در همان حالی که دنیای جدید به اینترنت سریع تر برای رشد و توسعه خود نیاز دارد، زیرساخت های فعلی فشار زیادی را برای انجام این مسئولیت خطیر تحمل می کنند. در حالی که وب و اینترنت به سادگی دنیایی بدون مرز برای رد و بدل داده های فراهم کرده اند، هنوز چیزی برای ارتباط بین قاره ها در این میان نیاز است. ما و شما آنها را نمی بینیم، اما واقعیت این است که کابل هایی غول پیکر در عمق اقیانوس ها دنیای ما را به هم متصل کرده و اکنون قرار است فیسبوک و مایکروسافت در ورای آتلانتیک، دست به شراکت بر سر آینده اینترنت درون کابل ها بزنند.
به گزارش «تابناک»، روز گذشته فیسبوک و مایکروسافت اعلام کردند، برای ایجاد ارتباط کابلی عظیم زیر دریای ترانس آتلانتیک با یکدیگر همکاری و مشارکت خواهند کرد. این پروژه عظیم که نام آن MAREA است، ایالات متحده را به اروپا متصل خواهد کرد و به شکل ویژه تر ایالت ویرجینیا را به کشور اسپانیا ارتباط می دهد. این پروژه از ماه آگوست سال جاری آغاز می شود و تا اکتبر سال 2017 نیز به پایان خواهد رسید.
مهمترین نکته درباره این پروژه، ویژگی های آن است. پروژه MAREA بزرگترین ظرفیت را در میان همه کابل های زیر دریای اقیانوس اطلس دارد که از هشت جفت کابل فیبر نوری و ظرفیت برابر با 160 ترابیت در ثانیه برخوردار است. این پروژه به طول 6 هزار و 600 کیلومتر توسط Telxius اجرا خواهد شد و بعد از اتصال، ایالت ویرجینیا به شهرستان بیلبائو در اسپانیا کل اروپا، آفریقا، خاورمیانه و سپس آسیا را پوشش خواهد داد.
مایکروسافت در مورد این پروژه ـ که قرار است در جنوب خط کابلی فعلی میان اروپا و آمریکا قرار بگیرد ـ گفته است، پروژه MAREA ارتباط مداوم با مشتریان را برای سال های آینده تضمین خواهد کرد. همچنین فیسبوک و مایکروسافت اعلام کرده اند، این پروژه قادر است با همه انواع تجهیزات شبکه فعالیت داشته باشد که برای مشتریان هزینه های بسیار کمتر همراه با سرعت بسیار بالاتر را به همراه خواهد داشت. این موضوع برای مایکروسافت که در پی توسعه و گسترش سیستم Cloud خود است، اهمیت اساسی دارد.
همه اینها به طریق اولی برای فیسبوک نیز به عنوان پربازدیدترین دامنه در سراسر جهان نیز صدق می کند و این شبکه اجتماعی به قدری از در دسترس بودن اینترنت سریع و ارزان سود می برد که خود در پروژه Facebook.org اینترنت رایگان را در اختیار مشتریان می گذارد.
پروژه MAREA بزرگترین پروژه کابل زیر دریایی است که به خوبی می توان حدس زد، با توجه به ویژگی های خاص خود تأثیر مهمی در آینده اینترنت و ارتباطات اینترنتی خواهد داشت؛ آینده ای که اکنون فیسبوک و مایکروسافت آن را میان خود تقسیم می کنند.