کانادا خواستار از سرگیری روابط با ایران است؟

پیشنهاد مقامات فدرال نشان می‌دهد که به چه دلیل لیبرال‌ها به دنبال اعدام 47 نفر از جمله شیخ «نمر باقر النمر» روحانی شیعه در عربستان، پیشنهادات برای لغو فروش 15 میلیارد دلاری خودروهای زرهی به عربستان را رد کردند.
کد خبر: ۵۵۹۹۸۸
|
۲۰ دی ۱۳۹۴ - ۱۶:۵۱ 10 January 2016
|
11979 بازدید
علیرغم ادعاهای حقوق بشری کانادا، بخش‌هایی از یادداشت‌های نخست‌وزیر این کشور منتشر شده که نشان می‌دهد، مقامات فدرال به وی توصیه کردند روابط با عربستان را تقویت کند.

به گزارش خبرگزاری فارس، مقامات فدرال به «جاستین ترودو» نخست‌وزیر کانادا گفته‌اند که منافع راهبردی این کشور در گرو تقویت روابط اقتصادی با عربستان سعودی است زیرا ریاض جایگاه قدرتمندی در خلیج‌فارس دارد.

پایگاه اطلاع‌رسانی «مترونیوز» گزارش کرد، پیشنهاد مقامات فدرال نشان می‌دهد که به چه دلیل لیبرال‌ها به دنبال اعدام 47 نفر از جمله شیخ «نمر باقر النمر» روحانی شیعه در عربستان، پیشنهادات برای لغو فروش 15 میلیارد دلاری خودروهای زرهی به عربستان را رد کردند.

طبق این گزارش، مقامات آمریکایی همچنین به ترودو گفته‌اند که انتظار کاهش تحریم‌های ایران در ماههای آینده در صورت حصول پیشرفت‌هایی در زمینه اجرای برجام را داشته باشد.

این ارزیابی‌ها در کتاب جلسات توجیهی ترودو آورده شده است که یک نسخه از آن تحت قانون دسترسی به اطلاعات، در اختیار یک رسانه کانادایی « The Canadian Press» قرار گرفته است.

اعدام شیخ نمر موجی از اعتراضات را در بین جامعه شیعیان جهان به ویژه ایران به همراه داشت که متعاقب آن عربستان روابط دیپلماتیک خود با ایران را قطع کرد.

کانادا در حالی خواستار تقویت روابط با عربستان شده است که ریاض کارنامه درخشانی در مسائل حقوق بشری ندارد و این در حالی است که «اتاوا» خود را یکی از حامیان حقوق بشر در جهان معرفی کرده است و به طور مداوم از اوضاع حقوق بشر کشورهای دیگر همچون ایران انتقاد می‌کند.

در این یادداشت‌هایی که در کتاب ترودو آمده بود، مقامات فدرال توصیه کرده بودند: «تقویت بیشتر روابط راهبردی با کشورهای شورای همکاری خلیج (فارس) (GCC)، در راستای منافع تجاری و احتمالاً امنیتی کانادا است».

در این یادداشت به عربستان سعودی بعنوان یک بازیگر پیشرو در بین دیگر کشورهای عضو شورای همکاری خلیج (امارات متحده عربی، بحرین، کویت، عمان و قطر) یاد کرده است.

در این گزارش آمده است: «تعاملات کنونی دوجانبه شامل تمرکز خاص بر عربستان و امارات متحده عربی می‌شود. عربستان سعودی یک قدرت منطقه‌ای و تنها کشور عربی در گروه 20 (G20) است. عربستان یکی از کمک‌کنندگان کلیدی در امنیت انرژی جهانی و بزرگترین شریک تجاری کانادا در منطقه است».

در این یادداشت آمده است که فرصت‌های تجاری و سرمایه‌گذاری برای کانادا در منطقه خلیج‌فارس وجود دارید زیرا اقتصاد این منطقه «در محدوده‌های قدرت کانادا از جمله مالی، آموزشی، خدمات درمانی، کشاورزی و زیرساختی بسط یافته است».

طبق این گزارش، نسخه سانسورشده از این یادداشت، هیچ اشاره‌ای به مسئله حقوق بشری از جمله پرونده «ریف بداوی» وبلاگ‌نویس بازداشت شده سعودی که همسرش هم‌اکنون در «کبک» زندگی‌ می‌کند، نکرده است. و بخش چگونگی حمایت کانادا از «اصلاحات تدریجی و توافقی سیاسی و اجتماعی» در منطقه به طور کامل حذف شده بود.

بداوی که یکی از معارضان خاندان آل سعود است به دلیل انتقاد از عربستان به یکهزار ضربه شلاق و 10 سال حبس محکوم شده است.

به دنبال اعدام دسته‌جمعی در عربستان، «استفان دیون» وزیر امور خارجه کانادا اعلام کرد که نگران آن است که اعدام شیخ نمر به تنش‌های قومی در منطقه بیش از پیش دامن بزند.

در کتاب یادداشت‌های ترودو همچنین به لغو تحریم‌های ایران اشاره شده است و آمده: «کانادا احتمالاً زمستان 2016 یا اواخر تابستان 2016، مجبور است که آیین‌نامه‌های سازمان ملل درباره ایران را اصلاح کند یا از آنها کناره‌گیری کند».

طبق این گزارش، ترودو همچنین خواستار بازگشایی سفارت کانادا در ایران و ازسرگیری روابط دیپلماتیک با ایران شده است ولی این مسئله را هنوز رسماً اعلام نکرده است.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات