نمایندگان اصولگرا و اصلاح طلب در گفت و گو با «تابناک»؛

لاریجانی موافق تشکیل فراکسیون جدید نیست؛ اجازه از هم پاشیدن فراکسیون را نمی دهیم/ اصلح طلب ها نتوانستند انسجام لازم را به وجود بیاورند؛ افراد به لیست امید خیانت نکرده اند

تشکیل شدن یک فراکسیون جدید در روزهای گذشته در مجلس، به گونه ای بود که باعث ایجاد نوعی شوک در میان برخی از نمایندگان شده است، به طوری که حتی سهیلا جلودار زاده از وجود آن اعلام بی اطلاعی می کند و در گفت و گو با تابناک، وجود چنین فراکسیونی را از اساس منکر می شود.
کد خبر: ۶۰۷۹۳۵
|
۳۱ تير ۱۳۹۵ - ۱۷:۰۳ 21 July 2016
|
12759 بازدید
رونمایی از هزاران میلیارد تومان اضافه پرداخت در وزارتخانه های احمدی نژاد و روحانیاز همان آغاز مجلس دهم، زمزمه‌های تشکیل فراکسیون سومی در کنار فراکسیون امید و ولایت در مجلس به گوش می‌رسید.  گمانه‌ زنی ها  در مورد تشکیل چنین فراکسیونی البته موافقان و مخالفان خودش را داشت؛ برخی از نمایندگان نیز بر این اعتقاد بودند که تشکیل این فراکسیون هرگز به مرحله اجرا نخواهد رسید، اما بامداد روز گذشته و در سکوت خبری این فراکسیون رسما اعلام موجودیت کرد.
 
به گزارش «تابناک»، اعلام ناگهانی تشکیل این فراکسیون به گونه ای بود که باعث ایجاد نوعی شوک در میان برخی از نمایندگان شده است، به گونه ای که حتی سهیلا جلودار زاده از وجود آن اعلام بی اطلاعی می کند و در گفت و گو با تابناک وجود چنین فراکسیونی را از اساس منکر می شود.

البته واکنش هایی از این دست، متقابلا در جناح مقابل نیز کم و بیش به چشم می خورد، به طوری که برخی از نمایندگان اصولگرا ضمن تکذیب این خبر، تشکیل چنین فراکسیونی را نوعی بزرگ نمایی قلمداد می کنند و برخی نیز بر این باورند که در صورت جدایی نیروهای مستقل از فراکسیون ولایت، اصولگراها فراکسیون خود را تشکیل خواهند داد.

محمدرضا فولادگر، از چهره های اصولگرای مجلس در خصوص این موضوع اظهار داشت: از ابتدا که بحث فراکسیون ها در مجلس آغاز شد، تا کنون بحث های زیادی بوده است، ولی سرانجام در روزهای پایانی مجلس نهم و قبل از تشکیل مجلس، تصمیم بر این شد که فراکسیونی به عنوان ولایت تشکیل شود.

وی افزود: این فراکسیون با همفکری افراد مختلف با سلایق متفاوت از افراد اصولگرا و مستقلانی که دوست نداشتند در ردیف اصلاح‌طلبان قرار گیرند، شکل گرفت، جلساتی نیز تشکیل و لاریجانی رئیس آن انتخاب شد.

این نماینده همچنین ادامه داد: حتی در هیأت رئیسه آن نیز افراد با سلایق مختلف حضور دارند و پس از تشکیل نیز مقرر شد تا اساس نامه آن با مشارکت همین طیف ها انجام شود، ولی این کار به دلایل گوناگون عقب افتاد. یکی از عمده دلایل آن نیز حضور همین افراد مستقل بودند که از ابتدا به فکر حرکت مستقل دیگری بودند.

فولادگر گفت: به هر حال، اعضای مؤسس فراکسیون ولایت و خود لاریجانی موافق تشکیل فراکسیون جدید نیستند، البته اگر بحث زیر فراکسیون مطرح بود، مشکلی نداشت؛ اما اگر این برنامه که روز چهارشنبه اتفاق افتاده، به معنی جدایی نباشد قابل بررسی است، ولی اگر معنی آن جدایی باشد، یعنی تفرقه و انشقاق است.

وی گفت: با توجه به اینکه بیشتر اعضای مؤسس فراکسیون ولایت با این کار موافق نیستند، در صورت تشکیل فراکسیون جدید در مجلس اصولگراها فراکسیون جدید تشکیل خواهند داد، و بیکار نخواهند بود و اجازه از هم پاشیدن این فراکسیون را نخواهند داد.

فولادگر یادآور شد: تلاش ما این است که فراکسیون ولایت حفظ شود، ولی به هر حال اگر اعضای آن از این فراکسیون جدا شوند، قطعا اصولگراها فراکسیون جدید اصولگرایی را شکل خواهند داد.

اما در طرف دیگر ماجرا نیز وضعیت به همین شکل است و نمایندگان طیف امید از جدایی و انشقاق در فراکسیون امید ناراضی هستند و سعی در انصراف نمایندگان از پیوستن به این فراکسیون دارند.

در همین ارتباط محمد کاظمی از نمایندگان اصلاح طلب مجلس در گفت و گو با تابناک در خصوص دلایل این اقدام نمایندگان برای تشکیل فراکسیون جدید گفت: تشکیلاتی که دیروز شکل گرفته، متشکل از نیروهای مستقل حاضر در مجلس هستند و اینکه گفته می شود در بین این افراد، کسانی بوده اند که از لیست امید وارد مجلس شده اند طبیعی به نظر می رسد.

این نماینده خاطرنشان کرد: سرانجام لیست امید با ترکیب برخی عناصر ناشناخته بسته شد و کسانی در آن بودند که امتحان پس نداده بودند، بیشتر کسانی که دراین لیست بودند، در رده های دوم و سوم اصلاح طلب ها بودند و این افراد چون از قبل عملکردی نداشته اند نمی شد موضع شخصی این افراد را مشخص کرد، بنابراین وجود چنین جابجایی هایی در مجلس قدری طبیعی است.

وی گفت: البته من اعتقاد ندارم که این افراد به لیست امید خیانت کرده اند، اما به هر حال انسانها قابل تغییر بوده و بسیاری از انسانها مذبذب هستند و شاید مواضع آنها تغییر کند؛ البته به نظر من، مجموعه اصلح طلب ها نیز در انجام این کار بی تقصیر نیستند، چون تا کنون نتوانسته است انسجام لازم را در مجلس و در بین نیروهای خودمان ایجاد کند و آن را حفظ کنند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟