رئیس سازمان وظیفه عمومی ناجا گفت: 16 عنوان بیماری در معاینه اولیه مشمولان بررسی و بر اساس آن وضعیت خدمتی آنها تعیین تکلیف میشود.
به گزارش ایسنا، سردار حمید صدرالسادات در این باره گفت: معاینه پزشکی اولیه مشمولان یکی از موضوعات مهمی است که بر اساس آن کلیه مشمولان قبل از ورود به خدمت معاینه می شوند و از نظر سلامت جسم و روان مورد ارزیابی قرار می گیرند.
وی ادامه داد: پیش از اجرای طرح پزشکان معاین اولیه، مشمولان با مراجعه به پزشک دلخواه (متفرقه) مورد معاینه اولیه قرار می گرفتند و به خدمت اعزام شده یا به شورای پزشکی معرفی می شدند.
رئیس سازمان وظیفه عمومی ناجا، با بیان اینکه این شیوه معاینه چندین ایراد و نقص به همراه داشت، افزود: پزشکانی که به معاینه اولیه مشمولان اقدام می کردند، در این خصوص اشراف کافی نداشتند و مسئولیتی نیز بر عهده نمی گرفتند. همچنین در برخی موارد مشمولان به خدمت اعزام که در حین خدمت بیماری آنها تشدید می شد و در نتیجه برای یگان بکار گیرنده و مشمول مشکلاتی به وجود می آمد.
سردار صدرالسادات، تصریح کرد: به همین دلایل ضرورت ساماندهی پزشکان معاین احساس شد و در دستور کار سازمان وظیفه عمومی ناجا قرار گرفت که با هماهنگی با معاونت های بهداشت، درمان و امداد نیرو های مسلح و در فراخوانی از پزشکان نیروهای مسلح برای معاینه اولیه مشمولان دعوت به همکاری به عمل آمد.
وی تعداد پزشکان معاین اولیه در سراسر کشور را بین 1200 الی 1300 نفر عنوان کرد و گفت: این پزشکان در چندین مرحله توجیه و آگاه شدند و موارد لازم به آنان یادآوری و در نهایت مجوز فعالیت برای آنها صادر شد.
این مقام ارشد انتظامی عنوان کرد: بر اساس این طرح، مشمولان با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی (پلیس +10) یک فرم خود اظهاری و فرم معاینه اولیه دریافت می کنند و با مراجعه به پزشکان تایید شده از سوی سازمان وظیفه عمومی ناجا، طبق فرم خود اظهاری و دستورالعمل ها مورد معاینه پزشک مربوط قرار می گیرند.
وی از انجام معاینه بالینی مشمولان خبر داد و خاطر نشان کرد: این نوع معاینه به صورت بالینی و به منظور تشخیص احتمالی 16 عنوان بیماری در موضوعات مختلف از قبیل قلب و عروق، داخلی، گوارش، اورولوژی، روانپزشکی، گوش و حلق و بینی و... انجام می گیرد و اگر فرد در معاینات اولیه مشکلی داشته باشد برای بررسی بیشتر و اقدامات تشخیصی تخصصی به شورای پزشکی سازمان معرفی می شود.
رئیس سازمان وظیفه عمومی ناجا، تاکید کرد: هدف از طراحی فرم خود اظهاری توضیح و تفهیم بیماری های مختلف به مشمولان و نیز تاکید بر جلوگیری از کتمان بیماری می باشد.
به گزارش ایسنا به نقل از سایت پلیس، سردار صدرالسادات، با تاکید بر اینکه سازمان وظیفه عمومی بر اساس معاینه اولیه مشمولان در خصوص تعیین تکلیف مشمولان تصمیم گیری می کند، گفت: اگر فرد فاقد بیماری باشد به خدمت اعزام شده و در صورتی که مشمول یا پزشکان معاین اولیه اعلام بیماری کنند، این سازمان با استعلام از بیمارستان های طرف قرارداد و اخذ نظریه تخصصی نسبت به تعیین تکلیف (معاف موقت ،معاف از رزم و معافیت دائم) مشمولان در شورای پزشکی اقدام می کند.
این مقام مسئول یادآور شد: تعرفه پزشکان معاین طبق نرخ های مصوب برای همه یکسان است و نتیجه معاینات از طریق سیستم مکانیزه که در اختیار دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی (پلیس +10) است، به سازمان وظیفه عمومی ناجا انتقال می یابد.