حسام عقبایی رئیس اتحادیه مشاوران املاک می گوید در نیمه اول سال 95احتمالا فاز نخست خروج از رکود را شاهد خواهیم بود.
در حالی که در 3 سال اخیر بازار مسکن در رکود به سر می برد بسیاری از کارشناسان معتقدند دلیل اصلی ایجاد رکود در بازار کاهش قدرت خرید متقاضیان است و بر همین اساس تیم اقتصادی دولت به منظور برطرف کردن این مشکل سیاست هایی را در دستور کار خود قرار داده که از جمله آنها می توان به افزایش میزان تسهیلات خرید مسکن اشاره کرد.
در همین رابطه حامد مظاهریان معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به ثبت روزانه ۲۵۰ درخواست در بانک مسکن برای دریافت تسهیلات جدید خرید خانه، گفته است از جمله سیاستهای وزارت راه و شهرسازی، افزایش توان خرید مسکن خانوادهها با پرداخت تسهیلات تا ۵۰درصد هزینه خرید مسکن است که در چارچوب همین سیاست، پرداخت تسهیلات خرید مسکن از ۲۵ میلیون تومان به ۱۶۰ میلیون تومان افزایش یافت.
به گفته مظاهریان کاهش نرخ سود تسهیلات مسکن و افزایش مدت بازپرداخت اقساط تسهیلات دریافتی دیگر اهداف وزارت راه و شهرسازی است. البته شرایط کنونی بازار مسکن کشور را در رکود است که این رکود در بازار مسکن به این معنا است که بازده اقتصادی و فعالیت در آن کاهش یافته است و شاهد افزایش تولیدی هستیم که تقاضا برای آن وجود ندارد.
مظاهریان گفته است از خرداد امسال نخستین دسته از خریداران مسکن که از تسهیلات جدید استفاده می کنند، وارد بازار خواهند شد؛ البته در سه سال گذشته رشد قیمت در بازار مسکن وجود نداشته است، پیشبینی میشود بازار مسکن در سال جاری هم رشد قیمت نداشته باشد.
به گفته معاون مسکن وزارت راه و شهرسازی حباب از بازار مسکن خارج شده و الآن بهترین زمان برای خرید مسکن است.
اما حسام عقبایی رئیس اتحادیه مشاوران املاک می گوید در نیمه اول سال 95احتمالا فاز نخست خروج از رکود را شاهد خواهیم بود. پیشبینی میشود که با توجه به فضای اقتصاد کلان و آغازحرکت اقتصادی، در نیمه اول سال، بازار مسکن رکودی را که از سال 92در آن گرفتار شده ازسر بگذراند. با این حساب امید میرود که حجم معاملات مسکن در 6ماه نخست امسال نسبت بهسال گذشته با افزایش مواجه شود تا بتوان از رونق نسبی در بازار سخن گفت.
به اعتقاد عقبایی بازگشت رونق به مفهوم واقعی اما احتمالا از نیمه دوم سال 95محقق خواهد شد. پیشبینی میکنیم که در نیمه دوم سال 95با توجه به ورود تسهیلات جدید مسکن به بازار و عملیاتی شدن برنامههای مربوط به افزایش قدرت خرید متقاضیان، رونق معاملات اتفاق بیفتد.
عقبایی معتقد است بازگشت رونق به بازار مسکن به مفهوم گرانی یا سونامی قیمت نیست. آنچه در گفتمان اقتصادی ایران و در توده مردم شکل گرفته اینگونه است که رونق را مترادف با گرانی میدانند اما در مورد بخش مسکن، وضعیت گردش و حجم نقدینگی آنچنان نیست که بتوان از ایجاد موج گرانی سخن گفت.
در این شرایط فعالان بازار می گویند با گذشت حدود یک هفته از سال 95 تا حدودی بازار رهن و اجاره خوبی را داشتهایم، اما هنوز هم بازار خرید و فروش ملک رونق نگرفته و در رکود به سر میبرد و پیشبینی می شود که رونق بازار رهن و اجاره ادامه یابد، اما در بازار خرید و فروش تا پایان فصل بهار تغییری حاصل نشود.
به اعتقاد فعلان بازاد در حال حاضر اجارهبهای مسکن تغییری نکرده است اما تا دو ماه دیگر همانند هر سال حدود 10 تا 15 درصد افزایش اجارهبهای مسکن را خواهیم داشت.