رييس كميته محيط زيست شوراي اسلامي شهر تهران با تأكيد بر لزوم اجراي طرح جامع توسعه دانشگاه تهران، گفت: هر چند بخشي از زمين ها و ساختمان هاي اطراف دانشگاه تهران خريداري گردیده اما متأسفانه به حال خود رها شده اند و بخشي از زمين ها و ساختمان ها كه در طرح توسعه قرار دارند، به دليل نبود اعتبار امكان خريداري آنها فراهم نشده و اين مسأله، مشكلاتي را به وجود آورده است.
به گزارش شهرنوشت و به نقل از روابط عمومی معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران، مهندس محمد حقّاني افزود: دانشگاه تهران به عنوان دانشگاهي محوري، نخستین و قديمي ترين دانشگاه ايران به دليل قدمت و پيشينه آن است و نه تنها با ساير دانشگاه هاي پايتخت، بلكه با همه دانشگاه هاي كشور فرق دارد و با توجه به اهميت ميراثي آن، چه از نظر تاريخي و فرهنگي و چه از نظر تخصصی و فني، بازسازي و حفظ آن از اهميت ويژه اي برخوردار است.
وي با اشاره به اين كه براي ارتقاي دانشگاه تهران در منطقه و در جهان، این قطب علمی بايد توسعه پیدا کند، اظهار كرد: خريد زمين ها و ساختمان هاي اطراف دانشگاه، می تواند يكي از برنامه های توسعه باشد تا اين امكان را به وجود آورد تا آن بخش از مراكز و واحدهاي اين دانشگاه كه خارج از محدوده كنوني واقع شده اند به پرديس اصلي منتقل شوند.
مهندس حقّاني با بيان اين كه يكي از مشكلات دانشگاه تهران در حال حاضر، برخي ساخت و سازهايي است كه خارج از طرح جامع توسعه دانشگاه در داخل آن صورت گرفته، تصريح كرد: به همين دليل، لزوم يك بازنگري جديد در فضاي باز و ساختمان هاي دانشگاه كه به دليل كمبود امكانات و فضا، مجبور به ساخت و سازهاي جديدي در آن شده اند، وجود دارد.
وي با اشاره به اين كه بسياري از دانشجويان شهرستاني دانشگاه تهران در خوابگاه هاي كارگر شمالي اقامت دارند، اظهار كرد: ايجاد خوابگاه در اطراف دانشگاه تهران و اساساً احداث خوابگاه در جوار همه دانشگاه هاي پايتخت با توجه به وسعت و شلوغي تهران، از اهميت ويژه اي برخوردار است.
مهندس حقّاني با بيان اين كه ايجاد خوابگاه در مجاورت دانشگاه، علاوه بر كاهش مشكلاتي مانند اتلاف وقت و خستگي دانشجويان در مسير خوابگاه تا دانشگاه و بر عكس و افزايش بازدهي آنها، در كاهش ترافيك در ساعات اوج تردد نيز مؤثر است، تصريح كرد: در صورتي كه خوابگاه در كنار دانشگاه نباشد، بايد امكاناتي كه دانشجويان براي رفت و آمد به آنها نياز دارند، برايشان پيش بيني شود.
وي با اشاره به اين كه در اطراف دانشگاه ها، علاوه بر خوابگاه ساير امكانات و تسهیلات رفاهي كه دانشجويان به آنها نياز دارند نيز بايد ايجاد شود، اظهار كرد: دانشكده ها به عنوان اجزاي جدايي ناپذير دانشگاه، بخش هایی هستند كه در پيوند با ساير عناصر محيطي، معنا و مفهوم پيدا مي كنند.
رييس كميته محيط زيست شوراي اسلامي شهر تهران در پايان با تأكيد بر اين كه هر گونه انتقال دانشگاه ها يا دانشكده ها به خارج از شهر، بايد به صورتي كه به تعريف جامع و كاركرد آن مركز آموزشي لطمه اي وارد نشود و تمام امكانات و خدمات رفاهي كه دانشجويان به آنها نياز دارند، در اطراف آن به وجود آيد، خاطرنشان كرد: در غير اين صورت، انتقال يك دانشكده يا دانشگاه به خارج از شهر، باعث دور شدن آن از كاركرد اصلي اش مي شود.