"باقلا" مهم‌ترین عامل بروز "فاویسم"

دکتر عادل باقر سلیمی با بیان اینکه گیلان یکی از مکان‌های شیوع فاویسم در کشور است، اظهار کرد: باید افراد اطلاعات بیشتری در این زمینه داشته باشند. فاویسم تقریبا در همه جای دنیا دیده می‌شود ولی در ایران بیشتر در استان‌های شمالی و جنوب کشور شایع است.
کد خبر: ۶۰۲۲۲۳
|
۱۱ تير ۱۳۹۵ - ۱۱:۲۸ 01 July 2016
|
4041 بازدید
|
۱

دکتر عادل باقر سلیمی با بیان اینکه گیلان یکی از مکان‌های شیوع فاویسم در کشور است، اظهار کرد: باید افراد اطلاعات بیشتری در این زمینه داشته باشند. فاویسم تقریبا در همه جای دنیا دیده می‌شود ولی در ایران بیشتر در استان‌های شمالی و جنوب کشور شایع است.

به گزارش ایسنا، این فوق تخصص خون و انکولوژی کودکان با بیان اینکه معمولا بعد از ۲۴ تا ۴۸ ساعت پس از تماس با باقلا مازندرانی علائم بیماری شروع می‌شود گفت: این علائم شامل رنگ پریدگی، پر رنگی ادرار، تهوع، استفراغ، درد شکم و تب خفیف است.

سلیمی با بیان اینکه در بعضی موارد بیقراری، کاهش سطح هوشیاری و تشنج نیز بروز می‌کند که حتی می‌تواند منجر به مرگ بیمار شود، افزود: عوامل دیگر از جمله عفونت‌ها، داروها و بیماری‌هایی مثل DKA نیز می‌توانند باعث بروز همولیز در فرد با کمبود G۶PD شوند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان، با ضروری خواندن آموزش به خانواده بیمار توسط پرستاران و ارائه دهندگان خدمات بهداشتی درمانی تصریح کرد: آموزش باید شامل ارایه بروشور آموزشی، آموزش تن‌شویه در هنگام تب، توصیه به مصرف مایعات کم رنگ و تا حدی شیرین، عدم اصرار به مصرف مایعات در صورت بی‌حالی یا استفراغ مکرر، آموزش به مادر در خصوص توجه به برون‌ده ادراری، آموزش به مادر در خصوص توجه به رنگ ادرار، توصیه به قطع موقت شیر مادر به مدت ۷۲ ساعت در صورتی که مادر از باقلا یا دیگر غذاهای مشکوک استفاده کرده باشد، تجویز اسید فولیک و ویتامین E است.

وی شیوع کمبود آنزیم G۶PD در نوزادان متولد شده در بیمارستان الزهرا(س) رشت را ۶.۴ درصد عنوان کرد.

به گزارش ایسنا، فاویسم یا بیماری ارثی خونی است که در اثر نقص آنزیم گلوکز ۶ فسفات دهیدروژناز ایجاد می‌شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۷ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۱
من در شبکه سلامت تلویزیون دیدم که پزشک میگفت اینجوری نیست که بگیم باقلا مازنداران افراد را مبتلا به فاویسم میکند بلکه اگر افرادی فاقد آن آنزیم بخصوص باشند با خوردن باقلا دچار علائم بیماری فاویسم میشوند ، ممکنست همان باقلا را دیگران بخورند و هیچ اتفاقی برایشان پیش نیاید. لطفا" نظر پزشک کارشناس محترم را در مورد این مطلب مهم منتشر کنید.
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟