روزنامه های امروز به موضوع انتخابات ریاست جمهوری امریکا و رقابت میان کلینتون و ترامپ و همچنین گرایش رئیس جمهور روسیه به این انتخابات پرداخته اند. همچنین موضوع قراردادهای بانکی و فیش های حقوقی و توضیح رئیس دولت در این باره از مهمترین موضوعات امروز بوده است.
به گزارش «تابناک»، روزنامه شرق در گزارشی به انتخابات در امریکا پرداخته و در گزارشی با عنوان «دسيسه پوتين براي پيروزي ترامپ» به این پرسش پاسخ داد که چرا رئيسجمهور روسيه از هيلاري كلينتون متنفر است و نوشت: «مادلین آلبرایت»، اولین وزیر خارجه زن آمریکا در دوران ریاستجمهوری «بیل کلینتون»، نیز ضمن اشاره به اظهارات ستایشآمیز ترامپ در قبال رئیسجمهور روسیه که او را رهبری قوی خطاب کرده، پیروزی نامزد جمهوریخواهان در انتخابات را هدیهای به ولادیمیر پوتین دانسته و با نگرانی هشدار داده آنچه ما از اقدامات اخیر روسیه فهمیدهایم، آن است که پوتین مایل به پیروزی ترامپ در انتخابات است.
او که در روز دوم کنوانسیون ملی دموکراتها در فیلادلفیا سخن میگفت، در اشاره به ماجرای افشای ایمیلهای کمیته ملی دموکراتیک آمریکا، اظهار کرده، احتمالا پای هکرهای روس وابسته به کرملین در میان است. وزیر خارجه سابق ایالات متحده همچنین در شرایطی ابراز نگرانی کرده که بنا بر تجربیات تاریخی، نشاندادن چراغ سبز به روسها کشور را در آستانه فاجعهای بزرگ قرار خواهد داد که ترامپ بهتازگی مدعی شده به محض آنکه بر کرسی ریاستجمهوری آمریکا تکیه بزند، کشورهای حوزه بالتیک را که زمانی بخشی از اتحاد جماهیر شوروی محسوب میشدند، از محدوده دفاع خودکار ناتو بیرون خواهد آورد».
روزنامه اعتماد در گفت و گو با محمد هاشمی برادر رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با عنوان «روحاني به مردم توضيح دهد» به نقل از وی نوشت: «حملاتي كه به دولت ميشود منشأ «رقابت در انتخابات» دارد. متاسفانه در زمانهاي نزديك به انتخابات، اين نوع رفتارها به مراتب ظهور و بروز پيدا ميكند. اما جداي از اينكه اين قضيه از يك رقابت سياسي نشات ميگيرد، كاري نيست كه در فرهنگ اسلامي مورد پسند باشد. در يك نظام اسلامي بايد رفتارها مبتني بر اخلاق شكل بگيرد. رقابت خوب است اما رقابت سالمي كه در آن، چه جريان سياسي و چه افراد حقيقي بايد برنامههاي خود را معرفي كرده و شيوههاي تخريب را در پيش نگيرند، تا مردم در فضايي آرام و مملو از اطلاعات از برنامههاي كانديداها، تصميمگيري كنند. ولي متاسفانه در كشور ما با وجود اينكه زير سايه يك نظام اسلامي هستيم، هنوز اينگونه رفتار نميشود و رقباي سياسي به هر روشي سعي دارند تا رقيب را از گردونه رقابت خارج كنند يا از نظرها بيندازند. اين است كه ما به مراتب شاهد انجام يك سري از حملات بهخصوص در سال پاياني عمر دولت هستيم. هرچند ممكن است كه در مسائل مختلف، دولتي كه نقد ميشود يك سري مسائل و مشكلات كوچك و بزرگ را داشته باشد. اين امر در خصوص دولت يازدهم صدق ميكند. من نميگويم كه دولت هم سوژهاي دست مخالفان يا رقبا نداده، اما شيوه برخورد، بهكارگيري اين روشها نيست. معتقدم بهترين راه صحبت كردن با مردم است. مانند شفافسازي در مواردي كه باعث ايجاد ابهام براي مردم شده است. منتهاي مراتب، طبق آنچه كه ما تاكنون شاهد آن هستيم، دولت كمتر به پاسخگويي و شفافسازي ميپردازد. هرازگاهي يك موضعي از سوي رييسجمهور گرفته ميشود اما كافي نيست. اگر مشكلي وجود دارد بايد تلاش لازم براي برطرف كردن آن انجام شود و به مردم توضيحات كافي داده شود. اين بهترين شيوه براي برخورد با جريان تخريب منتقدان است.»
روزنامه شهروند در کاریکاتور زیر به موضوع انتخاب رشته اجباری دانش آموزان پرداخته است.
روزنامه جوان نیز در گزارشی با تیتر «دستور بازنگري در توافق با FATF» نوشت: « كارشناسان اقتصادي توافق با کارگروه اقدام مالی برای مبارزه با پولشویی و تروریسم «FATF» را فاجعهآميزتر از مسئله حقوقهاي نجومي و مخرب براي اجراي اقتصاد مقاومتي در كشور عنوان ميكردند، از اين رو در پي تشريح پيامدهاي منفي توافق ايران با FATF گويا دستور بازنگري در اين توافق براي حصول منافع ملي صادر شده است.
به گزارش «جوان»، مسأله نفوذ بيگانگان يكي از مواردي است كه مورد نقد جدي منتقدان دولت به ويژه پس از اجراي برجام قرار گرفته است كه به نظر ميرسد نفوذ اقتصادي يكي از دريچههايي است كه دشمنان تلاش دارند ايران را از اين طريق در تسخير خود درآورند.
استعمارگران براي اجرايي كردن «طرح نفوذ» در كشورها امروزه از راهكارهاي نرم استفاده ميكنند كه بستن قراردادهاي بينالمللي و استفاده از ظرفيتهاي حقوق بينالملل از جمله آنهاست. در اين بين بسياري از كارشناسان معتقدند قرارداد «FATF»يكي از مصاديق در اين زمينه است كه مسئولان دولتي بايد روي اين موضوع بسيار دقت نظر داشته باشند.
يكي از خطرات مهم توافق «FATF»براي ايران خطر نفوذ اطلاعاتي و دسترسي به اطلاعات تراكنشهاي مالي نظام بانكي ايران و همچنين خطر همكاري اطلاعاتي و قضايي نظام بانكي ايران با اين گروه در جهت تحديد فعاليتهاي نيروهاي مقاومت در منطقه است، اين در حالي است كه كارشناسان اقتصاد مالي بينالمللي از توافق FATF به مثابه ارائه رمز عبور كاربري يك يارانه به دشمن ياد ميكنند.
بعد از طرح خطرات و ضررهاي توافق ايران با FATF، كسب اطلاع تسنيم از منابع مطلع حكايت از توقف موقت اين توافق دارد. براساس اطلاعات دريافتي مقرر شده ايران مجدداً اين توافق را مورد بررسي بيشتر قرار دهد تا از آسيبهاي احتمالي به كشور در جريان اين توافق جلوگيري شود. برهمين اساس، مقرر شده مذاكراتي با طرفهاي خارجي براي اصلاح اين توافق در جهت منافع ملي صورت گيرد. ضمن آنكه برخي نهادهاي نظارتي هم بر اجرايينشدن اين توافق تا اعلام نتايج بررسيهاي مجدد تأكيد دارند.
كارگروه اقدام مالي موسوم به نهاد بينالمللي مبارزه با پولشويي، 24 ژوئن 2016 اطلاعيهاي صادر كرد كه در آن اعلام شده بود محدوديتهاي نظام پولي و مالي ايران از سوي اين كارگروه بهمدت 12 ماه براي بررسي پيشرفتهاي ايران در عملياتي كردن يك «برنامه اقدام» توافقشده بين ايران و اين نهاد به حالت تعليق درآمده است».
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.