نشریه اسرائیلی مدعی شد؛

همکاری ایران و حزب الله با اسرائیل برای یافتن خلبان مفقود ارتش اسرائیل

یک نشریه اسرائیلی مدعی شد، ارتش اسرائیل طی هفته گذشته، موفق شده است با همکاری گروه حزب الله لبنان و ایران، سرنخ های مهمی در مورد خلبان ارتش این رژیم ـ که حدود سی سال قبل طی یک عملیات در لبنان توسط گروه جنبش امل دستگیر و بعد از آن ناپدید شد ـ به دست آورد.
کد خبر: ۶۲۰۶۳۵
|
۱۶ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۸:۴۱ 06 September 2016
|
20253 بازدید
یک نشریه اسرائیلی مدعی شد، ارتش اسرائیل طی هفته گذشته، موفق شده است با همکاری گروه حزب الله لبنان و ایران، سرنخ های مهمی در مورد خلبان ارتش این رژیم ـ که حدود سی سال قبل طی یک عملیات در لبنان توسط گروه جنبش امل دستگیر و بعد از آن ناپدید شد ـ به دست آورد.

به گزارش «تابناک»، روزنامه یعودیت آحارانوت امروز مدعی شده است که طی یک سال گذشته، رژیم اسرائیل مداوم با حزب الله لبنان – البته به وسیله واسطه های غربی – در تماس بوده تا سرنخ هایی در مورد ماجرای مرموز مفقود شدن «رون آراد» خلبان ارتش این رژیم به دست آورد.

رون آراد در سال 1986 در حالی که با هواپیمای خود طی یک عملیات علیه اهداف سازمان جنبش آزادی بخش فلسطین در منطقه صیدا لبنان، دچار حادثه شد. یکی از موشک های شلیک شده از هواپیمای وی در هوا منفجر و آسیب ناشی از آن به جنگنده وی و خلبان دیگر را مجبور به خروج اضطراری از هواپیما کرد.

خلبان دوم البته با همکاری بالگردهای کبرای ارتش اسرائیل موفق به فرار شد؛ اما رون آراد توسط نیروهای جنبش عمل به اسارت درآمد. سران این جنبش یک سال بعد در ازای آزادی وی، خواهان آزادی اسرای لبنانی و فلسطینی دربند اسرائیل شدند؛ اما در نهایت مذاکرات بر سر این موضوع به نتیجه نرسید و بعد از آن تا کنون که حدود سی سال از آن ماجرا می گذرد، اطلاعات درستی از وضعیت و مکان رون آراد در دست نبوده است؛ هرچند رژیم اسرائیل در این مدت تلاش های زیادی برای پیدا کردن سرنخ هایی در این مورد داشته است.

همکاری ایران و حزب الله با اسرائیل برای یافتن خلبان مفقود ارتش اسرائیل

حال روزنامه اسرائیلی مدعی شده است، حزب الله لبنان اطلاعات جدیدی در مورد سرنوشت رون آراد و مکان وی – که گویا اکنون دیگر مرده است – به دست آورده و موفق شده اند در نهایت محل دفن وی را شناسایی کنند. گفته می شود، در این سال ها همواره محل دفن رون آراد برای جلوگیری از شناسایی، تغییر کرده بوده است.

این روزنامه مدعی شده است که رژیم اسرائیل به غیر از کمک های حزب الله از کمک مقامات ایرانی – مجددا به وسیله واسطه های غربی – نیز در پیدا کردن سرنخ هایی در مورد سرنوشت آراد بهره برده است.

این روزنامه به نقل از شخصی به نام «رونن برگمان» گفته است که علاقه ایران به همکاری در حل این مسأله ناشی شده از تلاش این کشور برای پیدا کردن راه حلی در خصوص ماجرای مفقود شدن چهار تن از دیپلمات های خود در سال 1982 در خاک لبنان است. ایران رژیم اسرائیل را به ربودن این چهار دیپلمات متهم کرده است.

البته در سال 2004 رژیم اسرائیل به واسطه مذاکره کنندگان آلمانی و از طریق حزب الله به ایران اطلاع داده بودند که این چهار دیپلمات توسط یک گروهک نظامی مسیحی در لبنان ربوده، شکنجه شده و به قتل رسیده اند؛ اما اینها مانع تلاش های ایران برای پیدا کردن سرنخ های بیشتر در مورد این چهار دیپلمات نشد.

به رغم این، به ادعای یعودیت آحارانوت، در سال 2005 و 2006 مقامات حزب الله لبنان تلاش های خود را برای پیدا کردن جزئیاتی در مورد ربایش آراد افزایش دادند که این کار با همکاری نهادهای اطلاعاتی لبنان صورت گرفته است. حزب الله حتی اقدام به حفاری در مناطقی که محل دفن اجساد عملیات های لبنان بوده، پرداخته و با آزمایش بقایای یافته شده، سعی کرده محل دقیق دفن آراد را مشخص کند؛ اما در هر مورد تلاش آنها نتیجه ای نداشته است.

این روزنامه ادامه داده، در یک سال گذشته تلاش های مشترک میان رژیم اسرائیل و حزب الله لبنان ـ و با همکاری با واسطه ایران ـ از سر گرفته شد. این روزنامه حتی به نقل از یک روزنامه نگاری ایرانی مستقر در خارج کشور گفته که رئیس مجلس ایران پیشنهاد داده، بقایای رون آراد در صورت یافته شدن با چهار دیپلمات ایرانی معاوضه شود.

این روزنامه نگار، که یعودیت آحارانوت وی را «امیر تهرانی» خوانده، حتی مدعی شده که در ماه می بر سر این مسأله مذاکرات فشرده ای میان نمایندگان ایران و رژیم اسرائیل در قبرس صورت گرفته که در آن برخی مقامات ارشد ایرانی و اسرائیلی هم حضور داشته اند.

مشخص نیست که دعاوی روزنامه یعودیت آحارانوت در خصوص همکاری حزب الله لبنان و ایران با رژیم اسرائیل و برگزاری جلسات و مذاکرات میان نمایندگان ایران و این رژیم دقیقا بر اساس چه شواهد و اسنادی است و این روزنامه هیچ مدرک و دلیل معتبری بر صحت گفته های خود ارائه نکرده است؛ ضمن آنکه هیچ نهاد خبری دیگری چه در داخل اسرائیل یا خارج از آن مطلب یا تحلیل پیرامون آن منتشر نکرده اند.

آنچه به نظر می رسد، این است که این روزنامه تلاش های ایران و حزب الله را برای یافتن سر نخ های از چهار دیپلمات مفقود ایران در زمان جنگ ایران و عراق، به موضوع خلبان مفقود شده اسرائیلی ارتباط داده است.


اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟