تبعات احتمالی غیبت سید حسن خمینی در آزمون اجتهاد

پس از آنکه امروز آزمون مکتوب اجتهاد برای داوطلبان مجلس خبرگان رهبری با حضور 400 تن از 531 چهره ثبت نام‌کننده در انتخابات برگزار شد و برخی چهره‌های مطرح نظیر سیدحسن خمینی در این آزمون حضور نداشتند، برخی جریان‌های خبری، عدم حضور این چهره‌ها را به منزله انصرافشان از روند انتخابات تلقی کردند، ...
کد خبر: ۵۵۸۹۵۷
|
۱۵ دی ۱۳۹۴ - ۲۰:۴۴ 05 January 2016
|
82534 بازدید
امروز امتحان از نامزدهای مجلس خبرگان برگزار شد و پایان یافت؛ اما حواشی و تبعات آن تازه شروع شده و هنوز ادامه دارد.

به گزارش «تابناک»، پس از آنکه امروز آزمون مکتوب اجتهاد برای داوطلبان مجلس خبرگان رهبری با حضور 400 تن از 531 چهره ثبت نام کننده در انتخابات برگزار شد و برخی چهره‌های مطرح نظیر سیدحسن خمینی در این آزمون حضور نداشتند، برخی جریان‌های خبری، غیبت این چهره‌ها را به منزله انصراف‌شان از روند انتخابات تلقی کردند، سخنگوی شورای نگهبان تأکید کرد که عدم حضور در این آزمون به منزله انصراف نیست، ولی شاید منجر به عدم احراز صلاحیت کاندیداها شود.

بنا بر این گزارش، آزمون مکتوب اجتهاد شورای نگهبان امروز (سه شنبه) با مجموع پانزده سؤال متشکل از پنج سؤال از اصول، پنج سؤال از فقه و پنج سؤال از اجتهاد که تماما تشریحی است، برگزار شد و از میان 531 داوطلب مجلس خبرگان رهبری، 131 تن غایب بودند که برخی چهره‌های شناخته شده در میان غایبین حضور داشتند. از مهم‌ترین غایبین این آزمون، حجت‌الاسلام و المسلمین سیدحسن خمینی بود که منابع نزدیک به یادگار امام تأکید داشتند، از وی برای حضور در این آزمون دعوت نشده است.

یک منبع نزدیک به بیت امام در این باره گفته است: «به گفته حجت الاسلام و المسلمین سید علی خمینی دعوت رسمی از سید حسن خمینی برای شرکت در آزمون علمی خبرگان به عمل نیامده است و ایشان پیامک یا دعوتنامه‌ای در این رابطه دریافت نکرده‌اند. سیدحسن خمینی در زمان برگزاری آزمون علمی خبرگان سر کلاس درس و مشغول تدریس بوده است».

همین منبع نزدیک به بیت امام تأکید کرد که سید حسن خمینی از کاندیداتوری در انتخابات خبرگان انصراف نداده است و هر گونه خبر دیگری بر خلاف آنچه تاکنون اعلام شده قویا تکذیب می‌شود. همزمان تصویری از سوی رسانه‌ دفتر حفظ و نشر آثار امام خمینی منتشر شد که نشان می‌داد، او امروز در حال تدریس خارج اصول بوده و مطابق با آنچه بر تابلو نوشته، برای ششمین سال به تدریس درس خارج اصول مشغول است.

تبعات احتمالی غیبت سید حسن خمینی در آزمون اجتهاد

این در حالی است که برخی خبرگزاری‌ها به نقل از مسئولان شورای نگهبان تأکید داشتند، برای حجت‌الاسلام سیدحسن خمینی نیز همچون سایر افراد فراخوان شده به امتحان، پیامک دعوت ارسال شده بود و شورای نگهبان برای هیچ کاندیدایی امتیاز خاصی برای اطلاع رسانی به‌ شیوه خاص مدنظر نداشته است. مطابق با اعلام شورای نگبهان پیامک امتحان به شماره‌ای که هر کاندیدای خبرگان هنگام ثبت‌نام رأساً اعلام کرده، ارسال شده است.

همزمان با این وقایع، برخی به نقل از سخنگوی شورای نگهبان، عدم حضور در آزمون علمی را به منزله انصراف خواندند اما مطابق با آنچه به نقل از سخنگوی شورای نگهبان در سایت رسمی این شورا منتشر شده، ابراهیمیان توضيح داد: «عدم شركت در اين آزمون، انصراف از كانديداتوري تلقي نمي‌شود، انصراف از كانديداتوري مجلس خبرگان رهبري بايد با دليل صريح مبني بر عدم ادامه مسير انتخابات باشد. هر كدام از داوطلبان دعوت شده براي شركت در آزمون علمي مجلس خبرگان رهبري كه در اين آزمون شركت نكردند، امكان احراز شرط علمي درباره آنها وجود نخواهد داشت و فقهاي محترم شوراي نگهبان در اين شرايط نمي‌توانند شرط علمي اين داوطلب را تصديق كنند».

ابراهيميان تأكيد كرد: «شركت نكردن در آزمون علمي خبرگان رهبري، انصراف از كانديداتوري تلقي نمي‌شود، ممكن است داوطلبي بگويد «بنده بدون نياز به شركت در آزمون علمي، مجتهدم»، اما اگر داوطلبي آزمون نداده باشد، در واقع در اين شرايط ابزاري براي تأييد شرط علمي آنها در اختيار فقهاي شوراي نگهبان نيست و ممكن است منتهي به عدم احراز صلاحيت آن داوطلب شود. وليكن انصراف از ادامه مسير كانديداتوري در انتخابات مجلس خبرگان رهبري، تشريفات ويژه‌اي دارد و داوطلبان اگر مي‌خواهند انصراف دهند، بايد رسماً انصراف خود را به طور مكتوب تقديم مراجع قانوني كنند».

البته وقتی سخنگوی شورای نگهبان گفته است که شوراي نگهبان نمي‌‌تواند شرط علمي افرادي را كه آزمون نداده‌اند احراز كند، باید ماند و دید که این سخن دقیقاً به چه معناست.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟