گوجه فرنگی‌های سرطان‌زا سر سفره‌های مردم

رگه های سفید در گوجه فرنگی بعد از قاچ کردن آن ردپای باقیمانده سموم است یا نه؟ اين سوالي است كه عده اي ميپرسند و اين پرسش با دست به دست شدن كليپي در فضاي مجازي كه در آن يك كارشناس بهداشت به آن پاسخ مثبت مي دهد، تغيير جهت پيدا مي كند و اين پرسش مطرح مي شود كه اين كليپ واقعي است يا نه؟
کد خبر: ۶۰۷۵۵۳
|
۳۰ تير ۱۳۹۵ - ۰۷:۴۴ 20 July 2016
|
82969 بازدید
|
رگه های سفید در گوجه فرنگی بعد از قاچ کردن آن ردپای باقیمانده سموم است یا نه؟ اين سوالي است كه عده اي ميپرسند و اين پرسش با دست به دست شدن كليپي در فضاي مجازي كه در آن يك كارشناس بهداشت به آن پاسخ مثبت مي دهد، تغيير جهت پيدا مي كند و اين پرسش مطرح مي شود كه اين كليپ واقعي است يا نه؟ انگار همه ما به جاي آن كه مايل به شنيدن واقعيت باشيم به دنبال آن هستيم تا راهي براي فرار از واقعيت بیابیم.
 
به گزارش خبر جنوب، براي ما هم چندان راحت نيست كه اين گزارش را بنويسيم و در آن از زبان كارشناس كشاورزي با 30 سال سابقه در مبارزه با آفات و بيماري هاي گياهي و مدير سابق حفظ نباتات گياهي سازمان جهاد كشاورزي فارس پاسخ مثبت بشنویم. اين رگه هاي سفيد باقي مانده نيترات است، ماده اي كه منجر به بروز سرطان مي شود. حالا در حين پرسيدن سوال از كارشناس و حين تنظيم مصاحبه به فكر گوجه فرنگي هایي هستم كه نمك زده و با ولع بر روي آن دندانهايم را فشار داده ام و اين سمها را جويده‌ام، گوجه فرنگي هايي كه به سالاد شيرازي رنگ مي دهد و به سالاد فصل طعم. لطفاً اگر گوجه فرنگي قاچ زديد و رگه سفيد در آن ديديد، براي رعايت سلامت خودتان بدون لحظه‌اي ترديد آن را روانه سطل آشغال كنيد. ضرر مادي بهتر از افزايش احتمال ابتلا به سرطان است.
 
محمد كاظم مصلايي، كارشناس كشاورزي در پاسخ به سوالی درخصوص ردپاي باقي مانده سموم در محصولات جاليزي، ترجيح داد ابتدا به بررسي كارشناسي ابعاد اين قضيه بپردازد.
وي گفت: در توليد محصولات گياهي بايد عرف استفاده از مواد غذايي (كودها) و داروهاي كنترل كننده عوامل خسارت زا (سموم) رعايت شود.
 
مصلايي تاكيد كرد: اگر ادعا كنيم بدون استفاده از كود و مواد شيميايي معقول و كافي مي توانيم محصول كشاورزي توليد كنيم ادعايي واهي كرده ايم چرا كه يك گياه همچون انسان هم نياز به غذا و هم دارو دارد ضمن آن كه با توجه به كمبود غذا در جهان بايد توليد غذا با روش هايي صورت گيرد كه در عين حالي كه سلامت مواد توليدي حفظ مي شود تناژ توليد نيز افزايش پيدا كند.
اين كارشناس مجرب بخش كشاورزي با بيان اين كه در توليد مواد غذايي بايد اصول فني به گونه اي رعايت شود كه هم توليد افزايش پيدا كند و هم سلامت محصول رعايت شود افزود: زمان و نوع كود و ميزان آن كود و مواد شيميايي مورد استفاده بايد توسط كارشناس بخش كشاورزي توصيه شود چرا كه اگر اصول فني رعايت نشود نه تنها موجب افزايش توليد نمي شود بلكه اثر سوء داشته و مسموميت و آلودگي مواد غذايي را به دنبال دارد، معضلاتي كه از چشم كشاورزان پنهان است.
 
مصلايي تصريح كرد: باران هم يك نعمت الهي است اما اگر زياد باريده شود باعث تخريب ميشود و خسارت به دنبال دارد بنابراين انتظار ميرود در توليد محصولات كشاورزي ضمن رعايت تغذيه مناسب محصول و تقسيط دورهاي كودها به اراضي از هدر رفت نهاده هاي اوليه و همچنين آلودگي منابع آبي زير زميني و كاهش سلامت محصول جلوگيري كنند.
 
وي همچنين تاكيد كرد: استفاده از سموم وقتي منطقي است كه ساير موارد كنترلي آفات (Pests) نيز رعايت شود.
 
مصلايي، بهداشت باغ، مبارزه هاي مكانيكي و بيولوژيكي، استفاده از ارقام مقاوم، ضدعفونيهاي به موقع با استفاده از روشهاي غير شيميايي همچون آفتاب دادن، حرارت دادن و بخار دادن را از جمله راه هايي دانست كه قبل از مبارزه شيميايي با آفات توصيه ميشود و چنانچه هيچ راهي وجود نداشته باشد مبارزه شيميايي ضروري است.
 
وي خاطرنشان كرد: در حال حاضر كشاورزان با رعايت نظر به خوبي به موارد مذكور واقف شده اند اما در عين حال نيازمند نهادينه شدن فرهنگ استفاده صحيح از نهادههايي همچون كود و سم در بين كشاورزان هستيم.
 
وي با اشاره به افزايش قيمت سموم وارداتي و گران شدن نرخ آن افزود: اين امر نيز مزيد بر علت شده كه كشاورزان به روشهاي غيرشيميايي براي مبارزه با آفات و بيماريها روي بياورند.
مصلايي با اشاره به وجود سمهاي كم كيفيت وارداتي در بازار گفت: مافياي بازار هميشه در جهت حذف رقبا هستند و كارشناسان بايد آگاه باشند كه سم هاي توليدي در داخل كم كيفيت نيستند بلكه بايد در عرصه مورد آزمايش قرار گيرند تا ضمن عيان شدن معايب آن و رفع معايب نهاده های توليد داخل، اشتغال رونق پيدا كند.
 
وي خاطرنشان كرد: يكي از معضلاتي كه برخي سموم و كودهاي شيميايي موجود در بازار دارند آن است كه به دليل پايين بودن كيفيت كشاورزان ناچارند تعداد دفعات استفاده از آنها را افزايش دهند و همين امر باعث آلودگي محصول، محيط زيست و آبهاي زير زميني ميشود.
 
وي تصريح كرد: گذشت از كيفيت پايين سموم و يا كودهاي شيميايي اعم از داخلي و وارداتي به بهانه كمك به اشتغال و توليد، خيانت به كشور و مردم است و بايد با خاطيان برخورد شود.
 
وي با تاكيد بر اين كه در كشورهاي پيشرفته هم از كودهاي شيميايي (مواد تغذيهاي) و سموم استفاده مي شود خاطرنشان كرد: استفاده از اين نهاده ها به صورت كارشناسي شده و نه بدون ضابطه است به خصوص در محصولات تازه خوري همچون خيار، گوجه فرنگي، سبزيجات، سيب زميني و پياز اين موارد بيشتر رعايت ميشود اما در كشور ما استفاده از اين نهاده ها براي افزايش تناژ رايج شده كه نياز به قوانين محكم و قاطع براي برخورد با متخلفان و توجه بيشتر ناظرين توليد محصولات كشاورزي سالم داريم.
 
مدير سابق حفظ نباتات جهاد كشاورزي فارس با بيان اينكه وجود سموم ازته (نيتريت و نيترات) در محصولات توليدي همچون گوجه فرنگي به صورت عيني قابل مشاهده است گفت: باقي مانده اين سموم به صورت رگههاي زرد رنگ قابل مشاهده و از طريق آزمايشگاهها تعيين باقي مانده سموم نيز قابل اثبات است.
 
مصلايي با تاكيد بر لزوم تدوين قوانين بازدارنده بر سر راه توليد محصولات ناسالم گفت: زمينه توليد محصول سالم توسط سازمان جهاد كشاورزي كاملا مهيا است اما خلاء نظارتي و مشخص نبودن متولي نظارت باعث شده هر ارگاني اين امر را به گردن ارگان ديگري بيندازد. در تمام دنيا نظارت بر توليد محصول سالم بر عهده ادارات بهداشت است و با كمال سهولت مي توان با عبور دادن محصولات توليدي از فيلتر آزمايشگاه ها و تعيين رعايت MRL (حد مجاز بقاياي سموم) سلامت محصولات را مورد بررسي قرار داد.
 
وي تاكيد كرد: تمامي محصولاتي كه حد مجاز بقاياي سموم رعايت نمي شود همچون گوجه فرنگي هاي داراي رگه هاي زرد در درون آن بايد سوزانده شود اما متاسفانه اين محصولات در ايران روانه بازار مي گردد.
 
وي با اشاره به اينكه حد مجاز سموم براي محصولات مختلف را در دوران مديريت خود بر اداره حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزي فارس از طرف اين اداره به وزارت بهداشت داده است افزود: اين حد براي سموم محصولات مختلف متفاوت است و به ریز، ليست آن تهيه شده است كه اميدوارم با اتكا به آن ليست بتوان شرايط را براي افزايش و حفظ سطح سلامت مردم به كار برد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۴۷
انتشار یافته: ۲۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۰۴ - ۱۳۹۵/۰۴/۳۰
دو روز دیگه تکذیب میشه ! صبر کنید تا ببینید .
كورش
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۱۹ - ۱۳۹۵/۰۴/۳۰
راستش من تو فضاي اينترنت انگليسي نتونستم هيچ ردي از اين ادعا پيدا كنم. به نظرم بايد براي اين حرف تون يه منبع قابل اعتماد معرفي كنيد و عكس هايي دقيق از اين رگه هاي سفيد در گوجه بگذاريد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۰ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۲
کورش خان - این گوجه هیچ کجای دنیای استفاده نمیشه تا مقاله انگلیسی ببین
سعید
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۲
دوستانی که منفی دادن لطفاً یه لینک منبع بذارن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۰۷ - ۱۳۹۸/۰۴/۳۱
گفتن رگه زرد نه سفید هرکسی میتونه خودش تو خاک این رو ازمایش کنه
منصور اميريان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۴ - ۱۳۹۵/۰۴/۳۰
سلام. گوجه فرنگي را بندازيم دور !! باقي محصولات را چيكار كنيم ؟؟ ا رب گوجه چيكرا كنيم ؟؟ اساسا" پس چي بخوريم ؟؟ خدايا نظارتي نيست ؟؟ قاطعيتي نيست ؟؟ مسئولي نيست ؟؟ انصافي نيست ؟؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۰۸ - ۱۳۹۸/۰۴/۳۱
منافع در تولید محصول هست نه کفیت بیماری هم برای دیگران سود دارد برای همین کسی در پی ان نیست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۶ - ۱۳۹۵/۰۴/۳۰
ای کاش یک عکس از نمونه گوجه رنگی دارای رگه های زرد درمتن خبر می آمد تا مردم بهتر اطلاع رسانی گردندلطفا این کار را انجام دهید
کهریزی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۱ - ۱۳۹۵/۰۴/۳۰
در ابتدای گزارش عنوان شده وجود رگه های سفید در گوجه فرنگی سرطان زا است ودر انتهای گزارش بر اساس نظر کارشناس وجود رگه های زرد ردپای سموم نیترات و نیتریت است .
لطفا گزارش را شفاف کنید .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۲ - ۱۳۹۵/۰۴/۳۰
لطفا در تنظیم خبر توجه فرمایید چیزی به اسم سموم ازتهوجود ندارد بلکه کود ازته هستند
وجود رگه‌هاي سفيدرنگ در گوجه‌فرنگي‌ها حتما علامتي از تجمع نيترات در اونها نیست و بیشتر نشان‌دهنده عدم تعادل غذايي در محصول است. مثلا اگر کلسيم يا فسفر گوجه‌فرنگي کم باشد و به‌طور کلي، تعادل غذايي در محصول برقرار نباشد، گوشت ميوه يا صيفي ما به‌خوبي رنگ نمي‌گيرد.

البته در مورد سو مصرف سموم و کودهای کشاورزی کشور در وضعیت بدی قرار داره و تقریبا میشه گفت هیچ حساب و کتابی نیست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۴ - ۱۳۹۵/۰۴/۳۰
بریم هممون بمیریم ؟؟؟؟؟ آخه این چه وضعیه؟ همه چیز سرطان زا شده. همه چیز آلوده هست. آب ، هوا، خاک، سبزیجات، میوه ها، انواع گوشت و مرغ های آلوده و هورمونی و ...، برنج، بنزین، پارازیت، ریز گردها .... آخه یعنی چی که هیچ کدوم رو نمیتونید کنترل کنید؟ کجای دنیا اینطوریه آخه ؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۷ - ۱۳۹۵/۰۴/۳۰
ممنون اژ این اطلاع رسانی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۵ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۲
این چیزا مهم نیست
چون با جون مردم در ارتباطه
حالا یکی بیاد تو تلگرام یه چیزی بگه نیم ساعته پیداش میکنن
ولی اینکه این همه محصول در این حجم داره به سلامت مردمی صدمه میزنه اتفاقی نمیوفته
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۲ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۲
این سرطانزا ! اونو نخورید ! این سمی ! اون غیربهداشتی !! .... این و اون جعلی و تقلبی و....
یه دفعه مرگ موش بین مردم توزیع کنید همه راحت شیم !!!!!
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟