پیامکهای تبلیغاتی اعطای مدرک دانشگاهی از طرق مختلف وجود دارد و در جدیدترین پیام تبلیغاتی اعلام میکنند که در ازای سابقه کاری مدرک دانشگاهی اعطا میشود.
به گزارش خبرگزاری فارس، این روزها پیامکهای تبلیغاتی آنقدر زیاد و تکراری شده که برخی را خسته کرده به طوریکه این پیامکها را نخوانده پاک میکنند، یکی از فروش ویلا در شمال میگوید و دیگری از جدیدترین عملهای جراحی؛ ولی در این میان یک پیامک مطلب جدیدی را عنوان میکند.
« اعطای مدرک تحصیلی به ازای سوابق کاری»؛ به تازگی این جمله به همراه دو شماره تلفن برای افراد مختلف پیامک میشود.
در این بحبوحه مدرک گرایی، این پیامک حداقل برای آنهایی که کار دارند و مدرک ندارند جالب توجه است؛ شاید از این طریق بتوانند به ارتقای شغلی و افزایش حقوق فکر کنند.
پس از تماس با شمارههایی که پیامک شده است یک آقا جوابگوست و در رابطه با این پیامک اینگونه توضیح میدهد که بر اساس قانونی که در سال 2001 در سازمان ملل تصویب شد، افرادی که فرصت تحصیلات آکادمیک نداشتند میتوانند سوابق کاری را به مدارک آکادمیک دانشگاهی تبدیل کنند و بر این اساس هر 8 سال سابقه کاری یک مقطع تحصیلی لحاظ میشود ولی داشتن دیپلم برای اخذ مدرک دانشگاهی مطابق با سوابق کاری الزامی است.
او با بیان اینکه مدارک در 209 رشته فنی، مهندسی و مدیریت نسبت به فعالیت فرد ارائه میشود، میگوید: مدرک از دانشگاه آمریکا ارائه میشود و 54 کشور به صورت رسمی این مدرک را قبول دارند و فرد میتواند در یکی از این کشورها برای ثبت شرکت، کاریابی، ادامه تحصیل یا اقامت اقدام کند، در داخل کشور نیز با شرکتها و ارگانهای نیمهدولتی و پیمانکاران دولتی قرارداد دارد و هرکجا که استعلام لازم باشد، مورد تأیید قرار میگیرد.
مسئول این شرکت در رابطه با چگونگی تعیین مدت سابقه کاری افراد اضافه میکند: اگر جایی که فرد در آنجا کار میکند دارای جواز باشد و یک معرفینامه از آنجا بیاورد به عنوان سوابق لحاظ میشود، مدارک دورههای آموزشی یا لوح تقدیری نیز جزو سوابق محسوب میشود.
وی پیرامون اعتبار این مدرک میگوید: وزارت علوم این مدرک را تأیید میکند ولی برای استخدام دولتی و شرکت در انتخابات مجلس و ارتقای شغلی دولت مورد تأیید نیست.
او میگوید: این مدرک برای دوره لیسانس 13 تا 15 میلیون تومان، برای دوره کارشناسی ارشد 17 میلیون تومان و برای دوره دکتری 19 میلیون تومان است.
* معتمدی: این اقدام کلاهبرداری است
برای اطلاعات بیشتر در رابطه با اعتبار چنین مدرکی به سراغ مسئولان دانشگاهها رفتیم.
سیداحمد معتمدی رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر این اقدام را کلاهبرداری دانسته و میگوید: در هیچ کجای دنیا چنی کاری صورت نمیگیرد، قطعا وزارت علوم چنین اقدامی را قبول ندارد و مورد تائید وزارت علوم نیست زیرا تجربه جای خود را دارد و مدرک به جای خود قابل قبول است.
وی اضافه میکند: شاید تجربه یک فرد از مدرک دکترای فرد دیگر نیز ارزش بیشتری داشته باشد ولی قرار نیست به آن تجربه مدرک داده شود.
* متقی: مدارک مورد تائید وزارت علوم در پروسهای شفاف اعطا میشود
متقی مدیر تحصیلات تکمیلی دانشگاه خوارزمی نیز میگوید: در مجموعههای وزارت علوم، مدرک تحصیلی فقط از طریق فرایند شفاف یعنی کنکور سازمان سنجش یا استعداد درخشان اعطا میشود.
وی میافزاید: تاکنون پروسه اعطای مدرک معتبر به صورت تبدیل سوابق کاری را نشنیده بودم.