وی افزود: ما در بازی با پاختاکور و بهخصوص در نیمه دوم این بازی روز خوبمان بود. زمانی که اعضای کادر فنی ما بازی را آنالیز کردند، در تعداد پاسها، ایجاد موقعیت گل و ضربه به سمت دروازه حریف شرایط خیلی خوبی داشتیم، اما این نگرانی ماست که نمیتوانیم از موقعیتها استفاده کنیم. در بازی با سایپا هم این مشکل را داشتیم و با اینکه زیاد ایجاد موقعیت میکنیم، اما از موقعیتها بهره لازم را نمیبریم. ما در لیگ در خیلی از بازیها توانستهایم نتیجه را تغییر دهیم. در بازی با استقلال خوزستان از روی پنالتی گل خوردیم که به اعتقاد من پنالتی هم نبود، اما به بازی برگشتیم و حتی میتوانستیم برنده باشیم. در بازی با پرسپولیس یک بر صفر عقب بودیم و گل خورده را جبران کردیم و در دقایق پایانی حتی میتوانستیم پیروز شویم. در بازی با سپاهان هم در دقایق پایانی به پیروزی رسیدیم. به اعتقادم بازی با پاختاکور کمی خاص بود که نتوانستیم به بازی برگردیم، اما قبول دارم که باید بیشتر تمرکز داشته باشیم و در بازی ما نظم باشد. ما در بازی با پاختاکور همه مدل موقعیت گل داشتیم، اما استفاده نکردیم.
سرمربی تیم فوتبال تراکتورسازی با اشاره به اینکه تیمش به شرایط خوبی رسیده است و صحبت از مشکلاتی که اوایل حضورش در جمع سرخپوشان تبریزی داشت، گفت: ما بازهم میتوانستیم از این بهتر باشیم، اما یکسری عوامل این اجازه را به ما نداد. با این حال همین که مردم از شرایط تیم راضی هستند و این را میتوان از نوع برخورد آنها حس کرد، برای ما خوب است. باید این را هم قبول کنیم که ما در لیگ قهرمانان آسیا در گروه مرگ قرار داریم. یک نفر آمده بود و میگفت که تیم الجزیره ضعیف است که تراکتورسازی شکستش داده است، اما بازی همین تیم را در لیگ قهرمانان آسیا نگاه کنید. متأسفانه بُخل و حسادت برخیها پدر فوتبال را در آورده است. همین تیم الجزیره از خیلی از تیمهای ملی حاشیه خلیج فارس قویتر است. مسئولان این باشگاه چهار بازیکن دو میلیون یورویی به خدمت گرفتهاند که تیمشان را قدرتمند کردهاند. الجزیره مقابل الهلال در عربستان مساوی کرد و حتی میگفتند میتوانست پیروز شود، اما متأسفانه برخیها میگویند الجزیره تیم ضعیفی است. کار ما در لیگ هم ساده نبوده و اگر دقت کرده باشد با سایپا، استقلال خوزستان، پرسپولیس بیرون از خانه بازی کردیم و بازیمان برابر ذوبآهن هم خارج از خانه است. ما یک بازی خانگی هم داشتیم که در آن از حضور هوادارانمان محروم بودیم.
قلعهنویی در ادامه صحبتهای خود از هیئت مدیره باشگاه تراکتورسازی، مدیرعامل این باشگاه، بازیکنان تیمش و همچنین بازیکنان سرباز که اکنون بهواقع سرباز مردم آذربایجان و تراکتورسازی شدهاند، تشکر کرد. وی سپس در خصوص مسئله فوتبال ایران با عربستان و بازی تیمهای دو کشور در کشوری ثالث گفت: این موضوع را باید از چند جهت بررسی کرد. بهتر است از مردم بپرسیم که چرا کار به اینجا کشیده است؟ آن موقع که این مسئله پیش آمد ما باید از چند وکیل خوب که در ایران هم هستند استفاده میکردیم و حقخواهی ما آغاز میشد، اما در فدراسیون همه دنبال انتخابات هستند و این مسئله را «سَرسَری» گرفتند. ما بهجای اینکه اکنون دنبال درست کردن ماجرا باشیم، باید با افراد حقوقی که داریم از شروع این مسئله بهدنبال حق و حقوقمان در AFC و حتی فیفا میبودیم. به نظرم مسئولان فدراسیون فوتبال این موضوع را سَرسَری گرفتند. البته کوتاهی نشد، اما AFC رأی خوبی نداد.
وی افزود: من اعتقادم بر این است که فدراسیونیها انرژی و وقت لازم را نگذاشتند. ما افرادی قوی مانند براتی، نصیرزاده و.. را در کشورمان داشتیم و در سوئیس هم یک نفر داریم که اطلاعات بینالمللی خوبی دارد، اما از آنها استفاده نکردیم. اگر انرژی و وقت میگذاشتیم اینطور نمیشد و البته این را هم قبول دارم که AFC تحتتأثیر عربستان قرار گرفت، اما متأسفانه این مسئله ممکن است باب شود و در آینده در رشتههای دیگر هم مشکلی به وجود بیاید و سریع بگویند ما به ایران نمیآییم. چرا باید اینطور شود؟ ما جزو امنترین کشورهای دنیا هستیم و اکنون میزبانی تیمهای دیگری هم به عهده ایران است. بههمین دلیل میگویم که اگر مسئولان فدراسیون وقت و انرژی بیشتری میگذاشتند، این اتفاق رخ نمیداد. حداقل اگر هم این اتفاق رخ میداد، میگفتیم فدراسیون وقت و انرژی لازم را گذاشت و نشد. با این حال امیدوارم سه نماینده ایران در سه بازی باقیمانده و بهخصوص دو بازی با نمایندگان عربستان از نظر فنی و اخلاقی بهخوبی عمل کنیم تا بگوییم که ما جزو کشورهای بزرگ هستیم.
سرمربی تیم فوتبال تراکتورسازی در پاسخ به این سؤال که اگر در اختیار خودش بود بازهم میزبانی در عمان را انتخاب میکرد، گفت: عربستانیها از نظر مالی خیلی بالاتر از ما هستند. همین تیم الجزیره که به تبریز آمد با جت اختصاصی آمد و همان جت ماند که این تیم را برگرداند. ما مشکل مالی داشتیم و بههمین دلیل کشور ازبکستان را انتخاب کرده بودیم، چون از نظر مالی به سود ما بود. ضمن اینکه در اردیبهشتماه هوای عمان بهشدت گرم و شرجی است و این مسئله به نفع تیمهای عربستانی خواهد شد. با توجه به این مسائل ما به بودجهمان نگاه کردیم و میخواستیم در ازبکستان بازی کنیم. اگر مشکل بودجه نبود، دوست داشتیم در استرالیا بازی کنیم و البته هرجای آسیا که میشد به سود کشورهای عربستانی بود، چون همه آسیا به نفع آنهاست. با این حال فکر میکنم با انتخاب عمان ما دو بار ضرر کردیم. اول اینکه بازیها در ایران برگزار نشد و حق انتخاب هم با ما نبوده است. حالا عمانیها محبت کردند و هزینه برخی چیزها را نگرفتهاند.
قلعهنویی در خصوص اینکه به نظرش اولویت فوتبال ایران در سال 95 باید چه چیزی باشد، خاطرنشان کرد: اولویت در تمام مملکت ما باید برنامه محور باشد و فوتبال هم از این قاعده مستثنی نیست. ما کار لازم را برای فوتبال انجام ندادیم. زمانی که هاشمیطبا را از توسعه صادرات به ورزش آوردیم، توسعه صادرات ضرر کرد، اما ورزش ارزش داشت که یک مدیر قوی داشته باشد. او بعد از هفت سال رئیس کمیته ملی المپیک شد که با درایت و مدیریت اگر میماند ما در تمام رشتهها جزو 20 کشور برتر بودیم. فوتبال ما هم از این قاعده مستنثی نیست. مدیرانی میآیند و تجربه کسب میکنند، اما آنها را بیرون میکنیم. من درباره کفاشیان صحبتی کردم و برخیها ناراحت شدند. من گفتم کفاشیان با توجه به لیاقت و مدیریتی که داشته، شاید برای وزارت ورزش مدیر بهتری بود تا فدراسیون فوتبال، چون او مدیر بانک مرکزی بوده و دبیر کمیته ملی المپیک بوده است. حالا وقتی او را به فوتبال آوردیم، در اصل مدیرسوزی و حتی مدیرکُشی کردهایم. حالا بعد از هفت هشت سال که کفاشیان تجربه کرده و در AFC جایگاهی بهدست آورده است، اگر بخواهیم او را رد کنیم بازهم مرگ فوتبال است. متأسفانه ما آدمهای اهل فن را بر اساس مطالعه نمیآوریم و وقتی میخواهیم آنها را رد کنیم، بازهم بر اساس مطالعه نیست تا مدیران برنامهها را به نحو احسن پیاده کنند.
وی تأکید کرد: شما به زیر ساختهای فوتبال ما نگاه کنید. به جز ورزشگاه آزادی و ورزشگاه گسترش فولاد زمینی پیدا کنید که بشود روی آن فوتبال بازی کرد. ما خیلی جاها هزینه میکنیم، اما برای فوتبال 20 زمین خوب درست نمیکنیم. دولت بنشیند و تکلیف این فوتبال را هم مشخص کند. ما باید به فوتبال نگاه فرصتی داشته باشیم. برخی گفتند که استقلال و پرسپولیس را تضعیف کردیم و این یک نوع خودکشی بود. حالا همین رفتارها تکرار میشود. مثلاً تیم نفتی که سال گذشته در بین هشت تیم برتر آسیا بود، مدیرانش میگویند دیگر تیم نمیخواهیم. آقای روحانی و دولت به نظرم باید رفتاری که در وزارت امور خارجه داشتند و رفتاری مناسب هم بوده، در ورزش هم رفتاری مناسب داشته باشند و تکلیف ورزش مشخص شود. یک مدیر دولتی میآید که عاشق فوتبال است و کلی هزینه میکند، اما مدیر بعدی فوتبال را دوست ندارد و میگوید تیم نمیخواهد. اکنون تیمهای بانک ملی، راهآهن، هما، تهران جوان و... کجا هستند. به نظرم برخی نگاههای اینچنینی باعث شده فوتبال ما به حالت فعلی بیفتد.