوهش هم نمیکنیم . مقالات و کنفرانسهامان را میدهیم برایمان انجام بدهند با نام ما !!!!!!
نتیجه میشود دکتر بی کار و بی سواد . :(
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۷ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۵
آگهی استخدامی در آینده:
یک آبدارچی نیازمندیم،ترجیحا دکتری فیزیک!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
حمید کلباسی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۹ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۵
دانشگاههای ایران کارخانه مدرک سازی شده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۰ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۵
اینکه همه دوست داشته باشن درس بخونن تا مقاطع بالا و آدمهای باسواد و تحصیل کرده باشن که بد نیست. کی میگه اگر یک کشور میانگین تحصیلاتشون لیسانس باشه بده؟ اینکه کار پیدا نمیشه یا مرتبط با تحصیل نیست یه مقوله جداست که به برنامه ریزی مسئولین مربوط میشه آلمان سی سال بعد از جنگ که خرابیهاش خیلی بیشتر از ما بود به کجا رسید و ما بعد از سی سال از جنگ کجاییم؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۷ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۵
ما خونوادگی فوق لیسانسیم و خونوادگی بیکار...انقد به آینده و زندگی امیدواریم که نگووو..حتما به بچم میگم درس بخونه تا مثل من بعد 20 سال گوشه خونه چپیدن و خودمواز همه لذتا محروم کردن،باز به خونه نشینی برسه
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟